ΛΑΚΩΝΙΑ. Εναλλακτικές διακοπές στο βουνό! Που αλλού; Στη Βαμβακού Λακωνίας. Το μαγευτικό αυτό χωριό του Πάρνωνα, το οποίο βρίσκεται βορειοανατολικά της Σπάρτης, μόλις πριν κάποια χρόνια, ήταν σχεδόν ερειπωμένο, με λιγοστούς κατοίκους. Το 2018, δημιουργήθηκε το πρότζεκτ «Η αναβίωση της Βαμβακούς», γνωστό ως «Vamvakou Revival», με το μεράκι ανθρώπων που κατάγονται από το χωριό και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο να ξαναζωντανέψουν τη Βαμβακού, σε συνθήκες τέτοιες που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί, είτε πρόκειται για ανθρώπους που έχουν τις ρίζες τους στο χωριό, είτε όχι.

Σήμερα, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους εναλλακτικούς προορισμούς και απευθύνεται σε όλους εκείνους τους λάτρεις της φύσης και του βουνού. Στην ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει (www.vamvakourevival.org) μπορεί κανείς να βρει τα προγράμματα εκδηλώσεων που αφορούν από πολιτισμό, τέχνη και τεχνολογία μέχρι γαστρονομικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Vamvakou Experience Festival 2022

Ένας παραπάνω λόγος να επισκεφτείτε το μοναδικό αυτό χωριό είναι το Vamvakou Experience Festival, το οποίο, φέτος, διοργανώνεται για άλλη μία χρονιά.

Το φεστιβάλ αυτό, σημαίνει μοναδικές εμπειρίες στο βουνό, γνωρίζοντας το χωριό της Βαμβακούς, μέσα από μια μεγάλη τριήμερη γιορτή για όλους! Γιατί «η εμπειρία τέχνην εποίησεν» όπως είπε και ο Αριστοτέλης.

Ένα φεστιβάλ, τρείς ημέρες και πολυάριθμες ανοιχτές εκδηλώσεις με φόντο τον φυσικό πλούτο του Πάρνωνα! Κινητήριος δύναμη, το μεράκι μίας ομάδας νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να αναβιώσουν το χωριό τους! Πρώτη ύλη, η πολιτιστική, γαστρονομική, αθλητική, τεχνολογική και κάθε είδους εμπειρία! Με λίγα λόγια ... Vamvakou Experience Festival 2022! Ένα τριήμερο γεμάτο αυθεντικές Βαμβακίτικες εμπειρίες, Παρασκευή 01 – Κυριακή 03 Ιουλίου 2022, με την υπογραφή της Vamvakou Revival και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξόρμηση στην καλοκαιρινή φύση, η οποία αγκαλιάζεται, χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότερο. Θα ανακαλύψετε όσα συμβαίνουν στη Βαμβακού, θα γελάσετε, θα παίξετε, θα τραγουδήσετε και θα νιώσετε ξανά παιδί σε έναν μαγικό τόπο, όπου η Γαστρονομία ανταμώνει με τον Πολιτισμό και ο Αθλητισμός συναντά την Καινοτομία!

Κι αν αναρωτιέστε τι θα ζήσετε αυτό το τριήμερο, μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση!

H αυλαία ανοίγει με το stand-up comedy show «Staying Alive» από την αγαπημένη κωμικό, Κατερίνα Βρανά, και ένα cocktail party στο προαύλιο του σχολείου με τους The Blue Sins, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μοναδική συναυλία των Gadjo Dilo στην πλατεία του χωριού!

Ένα εργαστήριο σοκολάτας από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο, οινογνωσία, παραδοσιακές συνταγές και μυστικά γαστρονομίας θα αποκαλυφθούν από τις γυναίκες του χωριού!

Ακόμα, μία έκθεση προφορικών ιστοριών από το Istorima θα σας ταξιδέψει σε χρόνους αλλοτινούς, πεζοπορία και ποδηλασία, αθλητικές δραστηριότητες, αρωματοθεραπεία και κεραμική θα σας φέρουν σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον, ενώ παλιές παραδόσεις θα έρθουν στο σήμερα με ένα παραδοσιακό γλέντι που βασίζεται στο έθιμο του γάμου και «την Αγάπη της Ζωής».

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν και τους μικρούς επισκέπτες, όπως ένα τεράστιο board game που θα ταξιδέψει ως εδώ από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), εργαστήρια STEΑM και περίπατοι. Ετοιμαστείτε να παίξετε, να μάθετε και να διασκεδάσετε!

Vamvakou Mountain Run 2022

Άλλη μία έκπληξη περιμένει τους λάτρεις της γυμναστικής, την Κυριακή 03 Ιουλίου, όπου διοργανώνεται αγώνας ορεινού τρεξίματος «Vamvakou Mountain Run 2022».

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα και ανακαλύψτε τα όσα μαγικά θα συμβούν στο Vamvakou Experience Festival.

(Τηρώντας όλο το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας και υγειονομικών μέτρων προστασίας).

  • Vamvakou Experience Festival Ζήστε την εμπειρία της Βαμβακούς!
  • Παρασκευή 01 - Κυριακή 03 Ιουλίου 2022 : Είσοδος Ελεύθερη
  • Vamvakou Mountain Run: Κυριακή 03 Ιουλίου 2022
  • Διοργάνωση: Vamvakou Revival , με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από παλαιότερες εκδηλώσεις στους συνδέσμους: www.vamvakourevival.org/photo-gallery, www.vamvakourevival.org/video-gallery

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Επικοινωνία για τη Vamvakou Revival, Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival
  • Τηλ. Επικ: +30 27310 76233
  • E-mail: info@vamvakourevival.org
  • vamvakourevival.org
  • Like us on Facebook @VamvakouRevival
  • Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις