Ενδεχομένως να έχετε ήδη ακούσει ή να έχετε δοκιμάσει το λεμφικό μασάζ, μία τεχνική που υπόσχεται να αναζωογονήσει την επιδερμίδα αλλά και να συμβάλλει στην συνολική αναβάθμιση της σωματικής ευεξίας σας. Και η αλήθεια είναι πως η διαδικασία της λεμφικής αποστράγγισης βασίζεται στην λογική ενεργοποίησης της λέμφου, συνεπώς διαφέρει κατά πολύ από ένα απλό μυοχαλαρωτικό μασάζ. Το λεμφικό μασάζ μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το σώμα, σήμερα ωστόσο επικεντρωνόμαστε στην περιοχή του προσώπου και ξεδιαλύνουμε τις βασικότερες απορίες που ενδεχομένως έχετε, σχετικά με την συγκεκριμένη πρακτική.

Το λεμφικό σύστημα

Η λέμφος ή αλλιώς το λεμφικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο που αποτελείται από ιστούς και όργανα και βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα μας. Επεκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα και συντίθεται από αγγεία και λεμφαδένες, τα οποία βοηθούν στην αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Συγκεκριμένα, η λέμφος προστατεύει τον οργανισμό μας διότι λειτουργεί σαν «φίλτρο» για μικροοργανισμούς και μικρόβια ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και λευκά αιμοσφαίρια στα σημεία του σώματος που υπάρχει ανάγκη. Αυτό το πολύπλοκο αλλά τόσο σημαντικό σύστημα, το οποίο ενδεχομένως να μην γνωρίζουμε καν πως υπάρχει, λειτουργεί αδιάκοπα προς όφελός μας, συμπαρασύροντας και αποβάλλοντας ό,τι δεν χρειάζεται ο οργανισμός μας και παράλληλα προστατεύοντας και θρέφοντας το σώμα μας.

Η λεμφική αποστράγγιση (λεμφικό μασάζ) προσώπου

Η λεμφική παροχέτευση προσώπου είναι ένα ήπιο μασάζ που ακολουθεί τη ροή του λεμφικού συστήματος και στοχεύει στο να ενισχύσει τις φυσικές διαδικασίες αποστράγγισης του σώματος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το λεμφικό σύστημα αποστραγγίζει το υπερβολικό νερό, τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τις τοξικές ουσίες από τους ιστούς του σώματος. Χρισιμοποιώντας μαλακές και στοχευμένες κινήσεις και κατευθυνόμενη πίεση, η διαδικασία του λεμφικού μασάζ μπορεί να επαναφέρει την ομαλή λειτουργία της λέμφου και να αναζωογονήσει την επιδερμίδα, επαναφέροντας τη λάμψη και την ευεξία στο πρόσωπό σας.

Τα οφέλη που απορρέουν

Μέσα από την διαδικασία της λεμφικής παροχέτευσης στην περιοχή του προσώπου, απομακρύνονται οι τοξίνες από το δέρμα, μειώνεται το πρήξιμο, τα ξεσπάσματα της επιδερμίδας γίνονται ευκολότερα διαχειρίσιμα και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Από αισθητικής άποψης, το λεμφικό μασάζ προσώπου είναι η ιδανική, μη-επεμβατική θεραπεία για την καταπολέμηση ρυτίδων και λεπτών γραμμών ενώ είναι ιδανικό και για περιπτώσεις βλεφαρόπτωσης. Συγκεκριμένα για την περιοχή των ματιών, η λεμφική αποστράγγιση συμβάλλει στην εξομάλυνση δυσχρωμιών και αποχρωματισμών κάτω από τα μάτια, ενώ οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι μειώνονται ορατά. Με άλλα λόγια, η λεμφική παροχεύτευση προσώπου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ταυτόχρονα αναζωογονεί το δέρμα, επαναφέροντας την ελαστικότητα και την λεία και νεανική όψη του.

Είναι λοιπόν εμφανές ότι το λεμφικό μασάζ προσώπου είναι πράγματι μία ευεργετική και άκρως αναζωογονητική διαδικασία, που αξίζει να εντάξουμε στην ρουτίνα της αυτοφροντίδας μας. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το λεμφικό μασάζ προσώπου; Επικοινωνήστε με την Ευρωστία και κλείστε το ραντεβού σας για μια συνεδρία ή καλέστε σήμερα για να λύσετε κάθε σας απορία!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις