Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε γραφεία, έπιπλα που πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε άλλες προσαρμογές στο χώρο σας. Είναι σημαντικό να δουλεύετε σε ένα περιβάλλον που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και που σας εμπνέει.

Ο χώρος και μόνο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διάθεση με την οποία θα πηγαίνετε για δουλειά και στο πόσο αποτελεσματικά θα εργάζεστε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να επενδύσετε (όχι απαραίτητα χρηματικά) στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Πώς να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας

  1. Φροντίστε να είναι δικό σας

Όσο μικρός και αν είναι ο χώρος στον οποίο εργάζεστε, μπορείτε να τον κάνετε πιο ζεστό και οικείο, χρησιμοποιώντας απλά πράγματα. Μπορείτε να καρφιτσώσετε σε έναν πίνακα από φελλό τις φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων, κάποια quotes που σας εκφράζουν ή άλλα αντικείμενα, όπως ζωγραφιές (είτε των παιδιών σας είτε εκτυπώσεις γνωστών πινάκων ζωγραφικής). Μπορείτε επίσης να φέρετε την αγαπημένη σας κούπα στο γραφείο και να τοποθετήσετε μικρά γλαστράκια με φυτά όπου υπάρχει χώρος.

  1. Χρησιμοποιείστε τα έπιπλα προς όφελός σας

Τα έπιπλα γραφείου δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να επέμβετε στον εργασιακό σας χώρο. Ωστόσο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να τον οργανώσετε όπως σας αρέσει. Χρησιμοποιείστε συρταριέρες και αρχειοθήκες για να αποθηκεύσετε όσα πράγματα είναι στη μέση και να κρατάτε το γραφείο σας καθαρό. Αν βρίσκονται κοντά σας (και δεν είναι κοινόχρηστες), μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και ως βάσεις για διακοσμητικά, όπως για ένα μικρό βαζάκι ή κάποιο φυτό. Σε περίπτωση που έχετε ένα δικό σας, προσωπικό γραφείο, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετά σημεία της βιβλιοθήκης σας για διάφορα διακοσμητικά που θα δώσουν χρώμα και χαρακτήρα στο χώρο.

  1. Παραμείνετε επαγγελματίες

Ναι, είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα στο γραφείο σας, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε. Ο χώρος σας μπορεί να σας εκφράζει και να είναι fun, αλλά παράλληλα πρέπει να φαίνεται πως εργάζεστε με σοβαρότητα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι φωτογραφίες και όλες οι άλλες λεπτομέρειες να μην καταλαμβάνουν όλο το χώρο.

  1. Μείνετε στο χώρο σας

Μην αφήνετε τα πράγματά σας να πέφτουν ή να περνούν στην πλευρά του συναδέλφου σας. Όπως το να έχετε ένα δικό σας χώρο είναι σημαντικό για εσάς, έτσι είναι και για τους άλλους. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να σέβεστε τα και τα δικά τους όρια.

Το σημαντικότερο από όλα είναι να φτιάξετε ένα περιβάλλον με το οποίο θα είστε ευχαριστημένοι. Αν νιώθετε καλά, θα εργάζεστε και πολύ καλύτερα.