Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης η θεατρική παράσταση «Παράξενοι Άνθρωποι» του Ειδικού Σχολείου – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά, το οποίο εδρεύει στον Καραβά Σπάρτης.

Την παράσταση είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και οι καθηγητές του Σχολείου για να αποχαιρετήσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο άλλο ένα σχολικό έτος που έφτασε στο τέλος του, ενώ παράλληλα την αφιέρωσαν στη μνήμη της Δήμητρας Καρμοίρη.

Το κοινό καλωσόρισε η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Άννα Σωπιάδου, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο στέκονται πλάι στο Ειδικό Σχολείο όλα αυτά τα χρόνια και ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία της για το μέλλον των μαθητών που αποφοιτούν, καθώς δεν υπάρχει κάποιο σχολείο ή εκπαιδευτήριο για να μπορούν εκείνοι να συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ήταν ο π. Συμεών Παπαγεωργίου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γιάννης Καρμοίρης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου κ. Κώστας Κωνσταντινάκος, παλαιοί μαθητές και καθηγητές του Ειδικού Σχολείου και σύσσωμο το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά. Αναγνώστηκε, επίσης, μήνυμα του Βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Οι «Παράξενοι Άνθρωποι», μια ιστορία του Νικόλα Ανδρικόπουλου, είναι ένα παραμύθι - και… πολλές πραγματικές ιστορίες μαζί - για την διαφορετικότητα, το οποίο μετέφεραν με υπέροχο τρόπο οι μαθητές και οι καθηγητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο κοινό. Οι μαθητές έπαιξαν χόρεψαν και έγιναν ένα με τους καθηγητές και τον κόσμο μέχρι να ανέβουν ξανά στην σκηνή για να εισπράξουν ένα θερμό χειροκρότημα.

Με το τέλος της παράστασης ακολούθησε προβολή φωτογραφιών από τη ζωή και τις δραστηριότητες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., καθώς και η παράδοση του απολυτηρίου και αναμνηστικών στους μαθητές που αποφοίτησαν, ενώ παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε στην είσοδο του πνευματικού Κέντρου ένα bazaar από δημιουργίες των μαθητών.

φωτογραφίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά