ΑΡΚΑΔΙΑ. Η Ζέρζοβα, λίγο έξω από το χωριό Μάρκου, σε ένα απίθανο πουθενά στο Μαίναλο Αρκαδίας, μετά από στροφιλίκι που πιπερίζει την εκδρομή, είναι μια σπάνια ταβέρνα, από αυτές που θα θέλαμε να κοσμούν διαχρονικά τα χωριά μας. Σπάνια, γιατί δεν ακολουθεί την πεπατημένη, το μέινστριμ, την ευκολία. Ποιο είναι το μέινστριμ (και) στους χειμωνιάτικους προορισμούς; Φαγητό αθηναϊκής νεοταβέρνας των 90s με λίγο φολκλόρ νερόβραστο ή ζεσταμένο στα μικροκύματα, με πρώτη ύλη «ντόπια» εξ Ολλανδίας, λίγη ρόκα παρμεζάνα, γλυκές σος σε σαγανάκια, σε σαλάτες, σε μαγειρευτά, σε ψητά. Κοψίδια, τζατζίκια, πατάτα τηγανητή – μακάριοι όσοι πετύχετε φρεσκοκομμένη. Άντε και καμιά πίτα χειροποίητη από βαριεστημένα χέρια, άντε και κανα δυο τοπικά προϊόντα ως καρύκευμα στο μενού, για το ξεκάρφωμα. Μη με πείτε αυστηρό, έχουμε δει και έχουμε φάει τέρατα. Αυτά έχει ο εύκολος, πρόχειρος τουρισμός. Πίσω στο θέμα μας: η Ζέρζοβα διαφέρει. Γιατί διαφέρει;

Διαβάστε περισσότερα στο: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις