ΣΠΑΡΤΗ. Δύο νέοι τίτλοι κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις αγαπημένες Εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦή.

  • «Ο Άνθρωπος, Προσδιορισμός και Προορισμός», του Παναγιώτη Β. Τζουνάκου

Η θεματογραφία περιστρέφεται γύρω από την Ανθρώπινη Υπόσταση και Συγκρότηση, τη Θρησκειολογία, τον Σκοπό, τη Συντέλεια και τον Θάνατο

Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας, αναφέρει,

«…Στην κοινωνία των διαφορετικών, των αντιφάσεων και των ανισοτήτων είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι σε ένα σύνολο ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών με νοσηρούς εγωισμούς, ευτελείς αξίες, λανθασμένες πεποιθήσεις και αναπόδεικτους δογματισμούς, το μέγεθος των οποίων προσδιορίζει και ταυτοποιεί τον καθένα.

Προκύπτουν από τις διαφορές στην οικονομική κατάσταση, την κοινωνική θέση, την επιστημονική κατάρτιση, τη θρησκευτική ή μη επιλογή, το επάγγελμα, αλλά και τη μειονότητα, το χρώμα, τη φυλή, το φύλο κ.λπ. Έτσι, παραμερίζεται και τελικά χάνεται η βασική οντότητα του Ανθρώπου, που είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος. Ταυτόχρονα χάνεται και ο Συνάνθρωπος και τη θέση του καταλαμβάνει ο αντι-Άνθρωπος».

Και καταλήγει:

«…Είναι αναγκαία η επιστροφή στην κοινή μας καταγωγή, στον κόσμο του Ανθρώπου, στις μεγάλες αξίες της ύπαρξής του, της Φύσης του, εκεί όπου είμαστε όλοι ελεύθεροι και ίσοι, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, γιατί την Ανθρώπινη υπόστασή μας δεν πρόκειται να τη διαπραγματευτούμε, ούτε με όλα τα πλούτη του κόσμου».

  • «ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΗΣ», της Μαρίας Ιωάννας Στεφάνου

Έκδοση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα που αφορά στην ανάδειξη της κοινωνικο-ιστορικής διάστασης της νευροεπιστήμης και τη συσχέτισή της με την τέχνη.

Μάλιστα, εξετάζει τις περιπτώσεις των αρχαίων ιατρών Ηρόφιλου και Ερασίστρατου, του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και του νευρολόγου-ψυχίατρου Άγγελου Κατακουζηνού.

Οι ιδιαίτερες Εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦή μας έχουν συνηθίσει σε κρυστάλλινες επιλογές και είναι βέβαιο πως και οι νέοι τίτλοι θα τύχουν της προσοχής των βιβλιόφιλων…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις