ΚΟΣΜΟΣ. O Tom Corley μελέτησε για χρόνια μερικούς από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη με σκοπό να καταγράψει τις συνήθειές τους και τη φιλοσοφία τους για τη ζωή. Ο Αμερικανός οικονομικός αναλυτής εξέδωσε το βιβλίο του Rich Habits, αποκωδικοποιώντας τα μυστικά 233 εκατομμυριούχων, οι οποίοι είχαν στους λογαριασμούς τους τουλάχιστον 160.000 δολάρια σε ετήσια ακαθάριστα έσοδα και 3 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Ο Corley ενδιαφέρθηκε όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησαν την περιουσία τους, αλλά και για το πώς τη διατηρούσαν. Έψαξε έτσι σε βάθος τις συνήθειές τους και αναζήτησε το πού ξοδεύουν τα χρήματά τους. Τα δεδομένα αυτά τα αντιπαρέβαλε με συνήθειες των κανονικών ανθρώπων και έτσι καθόρισε τα 5 πράγματα τα οποία οι βαθιά πλούσιοι δεν αγοράζουν ποτέ.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Οι πλούσιοι κατά κανόνα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγιεινή διατροφή και έτσι προτιμούν τα βιολογικά προϊόντα, αντί για τα επεξεργασμένα τρόφιμα χαμηλής ποιότητας και τιμής. Στην έρευνα του Corley φάνηκε ότι πολλοί από τους εκατομμυριούχους αναζήτησαν τρόφιμα από φάρμες και κρέας υψηλής ποιότητας.

Έπιπλα χαμηλής ποιότητας

Οι εκατομμυριούχοι μένουν ασυγκίνητοι από τις τάσεις της μόδας για φθηνότερα προϊόντα και είναι εκείνοι που τροφοδοτούν τις κορυφαίες εταιρείες επίπλων με τις αγορές τους. Λογικό φυσικά, μιας και το κόστος μπορεί να είναι ανυπόφορο για τους υπόλοιπους, «κανονικούς» ανθρώπους. Συνήθως πάντως οι πλούσιοι προτιμούσαν να κάνουν μαζικότερες αγορές για να μην αναγκαστούν να αγοράζουν ξανά και ξανά.

Επιδιορθώσεις

Ανάμεσα στις συνήθειες των εκατομμυριούχων ο Corley αντιλήφθηκε ότι το κοινό που μελετούσε, είχε την τάση να ξοδεύει χρήματα για αλλαγές των προϊόντων τους και όχι για επιδιορθώσεις τους. Αν δηλαδή ένα ψυγείο ή ένα πλυντήριο έβγαζε πρόβλημα προτιμούσαν να το αντικαταστήσουν παρά να το φτιάξουν.

Δουλειές εξωτερικού χώρου

Εντάξει αυτό είναι κάπως λογικό. Οι εκατομμυριούχοι λατρεύουν να περνούν ώρες στους κήπους τους με τις οικογένειές τους αλλά δε σημαίνει ότι έχουν τη διάθεση να ασχολούνται κιόλας με την περιποίηση των χώρων αυτών. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προσλάβει προσωπικό για να κάνει όλες εκείνες τις δουλειές που φρόντιζαν προτού κάνουν την περιουσία τους. Αυτό είχε αποτέλεσμα να παραχωρήσουν και τον εξοπλισμό τους.

Λαχεία και τζόγος

Οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους που μελέτησε ο Corley ήταν αυτοδημιούργητοι και κόπιασαν για να βγάλουν χρήματα, αποφεύγοντας λύσεις όπως ο τζόγος. Τη συνήθεια αυτή, την κράτησαν και στη συνέχεια της ζωής τους. Σκέφτονταν ότι ήταν μικρή η πιθανότητα να πλουτίσουν από ένα λαχείο, επομένως απέφευγαν τον τζόγο. Αντίθετα, οι υπάλληλοί τους φάνηκε ότι τζόγαραν περισσότερο.

Πηγή: oneman.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις