Νέοι Ghostbusters, μία υποσχόμενη ταινία τρόμου και μια αναμενόμενη μουσική βιογραφία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου

Η παλιοπαρέα των κυνηγών φαντασμάτων επανενώνεται. Η οικογένεια Σπρένγκλερ επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα, δηλαδή στο πυροσβεστικό σταθμό - σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters. Με τη σειρά τους, εκείνοι έχουν κατασκευάσει ένα απόρρητο εργαστήριο με στόχο να εξελίξουν επιστημονικά και τεχνολογικά το κυνήγι φαντασμάτων. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρις ότου εντοπίσουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει μια διαβολική δύναμη, ικανή να επιβάλλει στον κόσμο μια νέα Εποχή του Πάγου.

Back to Black

Βιογραφία της σπουδαίας τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχαουζ. Μία από τις πιο δημοφιλείς, ρηξικέλευθες και εντυπωσιακές ποπ φωνές του 21ου αιώνα, "ζωντανεύει" στη μεγάλη οθόνη. Στο "Back to Black" η ζωή της αμίμητης Έιμι Γουάινχαουζ παίρνει σάρκα και οστά, ως ένα ταξίδι από την εφηβεία στην ενηλικίωση και τη δημιουργία ενός από τα πιο επιτυχημένα και θρυλικά μουσικά άλμπουμ της εποχής μας.

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Ταινία τρόμου με τον Ντέιβιντ Νταστμάλτσιαν. Κατά τη διάρκεια μιας βραδινής τηλεοπτικής εκομπής τη νύχτα του Χάλογουιν το 1977, για άγνωστο λόγο κάτι πάει τρομακτικά στραβά, απελευθερώνοντας ένα απερίγραπτο κακό στον κόσμο μέσα από της τηλεοπτικές οθόνες των θεατών.

Τοτέμ

Ένα από τα πιο φεστιβαλικώς συζητημένα ντεμπούτα των τελευταίων ετών. Ένα από τα πιο συζητημένα φεστιβαλικά φιλμ των τελευταίων ετών, βραβευμένο στην Μπερλινάλε με το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής. Η επτάχρονη Σολ περνά τη μέρα στο σπίτι του παππού της, βοηθώντας στις προετοιμασίες για ένα πάρτι-έκπληξη που διοργανώνεται για τον πατέρα της.

Για Πάντα Νέοι

Δραμεντί με "καλοτεχνίτες" της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι ("Ένας Πύργος στην Ιταλία"). Στην ταινία μεταφερόμαστε στο Παρίσι της δεκαετίας του ‘80, όπου μια ομάδα νεαρών ηθοποιών γίνεται δεκτή στην περιζήτητη δραματική σχολή "Les Amandiers" του θρυλικού Πατρίς Σερό. Εκεί, οι νεοφερμένοι ζουν στο έπακρο κάθε στιγμή, απολαμβάνουν την εισαγωγή τους στα μυστικά του θεάτρου αλλά και του έρωτα, προτού απροσδόκητα αρχίσουν να σημειώνονται οι πρώτες τραγωδίες της ζωής. Η ταινία απέσπασε βραβείο Σεζάρ καλύτερης υποσχόμενης ηθοποιού για την πρωταγωνίστρια Νάντια Τερέσκιεβιτς.

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα

Ατμοσφαιρικό δράμα από τη Βουλγαρία. Η εβδομηντάχρονη Μπλάγκα, συνταξιούχος καθηγήτρια, έχει βυθιστεί στο πένθος λόγω της πρόσφατης απώλειας του συζύγου της. Όλη της η ύπαρξη έχει πλέον επικεντρωθεί στο να προσφέρει στο νεκρό ένα περίτεχνο μνήμα, ώσπου μια τηλεφωνική απάτη θα της κλέψει τις αποταμιεύσεις. Καθώς οι ελπίδες της λιγοστεύουν, μια δελεαστική αλλά και αινιγματική ευκαιρία εργασίας παρουσιάζεται στον ορίζοντά της…

Οι Ελευσίνιοι

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει στην Ελευσίνα. Πριν από 23 χρόνια, ο Κουτσαφτής έκανε τομή στο ελληνικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας την "Αγέλαστο Πέτρα". Ένα έργο που γυριζόταν για περισσότερα από 10 χρόνια καταγράφοντας τα θραύσματα του παρελθόντος που είχαν απομείνει στην Ελευσίνα: από τα αρχαία κειμήλια - παρόντα μέσα στον αστικό ιστό, το διαχρονικό δέος των Μυστηρίων, τους Μικρασιάτες που κατά την πλειοψηφία τους έζησαν εκεί, αλλά και όσους αφανώς φόρτιζαν με την παρουσία τους τον τόπο. Δύο δεκαετίες και πλέον μετά, ο σκηνοθέτης αποτίνει έναν ακόμα φόρο τιμής στην περιοχή με τους "Ελευσίνιους". Το νέο ντοκιμαντέρ του βρίσκει το σκηνοθέτη να επιστρέφει στην πόλη για να αναμετρηθεί με το παρών της και να γνωρίσει από την αρχή την ανθρωπογεωγραφία της.

Wolfman Radio

Ιδιοσυγκρασιακό φιλμ του Γιώργου Παντελάκη. Η σουρεαλιστική εικόνα του Τόμυ, κατηφορίζει το μοναχικό μονοπάτι του έκπτωτου αναζητητή. Το κοστούμι του φτιαγμένο "Μπί Σπόουκ", κατά παραγγελία. Ένα τυφλό κορίτσι στο μονοπάτι δίπλα από την όχθη τουποταμιού. Μια περιδίνηση στο κόσμο της χωριστικότητας, πέρα από τα όνειρα και την πραγματικότητα. Σημειώνεται μια σειρά από περιστατικά που εκτυλίσσονται με τη λογική ενός ονείρου που μπορεί να ερμηνευτεί χωρίς όμως να εξηγηθεί.

Ο Χορός των Φαντασμάτων

Στοιχειωμένη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Καθώς ο 19ος αιώνας παραχωρεί τη θέση του στον 20ό και η επιστήμη χαρίζει νέους τρόπους να ταξιδέψει και να δει κανείς τον κόσμο, μια αμερικανική οικογένεια μετακομίζει στο νέο πολυτελές αρχοντικό της, στην επαρχία της Αγγλίας. Μόνο που δεν υπολόγιζαν στον… μόνιμο κάτοικο του σπιτιού, το φάντασμα του σερ Σάιμον!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις