ΕΛΛΑΔΑ. Μια κατακόκκινη «Ferrari F8 Tribute» έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή της Καλαμπάκας κλέβοντας τα βλέμματα και την προσοχή των πολιτών. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του μεγαλύτερου fan club της Ferrrari στην Ιταλία και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κατάκτηση ενός νέου παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας σε μια διαδρομή, κάτω από τους βράχους των Μετεώρων.

Ο Fabio Barone στο τιμόνι της Ferrari ξεκίνησε τις δοκιμαστικές διαδρομές από το χωριό Διάβα, με τους κατοίκους να έχουν βγει από τα σπίτια και να τον επευφημούν.

Ο δρόμος από το χωριό έως τη διασταύρωση με την εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων έκλεισε για μια περίπου ώρα από την αστυνομία και το αυτοκίνητο «ξεχύθηκε» σαν άνεμος στην επαρχιακή οδό και κάλυψε τη διαδρομή σε 1.28'' καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν κάμερες, που κατέγραφαν τη διαδρομή και το υλικό θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα διαφημίσει παντού τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την επιτυχία του δήλωσε ο Fabio Barone έχοντας στο πλευρό του όλη την ομάδα του, που πανηγύριζε μαζί του. Το βραβείο παρέλαβε ο οδηγός από τον Aντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μπουτίνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις