Αν έχετε περάσει τα πρώτα – άντα, σίγουρα συγγενείς (κοντινοί ή μακρινοί) σας έχουν ρωτήσει για το πότε πρόκειται να παντρευτείτε ή να «σοβαρευτείτε» στη ζωή σας. Φυσικά, η ερώτηση αυτή δεν γίνεται μόνο από συγγενείς. Γείτονες, συνάδελφοι, γνωστοί γνωστών, φαίνεται πως όλοι ενδιαφέρονται για το αν ή όχι θα κάνετε το μεγάλο βήμα στη σχέση σας ή για το αν θα βρείτε έναν σύντροφο να πορευτείτε μαζί του στη ζωή σας.

Οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση μπορεί να ποικίλλουν από πιο αγενείς σε πιο ήπιες και ευγενικές. Ωστόσο, είναι τελικά ο γάμος ο μόνος στόχος μετά τα 30;

Διαβάστε παρακάτω τι απαντούν 10 άνθρωποι που ρωτήθηκαν από συντάκτες του yourtangno.com, στη σχετική ερώτηση.

«Γιατί δεν παντρεύεσαι;»

«Είμαι ευτυχισμένη μόνη μου»

«Περνάω πολύ καλά χωρίς σχέση. Δεν έχω υπάρξει σε μία από το 2014, όταν τελείωσε ένας δύσκολος δεσμός που είχα. Δεν ψάχνω σύντροφο ούτε θέλω να νοικοκυρευτώ. Αν βρεθεί ένας άνθρωπος που θα με σέβεται και θα με βλέπει σαν φίλη, αλλά δεν θα θέλει να με αλλάξει, τότε ίσως σκεφτώ τον γάμο».

«Δεν μπορώ να δεσμευτώ»

«Δεν είναι μόνο ότι δεν πιστεύω στον θεσμό του γάμου. Ξέρω ότι δεν μπορώ να δεσμευτώ. Δεν μου αρέσει η ιδέα του σεξ με τον ίδιο άνθρωπο για όλη τη ζωή μου. Δεν μου ακούγεται διασκεδαστικό».

«Όλοι παίρνουν διαζύγιο»

«Νομίζω πως δεν είναι του στυλ μου. Βλέπω τις φίλες μου που προσπαθούν να βρουν έναν σύντροφο για να παντρευτούν οπωσδήποτε. Έναν άντρα που να είναι κατάλληλος για αυτό. Προσωπικά δεν έχω αυτή την ανάγκη. Θεωρώ πως ποτέ δεν θα την έχω. Δεν πιστεύω ότι χάνω κάτι. Άλλωστε όποιος παντρεύεται, χωρίζει. Και είμαστε μόλις 35 ετών».

«Χώρισα λίγο πριν από τον γάμο»

«Γιατί δεν έχω παντρευτεί στα 39 μου; Επειδή ο σύντροφός μου ακύρωσε τον γάμο μας, όταν ανακάλυψε ότι είναι ερωτευμένος με μία άλλη. Γι’ αυτό».

«Προτιμώ τα one-night stand»

«Δεν είμαι καθόλου καλή στα ραντεβού. Έχω δοκιμάσει τα πάντα από online γνωριμίες μέχρι συνοικέσια και απλώς δεν τα πάω καλά. Είμαι πολύ καλύτερη στο να βγαίνω, να περνάω καλά και μετά να καταλήγω στο κρεβάτι με κάποιον. Τα one-night stand, συνήθως, δεν καταλήγουν σε γάμο».

«Δεν είναι προτεραιότητα»

«Το να βρω έναν σύντροφο για γάμο δεν ήταν ο πρώτος στόχος. Έχω βγει μερικά υπέροχα ραντεβού, αλλά ποτέ δεν έκανα κάποια πολύ σοβαρή σχέση. Συνήθως εργαζόμουν, ταξίδευα ή με απατούσαν. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον που θα έκανε τη σχέση μας προτεραιότητα. Επίσης, ο γάμος ως θεσμός με απωθεί. Ωστόσο, δεν το αποκλείω κάποια στιγμή στο μέλλον. Προτιμώ να βρω έναν “αληθινό” σύντροφο».

«Δεν χρειάζομαι τον γάμο»

«Αρραβωνιάστηκα στα 25 μου, από φόβο και πίεση για να παντρευτώ. Όταν ο αρραβώνας διαλύθηκε, ήμουν απελπισμένη. Νόμισα πως έχασα τη μοναδική ευκαιρία μου για γάμο. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η εμπειρία, γι’ αυτό και δεν την αποζητώ ξανά».

«Είναι απλώς ένα χαρτί»

«Γιατί να παντρευτώ; Είναι απλώς ένα χαρτί. Αν είμαι καλά στη σχέση μου, υπάρχει σεβασμός και έχω έναν σύντροφο που με καταλαβαίνει και εγώ αντίστοιχα εκείνον, γιατί να μπω στον κόπο;»

«Γιατί να παντρευτώ;»

«Γιατί να μπω στον κόπο; Περνάω καλά με τη σύντροφό μου. Έχουμε την ίδια ασφάλεια, έχουμε τον σκύλο μας και το δικό μας σπίτι. Δεν βρίσκω τον λόγο να σπαταλήσω χρήματα σε μια δεξίωση. Προτιμώ να τα ξοδέψω σε ένα μεγάλο ταξίδι».

«Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω»

«Βγαίνω, κάνω βόλτες, γνωρίζω κόσμο. Τι θα μου προσφέρει ο γάμος;».

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις