Fractional Laser

Το Fractional Laser αντικαθιστά όλες τις συνηθισμένες θεραπείες για τη μείωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των κηλίδων. Αυτή η τεχνική χαρακτηρίζεται κλασματική, καθώς οι ακτίνες του laser διαχωρίζονται σε εκατοντάδες μικροσκοπικές θερμικές δέσμες φωτός που εφαρμόζονται τοπικά χωρίς να επηρεάζουν τις γύρω περιοχές. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία η οποία διεγείρει τους μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος.

Η τεχνολογία Fractional είναι μοναδική και επαναστατική, συμβάλει στη θεραπεία των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος μέσα σε ελάχιστο χρόνο και εγγυάται άψογα αποτελέσματα. Βελτιώνει τη συνολική υφή, το χρώμα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Το Fractional Laser δρα στοχευμένα στην περιοχή όπου χρειάζεται και αυτό το καθιστά αναντικατάστατο στις θεραπείες σύσφιξης και αναδόμησης το δέρματος.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του Fractional Laser;

Μισή ώρα πριν από τη θεραπεία, ο αισθητικός εφαρμόζει στην περιοχή μία αναισθητική κρέμα. Στη συνέχεια, ο δερματολόγος με το Fractional Laser CO2 απελευθερώνει στο δέρμα πολλαπλές θερμικές δέσμες φωτός οι οποίες προκαλούν έναν επιθυμητό μικρό τραυματισμό στην επιδερμίδα. Με αυτό τον τρόπο, η συγκεκριμένη τεχνική ενεργοποιεί τους ινοβλάστες. Οι ινοβλάστες παράγουν κολλαγόνο για την επούλωση των τραυματισμών και παράλληλα αντικαθιστούν τους κατεστραμμένους και γερασμένους ιστούς της επιδερμίδας. Το νέο και υγιές δέρμα περιέχει μεγάλες ποσότητες κολλαγόνου και δείχνει πιο νεανικό και σφριγηλό. Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, ο αισθητικός απλώνει μια αντιβιοτική κρέμα για την προφύλαξη της περιοχής.

Οφέλη Fractional Laser

Η θεραπεία με Fractional Laser αντικαθιστά όλες τις συμβατικές θεραπείες Laser και προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση και αναδόμηση του δέρματος. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι:

  • Αναπλάθει την επιδερμίδα και διεγείρει την κολαγογένεση.
  • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ουλές, τα σημάδια από τραυματισμούς, εγκαύματα και χειρουργικές τομές.
  • Εξασφαλίζει μόνιμο και ορατό αποτέλεσμα από την πρώτη συνεδρία, τα οποίο συνεχίζει να βελτιώνεται για μήνες μετά τη θεραπεία.
  • Αντικαθιστά το κατεστραμμένο δέρμα και χαρίζει νεανική όψη και σφριγηλότητα.
  • Επουλώνει τα σημάδια και τις ρυτίδες της ακμής.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά και με άλλες θεραπείες.
  • Η αποθεραπεία διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα.

Γιατί στο Met Cosmetic;

Ο αρμόδιος ιατρός για τη σωστή εφαρμογή του Fractional Laser είναι ο δερματολόγος, ο οποίος πρέπει να είναι έμπειρος και εξειδικευμένος. Η εφαρμογή του Fractional Laser στο Met Cosmetic πραγματοποιείται αποκλειστικά από δερματολόγο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό Fractional Laser CO2. Αυτό καθιστά την μέθοδο ασφαλή. Ο ιατρός στο Met Cosmetic μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε διάφορες επιλογές για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας και να βελτιώσετε την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας. Μπορείτε να βασιστείτε στους ειδικούς του Met Cosmetic οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι για την εξειδίκευση και την παροχή ποιοτικής φροντίδας.

Βιβλιογραφία:

The Role of the CO2 Laser and Fractional CO2 Laser in Dermatology Tokuya Omi 1, Kayoko Numano 1 Affiliations expand 2014 Mar 27;23(1):49-60. doi: 10.5978/islsm.14-RE-01.

Fractional Laser Skin Resurfacing November 2012 | Volume 11 | Issue 11 | Macrene R. Alexiades-Armenakas MD PhD,a,b Jeffrey S. Dover MD,a-c and Kenneth A. Arndt MDc-e

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις