ΣΠΑΡΤΗ. Το Πρόγραμμα των εορταστικών του εκδηλώσεων για τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο Δήμος Σπάρτης.

Έχουμε και λέμε:

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου (18:00) - Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου και τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (11:00-13:00) - Κεντρική Πλατεία και κεντρικοί δρόμοι της Σπάρτης

Οι Mr and Mrs Bubble της Πολύ-δραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους με τον Ξυλοπόδαρο, τον Gentleman bike και θα προσφέρουν ένα θέαμα με σαπουνόφουσκες.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 (20:00) - Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» (στο ισόγειο του κτηρίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης)

Η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη συναυλία, η οποία αποτελείται από δύο μέρη: α) εορταστικό – οργανικό πρόγραμμα από την καθηγήτρια μουσικής και μόνιμη συνοδό στο πιάνο του Μ.Ο.Σ. κα Μαρία Βελμάχου, και β) παρουσίαση αποσπασμάτων από θρησκευτικά έργα Ευρωπαϊκής μουσικής, εορταστικές μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα - ελληνικά και διεθνή- υπό τη διεύθυνση της κα. Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου (18:00) - Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος»

Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία: ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! «ένα παιδί - μια μελωδία - ένα δώρο - μια ευχή».

Συμμετέχουν σπουδαστές, καθηγητές και μουσικά σύνολα όλων των τμημάτων και σχολών.

Μουσική & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Βελμάχου & Κυριακή Χελιώτη

Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου (18:00) - Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος»

Χριστουγεννιάτικη παράσταση από το Θέατρο Σκιών του κ. Τάσου Τσώνη και το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών. Η παράσταση είναι επιδοτούμενη από το ΥΠ.ΠΟ στo πλαίσιo του προγράμματος «Ο Καραγκιόζης στην Ελλάδα».

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου (11:00-13:00) - Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

Αη Βασίλης – Ξωτικά - Καλλιτεχνικό Εργαστήρι από τον Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών Λακωνίας «Η ΙΡΙΣ»

Τα παιδιά της σχολικής και της προσχολικής ηλικίας ζωγραφίζουν, κατασκευάζουν και δημιουργούν με τη βοήθεια του Συλλόγου Εικαστικών Δημιουργών Λακωνίας «Η ΙΡΙΣ». Παράλληλα γράφουν γράμμα στον Αη Βασίλη που θα βρίσκεται εκεί, για να το παραλάβει προσωπικά. Ο Αη Βασίλης με βοηθούς τα σκανδαλιάρικα ξωτικά ενδυναμώνουν την εκδήλωση, μοιράζουν καραμέλες και φωτογραφίζονται με όλους. (Θα υπάρχει φρεσκοψημένο ποπ κορν και μαλλί της γριάς σε ενδεικτική τιμή)

Φιλαρμονική Δήμου - Παρέλαση της Φιλαρμονικής στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου (12:00-15:00) - Είσοδος Πάρκου Γουδέ

Οι Καλικάντζαροι στο πάρκο του Γουδέ

Οι Καλικάντζαροι φέτος τα Χριστούγεννα πηγαίνουν στο πάρκο Γουδέ και σκαρώνουν 9 σκανταλιές για μικρούς και μεγάλους. Κρατώντας ένα αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο στολίδι μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων στη φύση, όπως αναρρίχηση, ακροβασία, εναέριο πέρασμα, τοξοβολία, κύκλος κρουστών με αυτοσχέδια όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και στολισμός φυσικού δέντρου με αυτοσχέδια στολίδια συμμετεχόντων με σκοπό τη δημιουργικότητα, την ανακύκλωση, το συμβολικό στολισμό φυσικού τοπίου.

Διοργάνωση: Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κέντρο Επανασύνδεσης Ανθρώπου-Φύσης», σπουδαστές της ειδικότητας «Συνοδός Βουνού» των ΙΕΚ Σπάρτης και Ν. Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου (11:00-13:00) - Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

  • Αη Βασίλης - μασκότ /εμψυχωτές

Ο μοναδικός και αγαπημένος όλων των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, Άγιος Βασίλης με βοηθούς τους Μίκη και Μίνι, θα μοιράζουν καραμέλες σε όλους, θα μπορούν να φωτογραφίζονται μαζί τους, ενώ το σκανδαλιάρικο ξωτικό θα κάνει face painting με μοτίβο Χριστουγέννων.(Θα υπάρχει φρεσκοψημένο ποπ κορν και μαλλί της γριάς σε ενδεικτική τιμή)

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγούδια και μελωδίες

Μουσική με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγούδια και μελωδίες θα αναπαράγεται καθημερινά στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης από τις 18 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2022 και στην κεντρική Λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου την 24η και την 31η Δεκεμβρίου 2021 (11:00 - 14:30) και (17:30 -20:30)

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνδιοργάνωση:

  • Δήμος Σπάρτης
  • Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης
  • Σύλλογος Εικαστικών Δημιουργών Λακωνίας «Η ΙΡΙΣ»
  • Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης
  • Μουσικός Όμιλος Σπάρτης
  • Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κέντρο Επανασύνδεσης Ανθρώπου-Φύσης»
  • Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών

Αρωγοί των εκδηλώσεων

  • Οι μουσικοί και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης
  • Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης
  • Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάρτης
  • Σπουδαστές της ειδικότητας «Συνοδός Βουνού» των ΙΕΚ Σπάρτης

Με την ανακοίνωση του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος εύχονται στου δημότες και στις δημότισσες Υγεία, Δημιουργία και Προκοπή για το 2022.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις