ΣΠΑΡΤΗ. Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ημερίδα διοργανώνει σήμερα Σάββατο 22/5 και ώρα 17:00, το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με την εταιρία ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ Α.Ε.

Τι θα δούμε;

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν εδέσματα, δημιουργίες από σεφ και εμπνεύσεις από συνταγές που κατάγονται από την αρχαία Σπάρτη, αλλά και γλυκά και ψωμί.

Στοχοθεσία

Η Ημερίδα προσβλέπει στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης , όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Κέρκυρα κλπ) ώστε αυτοί να υιοθετήσουν νέα προϊόντα στο μενού τους.

Προϊόντα που θα έχουν εμπνευστεί από τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Σπαρτιατών και τα οποία, σύμφωνα και με τη διεθνή εμπειρία, θα αποτελέσουν ιδιαίτερο στοιχείο προσέλκυσης των επισκεπτών της Σπάρτης.

Συνεργαζόμενο αγαστά με την εταιρία ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ ΑΕ, το Ινστιτούτο Σπάρτης, επωμίστηκε την προβολή και επικοινωνία του προγράμματος, «Ανάπτυξη νέων προϊόντων διατροφής βασισμένων στις αξίες της αρχαίας Σπάρτης».

Η εταιρία ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ ΑΕ συγχρηματοδότησε και εκπόνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στα πλαίσια της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων, στους τομείς Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας ( ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στα πλαίσια του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία και του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πώς μας ήρθε αυτή η ιδέα;

Η ιδέα γεννήθηκε στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της εταιρίας ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ Α.Ε. στη μεταποίηση και εμπορία της ελιάς καλαμών, και της επίγνωσης της Διοίκησής της ότι η διατροφή, ως ένας εκ των σημαντικότερων παραγόντων που δρουν συμπληρωματικά στις δράσεις του Πολιτιστικού Τουρισμού, σε περιοχές όπως η Σπάρτη, είναι ικανή να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Πώς; Μα δημιουργώντας νέα προϊόντα, νέες προτάσεις για το μενού των επιχειρήσεων εστίασης, με έμπνευση και καταγωγή από τη μακραίωνη και μοναδική ιστορική κληρονομιά της Σπάρτης.

Το αποτέλεσμα της έρευνας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας, σε αυτήν του Ινστιτούτου Σπάρτης αλλά και όποιου άλλου οργανισμού και φορέα ή επιχείρησης επιθυμεί να το αναρτήσει.

Οι συνταγές από την αρχαία Σπάρτη θα πρωταγωνιστήσουν, αλλά θα εμφανιστούν και αγγεία εμπνευσμένα από άλλα, πρωτότυπα.

Αγγεία που διασώζονται σε συλλογές και μουσειακές εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις