ΣΠΑΡΤΗ. […] «Βασιλιά», άκουσε το Θηρυκίωνα να μιλά, «αποφύγαμε τον ωραιότερο θάνατο, το θάνατο στη μάχη.»

  • «Ο Αγγελιαφόρος των Βασιλιάδων της Σπάρτης» - Ένα ιστορικό μυθιστόρημα

Στο νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Φεβρωνίας Τσερκέζογλου-Δρίβα με τίτλο «Ο Αγγελιαφόρος των Βασιλιάδων της Σπάρτης» μεταφερόμαστε σε μία από τις συναρπαστικότερες, μα και πιο άγνωστες, στιγμές της Αρχαιότητας! «Η κοινωνική επανάσταση των βασιλέων Άγη και Κλεομένη μεταφέρεται στο χαρτί με υποδειγματική γλαφυρότητα και ιστορική εμβάθυνση, η οποία επιτυγχάνει να μας μεταδώσει εικόνες της καθημερινής ζωής αλλά και των μεγάλων γεγονότων στην Αρχαία Σπάρτη. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθηλωτικό λογοτεχνικό ταξίδι στην Ελληνική Αρχαιότητα, το οποίο θα συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό!»

  • Κοινωνική επανάσταση στη Σπάρτη

Η κατάργηση της δουλείας. Ο αναδασμός των καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Η αναβίωση της πάλαι ποτέ σπαρτιατικής στρατιωτικής υπερδύναμης στον ελλαδικό χώρο, η οποία όμως μοιάζει να είναι καταδικασμένη να υποταχθεί στην ακατανίκητη ισχύ της μακεδονικής σάρισσας. Αυτά τα όνειρα προξενούν ενθουσιασμό στον νεαρό Αγάθωνα, απόγονο ειλώτων και κάτοικο της Σπάρτης γύρω στο 245, όνειρα τα οποία προς στιγμήν μοιάζουν να γίνονται πραγματικότητα.

Οι βασιλείς Άγης Δ' και Κλεομένης Γ' αποφασίζουν να επιφέρουν μία άνευ προηγουμένου κοινωνική επανάσταση στη Σπάρτη, η οποία θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους Εφόρους, τους γαιοκτήμονες, τον επικεφαλής της Αχαϊκής Συμπολιτείας, Άρατο, μα και με τη δυναστεία των Αντιγονιδών.

Ο Αγάθωνας θα ακολουθήσει, ως αγγελιοφόρος, του βασιλιάδες του σε μία πορεία γεμάτη από δολοπλοκίες, νίκες, συντριβές. Μία πορεία όμως στην οποία κυρίαρχη δύναμη διαδραματίζει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

  • «O Αγγελιαφόρος των Βασιλιάδων της Σπάρτης»,
  • ιστορικό μυθιστόρημα της Φεβρωνίας Τσερκέζογλου – Δρίβα,
  • από τις εκδόσεις Πηγή.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Φεβρωνία Τσερκέζογλου-Δρίβα γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι έγγαµη και µητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στη Νοµική Σχολή του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης και αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια εργάσθηκε ως δικηγόρος έως το 1991, οπότε και διορίστηκε Δικαστής πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης. Σήµερα είναι Πρόεδρος Εφετών. Παράλληλα µε την εργασιακή της ενασχόληση, αγαπούσε πολύ τη λογοτεχνία, κυρίως την ιστορία και το ιστορικό μυθιστόρημα. Έτσι, αποφάσισε να συγγράψει αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα, που έχει ως θέµα την αρχαία Σπάρτη της παρακµής του 3ου π.Χ. αιώνα και τους σπουδαίους βασιλείς της, Άγη Δ’ και Κλεοµένη Γ’. Στόχος της µε τη συγγραφή του µυθιστορήµατος είναι η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων και σπουδαίων ιστορικών προσωπικοτήτων, αγνώστων στο ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις