ΕΛΛΑΔΑ. Το DiscoverCars.com χρησιμοποίησε δεδομένα από το Instagram για να δημιουργήσει μια λίστα με τις 20 δημοφιλέστερες χώρες που πρέπει να επισκεφτείτε το Πάσχα και τις 20 πιο δημοφιλείς χώρες για να επισκεφτείτε την άνοιξη. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ερεύνησε πόσο συχνά χρησιμοποιούνταν hashtags στο Instagram που αναφέρονται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα κάθε χώρας, καθώς και στην άνοιξη για κάθε προορισμό.

Η Ελλάδα πέτυχε μια εντυπωσιακή κατάταξη και στις δύο αναφορές – κατάταξη στη 2η θέση για τους πασχαλινούς προορισμούς και στη 18η θέση για την άνοιξη.

Ο Aleksandrs Buraks, Επικεφαλής Ανάπτυξης στο DiscoverCars.com, σχολιάζει:

«Η Ελλάδα έχει τόσες πολλές και πλούσιες παραδόσεις τόσο για το Πάσχα όσο και για τον ερχομό της άνοιξης. Απολαύσαμε την εξερεύνηση αυτού του κομματιού και να διαβάζουμε για όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι στην Ελλάδα γιορτάζουν τις εποχές που αλλάζουν, καθώς και την Ορθόδοξη Μεγάλη Εβδομάδα. Ένα από τα έθιμα που μας εντυπωσίασαν περισσότερο ήταν οι όμορφες λιτανείες της Μεγάλης Παρασκευής, όπου ο Επιτάφιος θα μεταφερθεί στο δρόμο και θα ακολουθήσει πλήθος που θα ψάλλει ύμνους».

«Κάτι που μας αρέσει στη λίστα είναι το γεγονός ότι η άνοιξη σε καθεμία από αυτές τις χώρες θα είναι μια διαφορετική εμπειρία, ανάλογα με την εποχή του έτους. Εάν επρόκειτο να επισκεφτείτε την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία την άνοιξη, θα ταξιδεύατε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, που σημαίνει ότι μπορεί να δείτε δύο εποχές της άνοιξης τον ίδιο χρόνο!

Το ελληνορθόδοξο Πάσχα είναι μια πολύ σημαντική περίοδος στο ελληνικό ημερολόγιο και είναι παγκοσμίως διάσημο ως εορτασμός. Ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του ελληνορθόδοξου Πάσχα είναι η λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, που τελείται στις εκκλησίες το βράδυ του Σαββάτου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όλα τα φώτα θα σβήσουν και τα κεριά της εκκλησίας που περιμένουν θα ανάψουν από τον ιερέα. Είναι όμορφο να το βλέπεις! Στη συνέχεια, σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις, θα εκτοξευθούν πυροτεχνήματα για τον εορτασμό της Ανάστασης.

Και την επόμενη μέρα, την ίδια την Κυριακή του Πάσχα, οι οικογένειες θα μαζευτούν για ένα παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα σερβιριστεί ψητό αρνί, ένα πιάτο που έχουν τελειοποιήσει γενιές Ελλήνων.

Η Ελλάδα επίσης κατατάχθηκε στους 20 κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς. Μία από τις ωραιότερες ελληνικές ανοιξιάτικες παραδόσεις είναι αυτή του να φτιάχνεις και να φοράς ένα «μάρτη». Τα παιδιά φτιάχνουν συχνά αυτά τα κόκκινα και άσπρα βραχιόλια στο σχολείο την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, για να τα φορέσουν τον Μάρτιο. Υποτίθεται ότι προστατεύει από το ερχόμενο λαμπερό ανοιξιάτικο φως του ήλιου. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να το φορέσουν μέχρι και την τελευταία μέρα του Μαρτίου - άλλοι θα το βγάλουν όταν δουν το πρώτο χελιδόνι της εποχής, συχνά δένοντάς το σε ένα ανθισμένο δέντρο. Μπορείτε επίσης να βρείτε παραλλαγές αυτής της παράδοσης στις γειτονικές χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Μολδαβία, Βόρεια Μακεδονία και Ρουμανία».

Οι 5 κορυφαίοι Πασχαλινοί προορισμοί

Οι 5 κορυφαίοι Πασχαλινοί προορισμοί ήταν οι ακόλουθοι και μπορείτε να δείτε τους 20 κορυφαίους στο παρακάτω διάγραμμα:

Το ΗΒ κατατάσσεται στην 1η θέση, καθώς η χώρα επισημάνθηκε 3655 φορές στο Instagram. Τα ζεστά τσουρεκάκια σταυρού είναι ένα παραδοσιακό βρετανικό πασχαλινό φαγητό, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Η Ελλάδα επισημάνθηκε 2927 φορές με hashtags που σχετίζονται με το Πάσχα - ένα εντυπωσιακό σκορ.

Ερχόμενη στην 3η θέση, η Αυστραλία πέτυχε βαθμολογία 2793. Ένα ενδιαφέρον γεγονός για το Πάσχα στην Αυστραλία είναι ότι ως μέρος μιας προσπάθειας διατήρησης για την προστασία της άγριας ζωής της χώρας, θα βρείτε συχνά αναφορές στο Easter Bilby και όχι στο Easter Bunny. Αυτό το αξιολάτρευτο μαρσιποφόρο με τα μακριά αυτιά λέγεται ότι φέρνει στα παιδιά πασχαλινά αυγά και μπορείτε να βρείτε σοκολατένια bilbies σε πολλά καταστήματα ενόψει των γιορτών.

Ο Καναδάς κατατάσσεται στην 4η θέση, καθώς επισημάνθηκε 1394 φορές. Κάθε χρόνο στην πόλη του Τορόντο, χιλιάδες συρρέουν στο Beaches Easter Parade, για να δουν τα πολύχρωμα άρματα, ξυλοπόδαρους και μπάντες να περνούν μέσα από την πόλη. Με πάνω από 100.000 παρευρισκόμενους, η περσινή ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ.

Τέλος, ολοκληρώνοντας την πρώτη 5άδα μας, η Ιρλανδία σημείωσε 662. Ιστορικά, η ιρλανδική παράδοση ενός διαγωνισμού ή χορού θα λάμβανε χώρα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και ο νικητής θα λάμβανε ως έπαθλο ένα κέικ.

Το DiscoverCars.com συνέκρινε επίσης τη σειρά με την οποία οι χώρες κατατάχθηκαν για τους εορτασμούς του Πάσχα στο Instagram το 2023 με τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση. Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται στην πραγματικότητα μία θέση υψηλότερα στην κατάταξη από ό,τι ήταν το 2023 για τη λίστα με τους ανοιξιάτικους προορισμούς, καθώς πέρυσι ήταν στη 19η θέση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις