ΕΛΛΑΔΑ. Η Tesla, εκτός από την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βερολίνου, ανεβάζει ρυθμούς και στην εγκατάσταση νέων ταχυφορτιστών σε όλο τον κόσμο, προκειμένου τα αυτοκίνητά της να μπορούν να κινούνται χωρίς οι οδηγοί να πονοκεφαλιάζουν ψάχνοντας το επόμενο σημείο που θα γεμίσουν τη μπαταρία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο επίσημο site της Tesla διεξάγεται ψηφοφορία μέσα από την οποία η εταιρεία ζητά οι χρήστες να ψηφίσουν την πόλη που θέλουν να εγκατασταθεί ο επόμενος σταθμός με superchargers. Η ψηφοφορία γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και για να μπορέσει να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει λογαριασμό στο site.

Στη συνεχεία μπορεί να επιλέξει το οδικό δίκτυο της περιοχής στην οποία βρίσκεται και μετά να ψηφίσει την πόλη που επιθυμεί. Τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο πρώτη πόλη στην Ευρώπη με τις περισσότερες ψήφους ήταν το Cheltenham στο Ην. Βασίλειο και ακολουθούσε το Kecskemet της Ουγγαρίας.

Η πρώτη ελληνική πόλη ήταν η Θεσσαλονίκη στην 11 ευρωπαϊκή θέση και ακολουθούσε η Τρίπολη (61η θέση), η Καλαμάτα (89η θέση) και το Ηράκλειο της Κρήτης (96η θέση). Θυμίζουμε ότι τους προηγούμενους μήνες η Tesla έθεσε στη διάθεση του κοινού δύο νέους σταθμούς με superchargers στην Αταλάντη και στη Λαμία.

Όπως έγινε γνωστό ο επόμενος σταθμός θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες ελληνικές πόλεις, με τον μεγάλο στόχο της εταιρείας να είναι η εγκατάσταση ταχυφορτιστών ανά 180-200 km στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις