ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Ο καιρός φτιάχνει, οι ζέστες ήρθαν, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα μπάνια με τις θαλασσινές αποδράσεις μπαίνουν στην καθημερινότητά μας. Αν τώρα προβληματίζεσαι για το μέρος που θα πλατσουρίσεις, εμείς σου έχουμε την καλύτερη πρόταση.

Στην ανατολική μεριά της Πελοποννήσου, ανάμεσα στην Κορινθία και την Αρκαδία, η Αργολίδα έχει, πέρα από σπουδαία Ιστορία, απαράμιλλη φυσική ομορφιά και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική να προσφέρει απλόχερα στον επισκέπτη της. Συνδυάζοντας ιστορικά μνημεία με ατμοσφαιρικές πόλεις, διαχρονικούς και αγαπημένους προορισμούς διακοπών και φυσικά μοναδικές παραλίες με καταγάλανα νερά, η Αργολίδα μοιάζει ιδανική επιλογή για αξέχαστες βουτιές.

Καραθώνα εσύ σούπερ σταρ!

Δίχως άλλο η Καραθώνα είναι η πιο διάσημη παραλία του νομού, με μήκος που ξεπερνά τα τρία χιλιόμετρα. Πρόκειται για μια χρυσαφένια αμμουδερή πλαζ με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ρεκόρ ταγκς σε φωτογραφίες στο Instagram, μιας και την λατρεύουν μεγάλοι και παιδιά.

Αν είσαι της πεζοπορίας, τότε αξίζει να το ιδρώσεις το κορμί και να κάνεις μια υπέροχη διαδρομή τριών χιλιομέτρων για να βρεθείς στην βοτσαλωτή Αρβανιτιά που σφύζει από κόσμο-επισκέπτες του Ναυπλίου κι όχι μόνο. Χαλάλι θα πεις για τον ιδρώτα καλοκαιριάτικα, καθώς στην πρώτη βουτιά θα ανταμειφθούν οι κόποι σου.

Πάμε τώρα και στο έτερο καμάρι της Αργολίδας, που δεν είναι άλλο από το Βιβάρι, με τους διαδοχικούς κολπίσκους του να σχηματίζουν λιλιπούτειες παραλίες με κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά που λαχταράς να βουτήξεις. Μια από τις παραλίες που έχουν πολλούς fans στον νομό, είναι το γραφικό Βιβάρι που ερωτεύεσαι τη θέα του με την πρώτη ματιά που θα έλεγε κι ο Μπίγαλης.

Αχ Κονδύλι μου αγαπημένο

Το Κονδύλι συγκεντρώνει πολλές ψήφους στην ερώτηση ποια είναι η πιο όμορφη παραλία της Αργολίδας κι όλοι οι ψηφίσαντες έχουν τα δίκια τους. Βγαλμένο από καρτ ποστάλ με τη μεταξένια απέραντη αμμουδιά και τα κοκκινωπά βότσαλα, συγκεντρώνει αμέτρητους επισκέπτες που απολαμβάνουν ήλιο και θάλασσα, την ώρα που αρκετοί δίνουν πόνο λικνιζόμενοι στα μπιτσόμπαρα. Αν μάλιστα έχεις μια αδυναμία στα water-sports τότε επιβάλλεται να περάσεις μια βόλτα από εκεί.

Η γεμάτη αρμυρίκια Κάντια, αλλά και η Χρυσή Ακτή στον Άγιο Αιμιλιανό με τις καλαμένιες ομπρέλες είναι δύο «Outsiders» που συχνά επιλέγουν οι ντόπιοι αλλά και οι συχνοί επισκέπτες της Αργολίδας, για να απολαύσουν τα φυσικά τους κάλλη.

Επιστρέφουμε πάλι στο αγαπημένο μας Ναύπλιο και τη Νέα Κίο που έχει γίνει το νέο στέκι των surfers οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, ενώ αγαπημένη παραλιακή στάση είναι κι η βοτσαλωτή παραλία της Αρχαίας Ασίνης, με τον υπέροχο βυθό που σε καλεί να τον εξερευνήσεις- επίσης δεν πρέπει να λείψουν από το ταξίδι σου στη γη της Αργολίδας.

Ας μην ξεχνάμε ακόμη το Καστράκι και τη Νέα Επίδαυρο με το καταπράσινο φόντο, όπως και το ξακουστό Δρέπανο, που βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το Τολό, το οποίο είναι το τουριστικό hot spot ης περιοχής.

Στην Κόστα σαν πας δύσκολα φεύγεις, μιας και τα καΐκια και τα θαλάσσια ταξί, φτιάχνουν ένα χιλιοφωτογραφημένο σκηνικό που βλέπεις μόνο σε νησιά. Δεν χαλαρώνουμε ωστόσο και βάζουμε στο gps της διαδρομής μας και το Κιβέρι, το οποίο καμαρώνει για τα πεντακάθαρα νερά του, που τιμούν με πλατσουρίσματα και βουτιές πολλοί ταξιδιώτες.

H Αλυκή είναι ακόμη μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείς, μιας και συνδυάζει αμμουδιά και βοτσαλάκι ενώ είναι ιδανική για οικογένειες, εφόσον έχει ρηχά νερά που αγαπούν οι μπόμπιρες. Η Αλυκή βρίσκεται κοντά στον Γαλατά και αν την βάλεις στο παραλιακό σου πλάνο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ρίξεις και μια έξτρα βουτιά και για μας που στην προτείναμε.

Πηγή: in2life.gr


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις