Είναι αυτονόητο πως κάθε σπίτι διαθέτει μία γωνιά -μικρότερη ή μεγαλύτερη- που είναι αφιερωμένη στα βιβλία. Αποτελώντας την διαχρονικότερη πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας, έχουν συνοδεύσει τους περισσότερους από εμάς σε πολλά και διαφορετικά στάδια της ζωής μας και έχουν μετατραπεί σε συνοδοιπόρους μας στο προσωπικό ταξίδι εξέλιξης και διαμόρφωσης του εαυτού μας. Ωστόσο, εκτός από την τεράστια πνευματική και συναισθηματική τους αξία, τα βιβλία μπορούν να αποκτήσουν και αισθητική χρησιμότητα.

Ζούμε σε μία εποχή που οτιδήποτε παλιό, vintage και ρομαντικό αποκτά μία νέα διάσταση στην εσωτερική διακόσμηση και τα βιβλία δεν αποτελούν εξαίρεση! Η ενσωμάτωσή τους στο χώρο του σπιτιού σας μπορεί όχι μόνο να προσθέσει μια πινελιά κομψότητας και ευφυΐας, αλλά και να δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Είτε λοιπόν είστε λάτρεις των βιβλίων είτε απλά αναζητάτε νέους και δημιουργικούς τρόπους για να ανανεώσετε το σπίτι σας, είναι βέβαιο πως οι πιο κάτω ιδέες θα σας δώσουν έμπνευση και κίνητρο για να ξεκινήσετε!

Δημιουργήστε μία βιβλιοθήκη – βιτρίνα

Ένας από τους πιο προφανείς τρόπους για να ενσωματώσετε βιβλία στη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να τα εκθέσετε σε ράφια. Τα ράφια μπορούν να έχουν όλα τα σχήματα και μεγέθη, από ψηλά και στενά έως κοντά και φαρδιά. Μπορείτε να επιλέξετε μία βιβλιοθήκη τοίχου που ταιριάζει στο στυλ σας και στην γενικότερη αισθητική του χώρου σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα δωμάτιο με vintage επιρροές, ίσως θελήσετε να ενσωματώσετε μία βιβλιοθήκη με όψη αντίκας και αντίστοιχα βιβλία με παλιά δερματόδετα εξώφυλλα. Για να δημιουργήσετε μια οπτικά ευχάριστη βιτρίνα, μπορείτε επιπλέον να τακτοποιήσετε τα βιβλία σας ανά χρώμα, ύψος ή είδος.

Χρησιμοποιήστε βιβλία ως βοηθητικά αντικείμενα

Τα βιβλία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικά αντικείμενα για να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα ενός δωματίου. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια στοίβα βιβλίων σε ένα τραπεζάκι, πάνω στο τζάκι σας ή στο κομοδίνο. Αυτό προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και ευφυΐας στη διακόσμησή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βιβλία για να αναδείξετε άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως βάζα ή κορνίζες.

Δημιουργήστε μια γωνιά διαβάσματος

Αν αγαπάτε το διάβασμα, γιατί να μην δημιουργήσετε μια άνετη γωνιά αφιερωμένη στο χόμπι σας μέσα στο σπίτι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιβλία για να προσθέσετε χρώμα και υφή στο χώρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ράφι ή μια στοίβα από βιβλία δίπλα σε μια άνετη πολυθρόνα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια άνετη κουβέρτα και μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια για να δημιουργήσετε έναν άνετο και φιλόξενο χώρο.

Μετατρέψτε τα σε τέχνη

Τα ίδια τα βιβλία μπορούν να μετατραπούν σε έργα τέχνης. Μπορείτε να στοιβάξετε βιβλία σε ένα τραπέζι ή ράφι και να τα συνδυάσετε με ένα διακοσμητικό αντικείμενο, όπως ένα βάζο ή ένα έργο τέχνης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε γλυπτά βιβλίων διπλώνοντας σελίδες σε ενδιαφέροντα σχήματα ή στοιβάζοντας βιβλία με δημιουργικούς τρόπους.

Χρησιμοποιήστε τα για να προσθέσετε χρώμα

Τα βιβλία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη χρώματος σε ένα δωμάτιο. Εάν έχετε ένα ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων, σκεφτείτε να προσθέσετε βιβλία σε έντονα χρώματα για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε βιβλία ανά χρώμα για να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μαζί βιβλία με μπλε εξώφυλλο, με πράσινο και ούτω καθεξής, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον εφέ color blocking στο χώρο σας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις