ΚΟΣΜΟΣ. Από ειδυλλιακά ψαροχώρια και άγνωστα νησάκια μέχρι οχυρωμένες πόλεις, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations παρουσιάζει σε μια λίστα τους 15 καλύτερους «κρυφούς προορισμούς» σε κάθε γωνιά της Ευρώπης για το 2021.

«Φέτος, περισσότερο από ποτέ, αναζητάτε κάτι διαφορετικό, μακριά από τους συνηθισμένους και υπερτιμημένους προορισμούς. Μην ψάχνετε άλλο! Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με τα καλύτερα “κρυφά διαμάντια” στην Ευρώπη. Μυστικοί προορισμοί στην Ισπανία, κρυμμένα νησιά στην Πορτογαλία, πολύχρωμοι προορισμοί της Γαλλικής Ριβιέρας και απίστευτες μεσαιωνικές πόλεις, σας περιμένουν για αξέχαστες διακοπές στην Ευρώπη», αναφέρει το EBD στην εισαγωγή του άρθρου του.

Ανάμεσα σε αυτούς τους μυστικούς προορισμούς υπάρχει και μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας. Όχι όμως κάποιο διάσημο νησί, όπως θα περίμενε κανείς... Στην 15η θέση της λίστας φιγουράρει η μαγευτική Μονεμβασιά.

monemvasia.jpg
Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς από ψηλά

Στο νότιο άκρο της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου, η μεσαιωνική περιτειχισμένη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της, προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία. Ένα μικρό νησί που ενώνεται με την ενδοχώρα από μια στενή λωρίδα γης, μια γέφυρα που συνυπάρχει με το θαλασσινό στοιχείο του Μυρτώου Πελάγους.

Η βόλτα στο κάστρο της Μονεμβασιάς είνα ένα ταξίδι στο χρόνο

Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς προορισμούς που ξεχώρισε το European Best Destinations:

10 «μυστικοί» προορισμοί της Ευρώπης για το 2021

Μεντόν, Γαλλία

Η Μεντόν είναι εκθαμβωτική και ζεστή σαν τον ήλιο του καλοκαιριού. Η πόλη μαζί με ένα πλήθος μικρών χωριών που βρίσκονται στους λόφους, δημιουργούν ένα εκπληκτικό μωσαϊκό, ένα πραγματικό στολίδι της Γαλλικής Ριβιέρας.

Βολόσκο, Κροατία

Αν βρεθείτε στην Opatija, έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Κροατία, αξίζει να αφήσετε για λίγο την άνεση του ξενοδοχείου σας για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή και να επισκεφθείτε το Βολόσκο, ένα ψαροχώρι-διαμάντι στον κόλπο Kvarner, με εξαιρετικά εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι αλλά και έντονη πολιτιστική δραστηριότητα.

Durbuy, Βέλγιο

Αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δέσμευσή του στον αειφόρο τουρισμό, το Durbuy είναι μια μικρή και γοητευτική πόλη, ιδανική για τους λάτρεις της πεζοπορίας και του καλού φαγητού.

Νησιά Cies, Ισπανία

Τα τρία νησιά (Monte Agudo, do Faro και San Martino) που απαρτίζουν αυτό το αρχιπέλαγος, απέναντι από την πόλη Βίγκο της Γαλικίας, είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Τα δύο πρώτα συνδέονται με μια μακριά λωρίδα άμμου και φιλοξενούν μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ισπανίας.

Βίσμπι, Νησί Γκότλαντ, Σουηδία

Θέρετρο για βασιλικές οικογένειες, η πόλη Visby είναι ίσως μία από τις πιο όμορφες οχυρωμένες πόλεις της Ευρώπης. Αυτή η γοητευτική μεσαιωνική πόλη που βλέπει στη Βαλτική Θάλασσα φημίζεται για τον λιθόστρωτο δρόμο της, τις οχυρώσεις της αλλά και για τη μαρίνα της.

Κιότζα, Βενετία, Ιταλία

Αν έχετε βαρεθεί τη Βενετία, επιλέξτε την πόλη Κιότζα η οποία βρίσκεται σε ένα μικρό νησί, στη νότια είσοδο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Κοντά σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα της Γαληνοτάτης, η Κιότζα προσφέρει πολλές επιλογές για οικογένειες, έχει φθηνότερα καταλύματα και αποτελεί μια καλή επιλογή για αυθεντικές διακοπές κοντά στην πραγματική ζωή των ντόπιων.

Antheor, Saint-Raphaël, Γαλλία

Φωλιασμένο στον ορεινό όγκο Esterels και με θέα στη Μεσόγειο, το Anthéor βρίσκεται ανάμεσα στα παραθαλάσσια θέρετρα του Saint Raphaël και των Καννών. Πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους μυστικούς προορισμούς στη Γαλλία.

Alcala del Jucar, Ισπανία

Το Alcala del Jucar με το γοητευτικό ιστορικό κέντρο και το κάστρο του είναι ένα «κρυμμένο διαμάντι» στην Ισπανία και ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης.

Portmeirion, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Βρίσκεται στην Ουαλία αλλά μοιάζει με ιταλικό χωριό. Το Portmeirion είναι το δημιούργημα του αρχιτέκτονα Sir Clough Williams-Ellis, ο οποίος έχτισε ένα χωριό στη Βόρεια Ουαλία με βάση το ιταλικό στυλ που αγαπούσε τόσο πολύ.

Baleal, Πορτογαλία

Σε απόσταση μόλις μίας ώρας με το αυτοκίνητο από τη Λισαβόνα, το Baleal είναι ένα μικρό νησί που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια λωρίδα γης. Ένας παράδεισος για surfers, το Baleal θα ευχαριστήσει επίσης τις οικογένειες με τα χιλιόμετρα των παραλιών του.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις