ΕΛΛΑΔΑ. Για τη σύνδεση πλούτου και ευτυχίας μίλησε ο Χάρης Βαφειάς στην εκπομπή «Το Πρωινό», επισημαίνοντας ότι τα χρήματα δεν αρκούν για μια ολοκληρωμένη ζωή.

Η άλλη πλευρά του πλούτου

Ο Χάρης Βαφειάς αναφέρθηκε στη λιγότερο ορατή πλευρά της οικονομικής επιτυχίας, εξηγώντας ότι η ύπαρξη χρημάτων δεν συνεπάγεται απαραίτητα και προσωπική πληρότητα.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν άνθρωποι με οικονομική άνεση που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε άλλους τομείς της ζωής τους, γεγονός που δείχνει ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα υλικά αγαθά.

«Μερικοί που έχουν λεφτά έχουν μοναξιά»

Σε χαρακτηριστική του τοποθέτηση, δήλωσε:

«Μερικοί που έχουν λεφτά έχουν μοναξιά, μερικοί δεν νιώθουν αγάπη, μερικοί δεν χαλαρώνουν ποτέ. Μερικοί δεν μπορούν να πάνε δυο βδομάδες διακοπές. Κάποιοι, όχι όλοι. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις όμως τα λεφτά, τα ‘χεις όλα».

Με τα λόγια αυτά, ο επιχειρηματίας περιέγραψε την καθημερινότητα που μπορεί να συνοδεύει τον πλούτο, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες ανάγκες που δεν καλύπτονται οικονομικά.

Η συμβουλή για όσους ξεκινούν

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβούλευε κάποιον που ξεκινά τώρα την επαγγελματική του πορεία, ο Χάρης Βαφειάς πρότεινε μια διαφορετική προσέγγιση.

Όπως είπε:

«Αν με ρωτήσει κάποιος τι να κάνει για να βγάλει λεφτά, θα του προτείνω να μη στοχεύει στα λεφτά. Να βάζει έναν στόχο που να μην είναι οικονομικός, “θέλω να φτάσω να κάνω αυτό” και τα λεφτά θα ακολουθήσουν τον στόχο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις