ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.30 στη σκηνή του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Μαρία Πετεβή στον ρόλο της Ιφιγένειας, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος στον ρόλο του Αγαμέμνονα, ο Παντελής Δεντάκης στον ρόλο του Αγγελιαφόρου, η Ιωάννα Παππά στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας, ο Άκης Σακελλαρίου στον ρόλο του Μενέλαου, ο Γιώργος Χρυσοστόμου στο ρόλο του Αχιλλέα και άλλοι ηθοποιοί.

Εισιτήρια πωλούνται στη τιμή των 14€.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Πάρις έκλεψε την Ελένη και οι Αχαιοί συγκεντρώθηκαν στην Αυλίδα με το στόλο τους για να κυριεύσουν την Τροία και να τη φέρουν πίσω. Όμως άπνοια τους εμποδίζει. Προφητεία του μάντη Κάλχα θέλει την άπνοια να σταματά, όταν θυσιαστεί στην Άρτεμη η κόρη του Αγαμέμνονα.

Με το πρόσχημα πως θα την παντρέψει με τον Αχιλλέα, ο Αγαμέμνωνας στέλνει να φέρουν την Ιφιγένεια με τη γυναίκα του και το γιο του στην Αυλίδα. Έχει όμως μετανιώσει, αγαπά υπερβολικά την κόρη του και δεν θέλει να τη θυσιάσει.

Η οικογένεια φτάνει και ο Αγαμέμνονας ζητά από την Κλυταιμνήστρα ν' αποχωρήσει για να επιβλέπει το παλάτι και της υπόσχεται να κάνει ο ίδιος όλα τα απαραίτητα για το γάμο.

Φεύγοντας η Κλυταιμνήστρα συναντιέται τυχαία με τον Αχιλλέα που κι αυτός είναι θύμα απάτης. Επιπλέον, η Ιφιγένεια μαθαίνει το σκοπό της άφιξης της. Η Κλυταιμνήστρα κατηγορεί με δριμύτητα το σύζυγό της. Η Ιφιγένεια παρακαλεί να την αφήσουν να ζήσει.

Ο Αχιλλέας ετοιμάζεται να προστατεύσει την τιμή του και την Ιφιγένεια, που τώρα όμως έχει πειστεί πως πρέπει να θυσιαστεί για το κοινό καλό, και αποκρούει τις κατηγόριες του Αχιλλέα και της μητέρας της.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις