Έχετε πόνους στο σώμα σας που δεν φαίνεται να υποχωρούν ό,τι και αν δοκιμάσατε; Αναρρώνετε από κάποιον τραυματισμό ή διάστρεμμα; Θέλετε να διατηρήσετε την καλή κατάσταση των μυών και των αρθρώσεών σας; Τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε να δοκιμάσετε το IASTM.

Τι είναι το IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization);

Η κινητοποίηση μαλακών ιστών με τη βοήθεια οργάνων ή IASTM είναι μία τεχνική στην οποία πραγματοποιείται βαθιά μάλαξη και κινητοποίηση των μαλακών δομών του σώματος, με τη βοήθεια ειδικά κατασκευασμένων εργαλείων.

Πρόκειται για μία θεραπευτική μέθοδο που στοχεύει στο να αυξήσει την επούλωση και να επιταχύνει την ανάρρωσή σας. Το IASTM είναι μια μη επεμβατική πρακτική τεχνική που επιτρέπει στον θεραπευτή σας να έχει πρόσβαση στις περιοχές πόνου ή περιοχές σφιξίματος στο σώμα που δεν μπορούν να προσεγγιστούν μέσω άλλων χειρωνακτικών θεραπειών.

Το IASTM στοχεύει την περιτονία, η οποία είναι ένα περίπλοκο σύστημα που αποτελείται κυρίως από στενά συνδεδεμένες ίνες κολλαγόνου και επεκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα σας. Ειδικά σχεδιασμένα όργανα από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται στο IASTM για να μπορέσουν να επιδράσουν στην περιτονία. Οι μηχανικές επιδράσεις αφορούν στην τοπική κινητοποίηση των ιστών, με αποτέλεσμα την παραγωγή ουσιών που ευνοούν τη φλεγμονή και την αντικατάσταση νεκρών κυττάρων με υγιή, διαδικασία που ενισχύει την επούλωση.

Ποια οφέλη έχει το IASTM;

Το IASTM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από επώδυνες καταστάσεις, όπως ο πόνος στον αυχένα, την πλάτη, τα πόδια, τα χέρια, τους καρπούς, τις αρθρώσεις όπως ο αγκώνας, ο ώμος, τα γόνατα και οι αστραγάλοι. Μερικά από τα οφέλη που απορρέουν από την συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο είναι:

- Η αναγέννηση και αποκατάσταση του τραυματισμένου κολλαγόνου.

- Η μείωση της εναπόθεσης ουλώδους ιστού μετά από μία κάκωση.

- Η διευκόλυνση της επούλωσης των χρόνιων κακώσεων υπέρχρησης με την πρόκληση ελεγχόμενου μικροτραυματισμού.

- Η μείωση της σκληρότητας των ήδη διαμορφωμένων εναποθέσεων συνδετικού ιστού.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την μέθοδο IASTM; Επικοινωνήστε με την Ευρωστία και κλείστε το ραντεβού σας για μια συνεδρία ή καλέστε σήμερα για να λύσετε κάθε σας απορία!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις