ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Οι Ιταλοί ως γνωστόν γυρίζουν όλο το Ιόνιο και το Αιγαίο με τα σκάφη τους. Εσχάτως εντόπισαν την Ελαφόνησο Τους γοητεύει, όχι μόνο για να κάνουν εκεί τις διακοπές τους αλλά και για να επενδύσουν αγοράζοντας ακίνητα. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το E-Real Estates και παρουσίασαν πρόσφατα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τη ζήτηση για κατοικίες με τουριστικό ενδιαφέρον, μια τάση που καταγράφεται τα τελευταία δύο έτη.

Το γραφικό νησί κέρδισε και πάλι τις καρδιές των επισκεπτών του στη διάρκεια του Πάσχα, ενώ ζωηρή αναμένεται η τουριστική κίνηση και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς από την Ελλάδα τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα τελευταία χρόνια» εξηγεί η Δήμαρχος Έφη Λιάρου «οργανώσαμε την εξόρμησή μας στις αγορές του εξωτερικού αναδεικνύοντας την αρμονική συμβίωση του επισκέπτη με τη φύση, όπως άλλωστε κάνουμε και όσοι έχουμε την ευλογία να ζούμε στο νησί. Οι συνεχώς αυξανόμενοι ρυθμοί επισκεψιμότητας δικαιώνουν τις επιλογές μας και αποδεικνύουν ότι τα μηνύματα που έχουμε στείλει και συνεχίζουμε να στέλνουμε βρίσκουν αποδέκτες που πρόθυμα θέλουν να γνωρίσουν την "επιλεγμένη από τη φύση" Ελαφόνησο, όπως είναι το σύνθημά μας».

Το θέμα βέβαια είναι οι συνθήκες και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο μοναδικό νησί να μην καθιστούν κάθε ξένο επισκέπτη και επίδοξο αγοραστή, γιατί πολύ σύντομα το νησί θα περάσει σε «ξένα» χέρια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις