ΕΛΛΑΔΑ. Οι πρώτοι προορισμοί που μάς έρχονται αυτόματα στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε μέρη στην Ελλάδα χωρίς αυτοκίνητα είναι, χωρίς αμφιβολία, το κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών και, βεβαίως, η φινετσάτη Ύδρα. Και τα δύο στον Σαρωνικό, σε μικρή απόσταση από την Αττική, πλημμυρίζουν από κόσμο από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και το φθινόπωρο, ζώντας σταθερά στους δικούς τους αργούς και την, ίδια στιγμή, συναρπαστικούς ρυθμούς.

Όταν, όμως, μιλάμε για ορεινούς προορισμούς της χώρας μας, για μικροσκοπικά, γραφικά χωριουδάκια, «κρυμμένα» μέσα στη μεγαλειώδη φύση κάποιου ψηλού βουνού, τότε η έννοια της λέξης «ησυχαστήριο» αποκτά αυτόματα μία εντελώς άλλη διάσταση.

Από τα απομακρυσμένα Ζαγοροχώρια, εκεί όπου η ομορφιά του όρους Τύμφη σκεπάζει κάθε οικισμό, κάθε δρομάκι και κάθε γωνιά μέχρι την Πελοπόννησο, όπου η σαγήνη της καστροπολιτείας της Μονεμβασίας βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει στην καρδιά σας σαν μαγευτική ενέργεια, μερικά υπέροχα χωριά της χώρας μας διατηρούν ζωντανή την ιδέα της απόλυτης απομόνωσης είτε λόγω των δύσβατων δρόμων τους είτε απλά λόγω φιλοσοφίας.

Η απόδραση σε 7 από αυτά μπορεί να εξελιχθεί σε μία διαφορετική εμπειρία ταξιδιού, σαν διαδρομή πίσω σε έναν αλλιώτικο χωροχρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο: travel.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις