ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η παραλία Ριτσά βρίσκεται στην Καρδαμύλη και απέχει μόλις 37 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας. Τα καταγάλανα νερά της σε συνδυασμό με το άσπρο βότσαλο, δημιουργούν θα έλεγε κανείς την αίσθηση μιας πισίνας, ενώ η θέα του Ταϋγέτου προκαλεί δέος. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ, κατά περιόδους έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσετε πολλά ταβερνάκια, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας, πλάι στο κύμα.

Τα πεντακάθαρα νερά μπορεί να σας ξεγελάσουν, καθώς θα πρέπει να έχετε υπόψη σας -ειδικά αν έχετε μαζί σας παιδιά μικρής ηλικίας- ότι η θάλασσα βαθαίνει απότομα! Αν από την άλλη ανήκετε στους λάτρεις - εξερευνητές της θαλάσσιας φύσης, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μία μάσκα, καθώς το υποθαλάσσιο θέαμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Η παραλία της Ριτσάς προτιμάται κατά κύριο λόγο από τους Καρδαμυλιώτες, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό, ενώ ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που την γνωρίζουν, πέρα από τους ντόπιους. Η παραλία ενδείκνυται για την ησυχία και τη γαλήνη που προσφέρει, ενώ το μεγάλο της εύρος και η καθαριότητά της προσελκύει και πολλές οικογένειες!

Αν είστε οπαδοί της πεζοπορίας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην παραλία της Ριτσάς καταλήγει το φαράγγι του Βυρού. Κατά μήκος αυτού του φαραγγιού -σύμφωνα με τους ιστορικούς- διερχόταν κατά την αρχαιότητα η Βασιλική Οδός, η οποία ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης στον Μεσσηνιακό κόλπο. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Μάνης, ενώ στο τέλος της πεζοπορίας, η δροσιά της παραλίας Ριτσάς για τους περιπατητές είναι λυτρωτική!

Πώς θα φτάσετε εκεί; Στην είσοδο της Καρδαμύλης, όπως έρχεστε από τον δρόμο της Καλαμάτας, στρίψτε δεξιά στο παλιό σχολείο. Φτάνοντας στην εντυπωσιακή αυτή παραλία, μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας χωρίς να ανησυχείτε για το πάρκινγκ, καθώς θα βρείτε άνετο χώρο στάθμευσης λίγα μόλις μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις