ΗΠΑ. Μια ανύπαντρη μητέρα αποκάλυψε πώς έχασε 36 κιλά σε ένα χρόνο και πως επαναπροσδιόρισε την ζωή της μετά από μια περιπέτεια υγείας.

Η 50χρονη Τρις Τσίταμ από τις ΗΠΑ, ζύγιζε περισσότερα από 90 κιλά στις αρχές του 2020 και οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει για κίνδυνο εγκεφαλικού. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ζυγίζει πλέον 55 κιλά και ζει έναν υγιεινό τρόπο ζωής γεμάτο προπονήσεις και διαγωνισμούς γυμναστικής.

«Εργαζόμενη ως διευθύνουσα σύμβουλος που διοικεί δύο εταιρείες, εν μέσω έντονης πίεσης, πολλών ωρών εργασίας και ως μονογονέας ενός αυτιστικού αγοριού, άφησα την υγεία μου να διολισθήσει και πήρα βάρος» εξήγησε.

Πώς πήρε την απόφαση να χάσει κιλά

Η Τρις συνειδητοποίησε πως έπρεπε να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής της όταν «αρρώστησε σοβαρά» και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο πριν από 4 χρόνια. «Ανακάλυψα ότι ζύγιζα 91 κιλά, πολύ πάνω από το συνηθισμένο μου, τα 61 κιλά. Η συνήθως χαμηλή μου αρτηριακή πίεση ήταν ανεβασμένη και ο γιατρός μου, μού είπε ότι κινδύνευα να πάθω εγκεφαλικό ανά πάσα στιγμή. Το νοσοκομείο αρνήθηκε να μου δώσει εξιτήριο εκτός κι αν αγόραζα ένα πιεσόμετρο και έπαιρνα την πίεσή μου τέσσερις φορές την ημέρα. Τρομοκρατημένη, διαπραγματεύτηκα με τον Θεό, σκεπτόμενη το παιδί μου, το οποίο αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ορκίστηκα, λοιπόν, ότι θα έκανα ό,τι χρειαζόταν για να ζήσω και να ανακτήσω την υγεία μου – γι’ αυτόν, για εμάς».

Έκοψε τη ζάχαρη και άρχισε να περπατάει

Όταν η υγεία της βελτιώθηκε, κράτησε την υπόσχεσή που έδωσε στον εαυτό της και ξεκίνησε μια 10ήμερη αποτοξίνωση από τη ζάχαρη, αποκλείοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη από τη διατροφή της.

Άρχισε επίσης να περπατάει καθημερινά, ξεκινώντας αργά καθώς ανάρρωνε και σταδιακά αύξησε το περπάτημα στα 16 χιλιόμετρα την ημέρα. Η άσκηση, σε συνδυαμό με την πιο υγιεινή διατροφή, την οδήγησαν στην απώλεια 11 κιλών μέσα σε τρεις μήνες. Βρήκε επίσης έμπνευση στην Τζόαν ΜακΝτόναλντ, η οποία έγινε influencer της γυμναστικής στα 70 της χρόνια.

Όταν η γυμναστική μπήκε στη ζωή της

«Είδα έναν λογαριασμό στο Instagram, @trainwithjoan, και άρχισα να την ακολουθώ» είπε. «Εντυπωσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο είχε ανακτήσει την υγεία της σε ηλικία 70 ετών, ερεύνησα περαιτέρω και ανακάλυψα ότι η κόρη της, Μισέλ ΜακΝτόναλντ, ήταν προπονήτρια που έκανε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα μεταμόρφωσης».

https://www.instagram.com/reel/C1-AszkL_0w/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Τρις τελικά ήταν ένα από τα 20 άτομα ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους που επιλέχθηκαν για να ξεκινήσουν το πρόγραμμα, αλλά τότε χτύπησε η πανδημία του κορωνοϊού. «Αποφάσισα να αγοράσω ένα τροχόσπιτο και να ξεκινήσω μια περιπέτεια 9 μηνών ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον γιο μου, καλύπτοντας πάνω από 24.000 χιλιόμετρα» είπε. «Ο στόχος μου ήταν να εργαστώ εξ αποστάσεως και να ζήσω στην ύπαιθρο. Τα γυμναστήρια ήταν κλειστά, ο κόσμος ήταν σε lockdown, οπότε ο προπονητής μου είχε προσαρμόσει τις προπονήσεις μας για ελάχιστο εξοπλισμό. Έκανα όλες τις ασκήσεις μου χρησιμοποιώντας ένα σετ ρυθμιζόμενων αλτήρων, ταινίες αντίστασης, μια μπάλα, σάκους άμμου, μια μπάλα slam και ένα στρώμα γιόγκα».

Όπως είπε, γυμναζόταν κάθε μέρα, είτε σε ένα κάμπινγκ είτε στην άγρια φύση. «Βιντεοσκοπούσα τις προπονήσεις μου και τις έστελνα στον προπονητή μου, ο οποίος μου έδινε οδηγίες για το πώς να βελτιώσω τη φόρμα μου» εξήγησε.

«Από πλευράς διατροφής, υιοθέτησα ένα δομημένο πλάνο με βάση τα μακροστοιχεία, τρώγοντας πέντε φορές την ημέρα και δίνοντας προτεραιότητα στην πρωτεΐνη. Αν και αρχικά μου φάνηκε πολύ, το σώμα μου προσαρμόστηκε. Η μαγειρική δεν είναι το φόρτε μου, αλλά τα κατάφερα με φρέσκα υλικά και ψήσιμο στη σχάρα. Έκοψα όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη και το αλκοόλ».

Όπως εξήγησε, η διατροφή της πλέον αποτελούνταν από βιολογικά κρέατα, λαχανικά και φρούτα καθώς και «έναν τόνο νερό». Έτσι, όχι μόνο συνέχισε να χάνει βάρος, αλλά κέρδισε επίσης ενέργεια., άλλαξε τη σύνθεση του σώματός της και είδε βελτίωση στο δέρμα και τα μαλλιά της.

Γιατί αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς γυμναστικής

Από εκεί που αισθανόταν βαριά, άρχισε να σχηματίζει μύες και να αναδιαμορφώνει ολόκληρη τη σωματική της διάπλαση. Αφού πέτυχε τον αρχικό της στόχο, αποφάσισε να προπονηθεί για τον πρώτο της διαγωνισμό γυμναστικής σε ηλικία 48 ετών.

«Αρχικά, δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετάσχω σε διαγωνισμό γυμναστικής. Ο κύριος στόχος μου ήταν να ανακτήσω την υγεία μου και να χάσω βάρος» δήλωσε. « Είχα επιφυλάξεις για τέτοιους διαγωνισμούς και για τον τρόπο με τον οποίο κρίνονται οι γυναίκες σε αυτούς, αλλά η άποψή μου άλλαξε αφού παρακολούθησα έναν από κοντά».

Ο προπονητής της Τρις χρησιμοποίησε την εφαρμογή True Coach για την παρακολούθηση των προπονήσεων και της προόδου, με αυστηρές απαιτήσεις για check-ins, φωτογραφίες προόδου και προγραμματισμό γευμάτων. Οι δικαιολογίες δεν ήταν ανεκτές.

«Για μένα, ο διαγωνισμός συμβόλιζε τη χειραφέτηση και την ενδυνάμωση. Σχεδίασα το θέμα μου και το μπικίνι μου γύρω από την έννοια της ανάδυσης σαν φοίνικας από το παρελθόν μου, και αυτό σηματοδότησε την αρχή της νέας μου ζωής» δήλωσε. « Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ένιωσα μια απίστευτη αίσθηση ολοκλήρωσης και υπερηφάνειας».

Της λείπει κάτι από την προηγούμενη ζωή της;

Όσο για τη νέα της ζωή; Όπως λέει «Αυτό που αγαπώ περισσότερο στον νέο μου τρόπο ζωής είναι το πόσο απίστευτα αισθάνομαι. Είναι σαν ένα φυσικό διεγερτικό και έχει γίνει ένα ισχυρό αγχολυτικό, ειδικά δεδομένης της καριέρας μου με πολύ άγχος».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πολλά πλέον που της λείπουν από τον παλιό τρόπο ζωής της. « Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την αποχή από το να βγαίνω έξω για φαγητό ή να επιδίδομαι σε κοινωνικές δραστηριότητες. Μερικές φορές, μου λείπει να πιω ένα κοκτέιλ ή να απολαύσω ένα μεγάλο ιταλικό γεύμα με φρέσκα ζυμαρικά και ζεστό ψωμί, αλλά έχω επιτρέψει στον εαυτό μου μόνο 6 ποτά από τότε που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι και μετάνιωσα για κάθε ένα από αυτά».

«Δεν μου λείπει το αίσθημα του να νιώθω απαίσια την επόμενη μέρα. Παλιά έπινα ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αλλά τώρα, ένα μόνο ποτήρι με κάνει να νιώθω απαίσια. Απλά δεν αξίζει τον κόπο για μένα. Έχω κόψει εντελώς το αλκοόλ από τη ζωή μου».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις