Γι αυτά τα μαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα και φουντούκι γίνεται χαμός σε κάθε σπίτι που υπάρχουν παιδιά. Όχι μόνο από τα παιδιά αλλά και από τους μεγάλους διότι κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπισκότο που θα το βουτήξει στο γάλα του ή με αυτό θα συνοδεύσει τον καφέ και το τσάι του.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το χρόνο ψησίματος ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνά τα εννέα λεπτά για να έχουμε πραγματικά μαλακά και αφράτα μπισκότα.

Μαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα και φουντούκι

Υλικά για 30 περίπου κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος):

  • 200 γρ αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ φουντούκια
  • 50 γρ κακάο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γ. σόδα
  • ¼ κ. γ. αλάτι
  • 300 – 350 γρ αλεύρι ΓΟΧ
  • 100 γρ λευκά σοκολατάκια

Παρασκευή και ψήσιμο:

  • Στη μεγάλη ταχύτητα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Μετά από 10 λεπτά χτύπημα θα έχουμε ένα λευκό και απαλό μίγμα σαν κρέμα
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ
  • Ρίχνουμε το κονιάκ, τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μόνο για όσο χρειάζεται ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
  • Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη σόδα, το αλάτι και τα φουντούκια
  • Αναμιγνύουμε με μια κουτάλα και σταδιακά προθέτουμε το αλεύρι και τα λευκά σοκολατάκια ανακατεύοντας παράλληλα *Μπορεί να μην πάρει και τα 350 γρ αλεύρι γι αυτό το προσθέτουμε σταδιακά
  • Στο τέλος θέλουμε ένα μίγμα να στέκεται αλλά να είναι μαλακό
  • Σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπισκότα που έχουμε πλάσει με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους
  • Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για 8 – 9 λεπτά για να έχουμε μαλακά μπισκότα. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά τα ψήνουμε για 12 - 13 λεπτά
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις