Γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και σφέλα Μεσσηνίας
Αν σκέφτεσαι να μαγειρέψεις γαρίδες σαγανάκι, με φρέσκια ντομάτα και τυρί, τότε κάνε τη διαφορά επιλέγοντας την παραδοσιακή σφέλα Μεσσηνίας και θα με θυμηθείς! Το μυστικό γι αυτή τη συνταγή είναι η μπόλικη ώριμη ντομάτα και το πικάντικο μεσσηνιακό τυρί, όπου θα απογειώσει τη γεύση.
Η σφέλα ανήκει στα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα της νότιας Πελοποννήσου και διακρίνεται για την σπιρτάδα στη γεύση της. Είναι ιδανική προσθήκη σε πίτες και ζεστά φαγητά, αφού δεν λιώνει!
Γαρίδες σαγανάκι με σφέλα Μεσσηνίας και φρέσκια ντομάτα
Υλικά για 2 μερίδες:
- ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες με ουρά (καλά ξεπαγωμένες και στραγγισμένες)
- 3 – 4 φρέσκιες κόκκινες και ώριμες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη & 1 πιπεριά κίτρινη
- 150 ml ούζο
- ½ ματσάκι μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 150 γρ σφέλα Μεσσηνίας

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο
- Προσθέτουμε επίσης κομμένες σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ανακατεύουμε
- Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στο ψιλό του τρίφτη και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (μόνο αν χρειάζεται) και αφήνουμε τις γαρίδες να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά
- Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε τη σφέλα κομμένη σε κυβάκια
- Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με λίγο έξτρα σφέλα τριμμένη στα δάχτυλά μας και λίγο φρέσκο μαϊντανό
