Το Lionsgate έκανε το ντεμπούτο του τρέιλερ για το ριμέικ του Ρούπερτ Σάντερς του «The Crow», με πρωταγωνιστές τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ και την ΦΚΑ Τwigs . Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου.

Τόσο η έκδοση του 1994 με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Brandon Lee όσο και το επερχόμενο remake βασίζονται στο graphic novel του James O'Barr. Στην επανάληψη του Sanders, ο Skarsgård υποδύεται τον Eric Draven, ο οποίος σκοτώνεται μαζί με τη αγαπημένη του Shelly (FKA Twigs). Σε ένα κενό μεταξύ ζωής και θανάτου, ο Έρικ κάνει αποστολή του να εκδικηθεί αυτούς που ευθύνονται για τους φόνους τους.

Το νέο τρέιλερ δείχνει τον Έρικ να επιστρέφει από τους νεκρούς για να πάρει την αιματηρή εκδίκησή του. Ζωντανός για άλλη μια φορά, είναι εμποτισμένος με υπερφυσικές δυνάμεις και μπορεί να αντέξει πυροβολισμούς, εκρήξεις κυνηγετικών όπλων και μαχαιρώματα. Ο αντι-ήρωας ακολουθεί ένα σκοτεινό μονοπάτι για να εκδικηθεί τον θάνατο της Shelly στα χέρια των μυστηριωδών δολοφόνων τους. Το τρέιλερ δείχνει ένα μοντάζ βίαιης βίας, συμπεριλαμβανομένης μιας σκηνής όπου ο Έρικ πυροβολεί μέσα από το στήθος του για να καταρρίψει έναν αιφνιδιαστικό επιθετικό και μετά αφαιρεί ένα σπαθί από το σώμα του για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Το reboot ετοιμάζεται για πάρα πολλά χρόνια. Είχε ανακοινωθεί από το 2015, αλλά μπήκε στον πάγο δύο χρόνια αργότερα μετά την αποχώρηση των Jason Momoa, που ήταν να πρωταγωνιστήσει, και Corin Hardy που θα αναλάμβανε τα σκηνοθετικά ηνία. Πλέον, ο Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman, Ghost in the Shell) θα είναι ο σκηνοθέτης και ο Bill Skarsgård θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση: «Οι αδελφές ψυχές, Eric Draven (Skarsgård) και Shelly Webster (FKA twigs), δολοφονούνται βάναυσα όταν τους συναντούν οι δαίμονες του σκοτεινού παρελθόντος της. Έχοντας την ευκαιρία να σώσει την αληθινή του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Eric ξεκινά ένα ταξίδι για να εκδικηθεί ανελέητα τους δολοφόνους τους, διασχίζοντας τον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών για να διορθώσει τα λάθος πράγματα».

Δείτε το παρακάτω:

«Ήμουν μεγάλος fan της πρωτότυπης ταινίας μεγαλώνοντας ως παιδί και ένιωσα μεγάλη τιμή που πήρα τον ρόλο του Eric Draven. Αλλά πραγματικά αυτό που με τράβηξε σε αυτήν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει ο Rupert Sanders. Ήθελε να επαναφέρει πλήρως την ιστορία και τον χαρακτήρα και να τα προσαρμόσει σε ένα σύγχρονο κοινό. Είναι ένας χαρακτήρας που γνωρίζω ότι πολλοί σέβονται και έχω μια ισχυρή σχέση - δεν μοιάζει με κανέναν που έχω αναλάβει ποτέ πριν. Η συνεργασία με την εξαιρετικά ταλαντούχα, FKA Twigs, ήταν μαγική. Ένιωσα ευθύνη για την ιστορία του Eric και προσπάθησα να παραμείνω πιστός στο πνεύμα του αρχικού υλικού. Ανυπομονώ να δει ο κόσμος την ταινία και ελπίζω να έχει απήχηση στο κοινό τόσο έντονα όσο και σε όσους από εμάς συμμετέχουμε», είπε ο Skarsgård σε δήλωσή του.

Το "The Crow" (ελλ. τίτλος, 'Το Κοράκι') δημιουργήθηκε από τον James O'Barr. Τα κόμικς ξεκίνησαν να εκδίδονται από το 1989 και γέννησαν τέσσερις ταινίες και μια τηλεοπτική σειρά. Όσον αφορά την ταινία, αυτή κυκλοφόρησε το 1994 από τον Alex Proyas. Πρωταγωνιστής ήταν ο Brandon Lee, γιος του Bruce Lee, ο οποίος δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει, καθώς τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Εφόσον, ο Lee είχε γυρίσει την πλειοψηφία των σκηνών του, οι παραγωγοί αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την ταινία χρησιμοποιώντας κασκαντέρ και ειδικά εφέ. Απέφερε $94 εκ. έναντι του προϋπολογισμού της που ήταν $23 εκ. και πλέον θεωρείται cult. Ακολούθησαν τα sequel "The Crow: City of Angels" (1996), "The Crow: Salvation" (2000) και "The Crow: Wicked Prayer" (2005), με κάθε μία από αυτές να έχει διαφορετικό cast και όχι μεγάλη επιτυχία στο box office, ενώ το 1998 άρχισε να προβάλλεται και η σειρά "The Crow: Stairway to Heaven" που κράτησε μόνο για μια σεζόν 22 επεισοδίων.

Αποσπάσματα του "The Crow"

Σύμφωνα με τον Sanders, αυτή η νέα ταινία "επιστρέφει" στο graphic novel. «Αυτή η ταινία πυροδότησε τη νεολαία εκείνης της ημέρας, μια νεολαία που μεγάλωσε στο σκληρό, εναλλακτικό ροκ, το πανκ και τη μέταλ, που έβλεπε MTV και zines. Διατηρούσε έναν καθρέφτη για εκείνη τη γενιά στην αισθητική της ταινίας, τους γεμάτους καπνό, βροχερούς δρόμους, τα στυλιζαρισμένα και ανατρεπτικά σκηνικά, τον ντυμένο με δέρμα ήρωα και τους κακούς που κρατούσαν αλυσίδες.

Εξέφρασε την εποχή σε ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα με γνώμονα τη μουσική, που μίλησε σε ένα νεανικό κοινό που δεν είχε ποτέ μιλήσει με αυτόν τον τρόπο. Έγινε cult. Η εκδοχή μας στο έργο του James αντικατοπτρίζει επίσης αυτή τη νέα γενιά, της οποίας τα γούστα και οι αναφορές έχουν αλλάξει τόσο δραματικά από την αρχική ταινία. Ας ελπίσουμε ότι θα τους μιλήσει στη γλώσσα τους, με το στυλ και τη μουσική και ελπίζουμε ότι θα τους κάνει να ανακαλύψουν την ταινία του Alex Proyas και το graphic novel του James O'Barr, φέρνοντας ένα νέο κοινό στο αρχικό υλικό».

Μετά από μια πρόσφατη (αντ)αλλαγή στις ημερομηνίες, το remake του "The Crow" θα φτάσει στις οθόνες των σινεμά στις 7 Ιουνίου 2024 (ΗΠΑ).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις