Όλοι έχουν ακούσει για την Laser Αποτρίχωση, όμως πόσα από τα παρακάτω ξέρατε ήδη;

Laser Αποτρίχωση

Η μη επεμβατική μέθοδος αποτρίχωσης με λέιζερ ακτίνων φωτός είναι αποτελεσματική στη μείωση της τριχοφυΐας και στην απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τρίχας. Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης με λέιζερ, οι ακτίνες φωτός διαπερνούν το δέρμα και απελευθερώνουν θερμότητα απευθείας στην τρίχα. Η τρίχα, απορροφά τη θερμότητα, τη μεταφέρει στον θύλακα και τον καταστρέφει. Κατά αυτόν τον τρόπο, τα τριχοθυλάκια απενεργοποιούνται και δεν μπορούν να αναπτύξουν νέες τρίχες. Πρόκειται για μία μέθοδο επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, η οποία δεν επηρεάζει και δεν τραυματίζει τους ιστούς του δέρματος παρά μόνο επιδρά κατά της τρίχας. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά οι πιο κοινές περιοχές είναι το πρόσωπο, οι μασχάλες, η περιοχή μπικίνι, άλλες περιοχές με τριχοφυΐα λόγω ήβης, η πλάτη και τα πόδια.

Διαδικασία Laser Αποτρίχωσης

Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος φορά ειδικά γυαλιά για την προστασία των ματιών από την ακτίνα του λέιζερ. Η αποτρίχωση πραγματοποιείται με ένα λέιζερ χειρός το οποίο πιέζει ελαφρά την επιθυμητή περιοχή. Ανάλογα με τον τύπο του λέιζερ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια συσκευή ψύξης στην άκρη του οργάνου ή ένα δροσερό τζελ για την αποφυγή της αίσθησης θερμότητας (διοδικό laser). Όταν ενεργοποιηθεί το λέιζερ, μια ακτίνα φωτός περνά μέσα από το δέρμα και στοχεύει τους μικροσκοπικούς σάκους (θυλάκια) από όπου ξεκινά η τριχοφυΐα.

Οφέλη και αποτελέσματα

Προκειμένου να λειτουργήσει η διαδικασία, οι θύλακες πρέπει να βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης. Τα ωοθυλάκια βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια μεταξύ τους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Είναι απίθανο οι συνεδρίες να πετύχουν όλες τις τρίχες στη φάση της ανάπτυξης. Επομένως οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πολλαπλές συνεδρίες με λέιζερ για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά την πρώτη συνεδρία, οι τρίχες γίνονται λιγότερο αισθητές, πιο λεπτές και συνήθως πιο ανοιχτόχρωμες. Ο βαθμός μείωσης της τρίχας εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών. Ανάμεσα στα οφέλη της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι ο λιγότερος πόνος κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο μειωμένος κίνδυνος τριχοφυΐας και οι λιγότερες συνεδρίες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν περίπου 10% έως 25% μείωση της τριχοφυΐας μετά την πρώτη θεραπεία.

Laser αποτρίχωση και παρενέργειες

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τους περισσότερους ανθρώπους. Ένας εξειδικευμένος ιατρός και ένας έμπειρος πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εξασφαλίσει ένα άρτιο και ασφαλές αποτέλεσμα. Oι πιο κοινές παρενέργειες της αποτρίχωσης με λέιζερ περιλαμβάνουν προσωρινό ερεθισμό του δέρματος, προσωρινή αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας και σε σπάνιες περιπτώσεις αλλαγές στην υφή του δέρματος.

Met Cosmetic

Οι ιατροί στο Met Cosmetic έχουν σημαντική εμπειρία σε όλους τους τομείς των αισθητικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της αποτρίχωσης με λέιζερ. Οι έμπειροι ειδικοί του Met Cosmetic θα εξετάσουν προσεκτικά το φυσικό χρώμα και τον τύπο του δέρματος για να καθορίσουν τη θεραπεία που ταιριάζει καλύτερα και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους. Το Met Cosmetic προσφέρει την πιο πρόσφατη τεχνολογία λέιζερ που επιτρέπει ακόμα και σε ασθενείς με πιο σκούρο δέρμα να αντιμετωπίζονται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ Η ΔΙΟΔΙΚΟ; ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ;

Οι κύριες διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε:

Alexandrite: Εξαχνώνει (καίει) κατευθείαν τη τρίχα

Diode: Χρειάζεται να περιμένεις 2-3 εβδομάδες εως ότου πέσει

Alexandrite: Ενώ έχει καταπληκτικά αποτελέσματα σε ανοιχτόχρωμα δέρματα, δε μπορεί να εφαρμοσθεί σε μαυρισμένο δέρμα

Diode: Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ανοιχτόχρωμες και σκούρες επιδερμίδες αλλά και για μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος! Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα.

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ;,

Πολλές φορές, για λόγους κυρίως οικονομικούς, ο κόσμος επιλέγει παλιές μεθόδους, όπως ξύρισμα ή αποτρίχωση με κερί.

Όμως αυτές οι λύσεις είναι αρκετά επώδυνες, ειδικά σε περιοχές όπως το μπικίνι και οι μασχάλες, με το αποτέλεσμα να έχει μικρή διάρκεια.

Η laser αποτρίχωση είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Βιβλιογραφία:

Guidelines for laser hair removal Angela S Casey 1, David Goldberg, 2008 Mar;10(1):24-33

Hair Removal Practices: A Literature Review Cindy Na-Young Kang 1, Monica Shah 1, Charles Lynde 2 3, Patrick Fleming 2 3 2021 Sep;26(5):6-11.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις