ΕΛΛΑΔΑ. Περισσότερες από 45 ξενοδοχειακές μονάδες έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν δέκα, σε δημοφιλείς νησιωτικούς και χερσαίους τουριστικούς προορισμούς, που έχουν τη μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς.

Για αυτές τις μονάδες ο συνολικός αρχικός πήχης διαμορφώνεται σε 32,96 εκατ. ευρώ.

Το Kandia’s Castle Resort & Thalasso

Την κούρσα σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί το 5άστερο «Kandia’s Castle Resort & Thalasso» στο Ναύπλιο, της εταιρείας Παλαμήδης Α.Ε. (Κ. Μάρκου Α.Ε. Τουριστικών Επιχειρήσεων), από τα γνωστά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Για το συγκεκριμένο υπάρχει ενδιαφέρουσα προϊστορία, καθώς η Alpha Bank από το 2017 προσπάθησε να θέσει την επιχείρηση σε ειδική διαχείριση, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Παράλληλα, την 1η Ιουνίου 2021 το Πρωτοδικείο Ναυπλίου έκανε δεκτή την ανακοπή της εταιρείας διορθώνοντας αφενός το μέγεθος της έκτασης στην οποία αναπτύσσεται το συγκρότημα (σε 31.536,38 τ.μ. από 28.628,57 τ.μ.), αφετέρου υπερδιπλασιάζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς σε 15 εκατ. ευρώ, από 6.023.642 ευρώ. Με αυτή την τιμή και με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas άρχισε να βγαίνει στο σφυρί χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Έτσι, στις 5 Μαΐου θα βγει για μια ακόμη φορά αλλά με μειωμένη την τιμή πρώτης προσφοράς στο 65% της αρχικής, δηλαδή στα 9,75 εκατ. ευρώ.
Το σφυρί αφορά το δικαίωμα πλήρους κυριότητας ενός ενιαίου ακινήτου, συνολικής έκτασης 31.536,38 τ.μ. μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται στην παραλία Κάντια. Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, δυναμικότητας 137 δωματίων, ορισμένα εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Το ιστορικό REX στην Καλαμάτα

Μια ημέρα πριν, στις 4 Μαΐου, το σφυρί θα χτυπήσει για ένα ιστορικό ξενοδοχείο, το Rex Hotel στην Καλαμάτα. Με πάνω από έναν αιώνα ζωής, και μετά από αρκετές ανακατασκευές και ανακαινίσεις, το 4 αστέρων Rex Hotel, στην οδό Αριστομένους, στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο δίπλα από το δημαρχείο της πόλης, εξακολουθεί να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, διαθέτοντας 42 δωμάτια και 2 σουίτες που χαρακτηρίζονται από διακριτική νεοκλασική διακόσμηση.
Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 για ποσό 100.000 ευρώ, οδηγώντας στον πλειστηριασμό που ορίστηκε αρχικά για τις 22 Ιουλίου 2020, με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς 3.277.642 ευρώ. Ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας και ορίστηκε νέος για τις 21 Οκτωβρίου 2020, με την ίδια τιμή εκκίνησης. Στο μεταξύ, όμως, η εταιρεία προσέφυγε δικαστικά, ζητώντας διόρθωση της τιμής, αλλά και της περιγραφής του ακινήτου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, στις 9 Οκτωβρίου 2020 έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή της εταιρείας, διατάσσοντας την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στα 5.401.419 ευρώ. Με αυτή την τιμή εκκίνησης έγινε ο πλειστηριασμός στις 21 Οκτωβρίου 2020, αλλά απέβη άγονος ελλείψει πλειοδοτών.

Στη συνέχεια, ορίστηκε νέος πλειστηριασμός για τις 7 Ιουλίου 2021, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ματαιώθηκε με εντολή της επισπεύδουσας. Μετά, όμως, η επισπεύδουσα ζήτησε να χτυπήσει ξανά το σφυρί και αυτό προγραμματίστηκε για τις 4 Μαΐου, με τιμή εκκίνησης 5.401.419 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις