ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Μετά την άκρως επιτυχημένη προβολή βωβού κινηματογράφου με την συνοδεία πιάνου ( «Sunrise από τον Μάνο Κιτσικόπουλο), η «Άνοιξη των πλήκτρων» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, έρχεται να δώσει συνέχεια στις εκδηλώσεις της την Κυριακή 29 Μαΐου στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Αυτή την φορά , ο Dr Γιάννης Μωραΐτης, μουσικολόγος, τσεμπαλίστας και ερευνητής, θα «ξεναγήσει» το κοινό στον πολύχρωμο κόσμο των παλαιών πληκτροφόρων οργάνων και στην ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση της παλαιάς μουσικής. Θα ακουστούν και θα σχολιαστούν έργα των François Couperin, J.S.Bach, A. Mozart, L.v. Beethoven.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Βιογραφικό Δρ. Γιάννη Μωραΐτη:

Ο Dr Γιάννης Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1987, στα 16 του χρόνια µετανάστευσε στην Αµερική όπου και σπούδασε. Κατέχει πτυχίο πιάνου από το Shorter College, µμεταπτυχιακό (Master) στη µουσικολογία από το University of Georgia, και διδακτορικό (Ph.D.) στη µουσικολογία από το University of Wisconsin-Madison. Παράλληλα, σπούδασε τσέµπαλο και φιλοσοφία. Το 2002 µμεταφέρθηκε στη Βιέννη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα για τη διδακτορική διατριβή του µε θέμα το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων του Arnold Schoenberg. Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στο ίδρυµα Fulbright και παρέµεινε στη Βιέννη ώσπου εργάστηκε ως καθηγητής στο IES Abroad Vienna και στο Webster University. Δίδαξε ιστορία της µουσικής και τσέµπαλο, και διηύθυνε σύνολα µουσικής δωµατίου φοιτητών. Επέστρεψε στην Αθήνα το Σεπτέµβριο του 2016. Επικεντρώνεται σε ηχογραφήσεις στο πεδίο της ιστορικής ερµηνείας παλαιάς µουσικής (historically-informed performance), στο µουσικό µοντερνισµό του εικοστού αιώνα και το προοδευτικό ροκ (progressive rock). Επίσης, ασχολείται µε την ποίηση και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις