Σίγουρα θα έχει τύχει στους περισσότερους από εμάς, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για ένα μεγάλο ταξίδι, να αντικρίζουμε στην ντουλάπα μας έναν ογκώδη αριθμό ρούχων τα οποία δεν έχουμε ιδέα πού θα χωρέσουν. Και μπορεί να καταλήγουμε να χρειαζόμαστε περισσότερες βαλίτσες ή σακβουαγιάζ από αυτό που υπολογίζαμε.

Με τους παρακάτω 6 τρόπους δεν θα χρειαστεί να αφήσετε τίποτα στο σπίτι.

  1. Σκεφτείτε και μετά τοποθετήστε

Συγκεντρώστε όλα τα ρούχα που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα μισά. Συνδυάστε χρωματικά τα ρούχα σας την ώρα που τα επιλέγετε και τοποθετήστε κάτω κάτω όσα είναι πιο χοντρά. Σύμφωνα με την συγγραφέα Kathleen Ameche, ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται, για ένα ταξίδι 5 ημερών, πέντε πουκάμισα, δυο τζιν ή μια με δυο φούστες. Μια κλασική βαλίτσα 22 ιντσών χωρά περίπου δύο ζευγάρια τζιν, τρία πουλόβερ, δύο φορέματα και πέντε πουκάμισα.

  1. Επιλέξτε ρούχα με εύκαμπτο υλικό

Εάν διαθέτετε πλεχτά, μάλλινα ή βαμβακερά ρούχα, προτιμήστε τα για δική σας διευκόλυνση. Χάρη στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα μπορούν να διπλωθούν με πολλούς τρόπους και να εξοικονομήσουν χώρο. Επίσης, πάρτε μαζί σας και ρούχα όπως είναι το κολάν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πιτζάμα.

  1. Κάντε τα ρολάκια

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά είναι ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στις βαλίτσες σας. Αρχικά, προσπαθήστε να τυλίξετε τα πιο μαλακά ρούχα και μετά τα πιο σκληρά. Προτιμήστε να τυλίξετε σε ρολάκια ρούχα όπως εσώρουχα, μπλουζάκια, τζιν, βαμβακερά παντελόνια και πλεκτά και σφίξτε τα καλά.

  1. Τακτοποιήστε τα ρούχα

Εφόσον τυλίξετε προσεκτικά και σφιχτά τα ρούχα που θέλετε να πάρετε μαζί σας, τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος της βαλίτσας σας. Ύστερα, μπορείτε να βάλετε τα ρούχα που έχετε διπλώσει, όπως φούστες, πουκάμισα και κάποια παντελόνια από πάνω τους.

  1. Νάιλον σακούλες

Συγκεκριμένα σακούλες όπως αυτές με τις οποίες παραλαμβάνουμε τα ρούχα μας από το καθαριστήριο. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε ανάμεσα από τα ρούχα, ώστε να μην τσαλακωθούν τόσο όσο θα τσαλακώνονταν αν τα αφήνατε απλώς διπλωμένα στη βαλίτσα. Η λεία επιφάνεια της σακούλας βοηθά σημαντικά σε αυτό.

  1. Πρώτα τα αναγκαία

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε στην κορυφή της βαλίτσας σας, τα ρούχα που θα χρησιμοποιήσετε άμεσα. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι θα χρειαστείτε περισσότερο και πιο γρήγορα, και σιγουρευτείτε ότι θα ακολουθήσετε το ίδιο βήμα και για τα υπόλοιπα ρούχα.

Επομένως, αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, θα μπορέσετε να πάρετε μαζί σας όλα τα αγαπημένα σας ρούχα. Safe travels!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις