Σκέφτεστε πως μπορείτε να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα σας και να αποκτήσετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα; Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips για να αποκτήσετε μια ξεχωριστή διακόσμηση εμπνευσμένη από την τελευταία τάση της εσωτερικής διακόσμησης, το boho style.

Χρησιμοποιείστε υλικά από τη φύση

Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το υπνοδωμάτιο στο σπίτι ή στο εξοχικό σας, με μικρές αλλαγές και υλικά από τη φύση θα δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αναζητήστε online και σε περιοδικά εσωτερικής διακόσμησης ιδέες για το δωμάτιο που θέλετε να διαμορφώσετε και προσπαθήστε με απλά βηματάκια να προσεγγίσετε το boho style.

Η διακόσμηση με στοιχεία boho έχουν ως χαρακτηριστικό το ξύλο στα έπιπλα, τα ξύλινα διακοσμητικά, τα ψάθινα καπέλα στα φωτιστικά και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Η λιτή διακόσμηση με τα κρεμαστά τοίχου θα δώσουν επίσης μια boho style πινελιά.

Επιλέξτε προσεχτικά τα χρώματα

Τα χρώματα καθορίζουν το στιλ της διακόσμησης οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε έντονους χρωματισμούς όπως το κόκκινο, το πράσινο και σκούρα χρώματα. Η ιδανική επιλογή χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα είναι το μπεζ και το λευκό χρώμα όπου θα νιώθετε ηρεμία και χαλάρωση όταν θα θέλετε να ξεκουραστείτε. Ομοίως, θα πρέπει να επιλέξετε και τα χρώματα των επίπλων σας.

Επιλέξτε ξύλινα έπιπλα

Στην boho διακόσμηση, τα έπιπλα θα πρέπει να είναι λιτά. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ξύλινα έπιπλα και κάδρα στο ίδιο χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλα από το εξωτερικό περιβάλλον και να τα μετατρέψετε σε ένα ξυλουργείο, έπιπλα για το δωμάτιο σας. Στα καταστήματα επίπλων, θα βρείτε πολλές πρωτότυπες προτάσεις σε κρεβάτια και κομοδίνα τα οποία δίνουν την αίσθηση του ακατέργαστου ξύλου.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο και να το δώσετε σε έναν ξυλουργό ή επιπλοποιό και να το κατασκευάσει με υλικά τα οποία θα είναι ανθεκτικά στον χρόνο. Μπορείτε επίσης να κατασκευάσετε ένα κρεβάτι με ουρανό και να αγοράσετε λευκές κουρτίνες με το μέτρο ώστε να τις κρεμάσετε μαζί με φωτάκια για ρομαντικό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξύλινη πλάτη κρεβατιού και ένα προσκέφαλο και να το διακοσμήσετε ιδιαίτερα με κεράκια και αποξηραμένα λουλούδια.

Υφάσματα δωματίου

Τα υφάσματα, όπως οι κουρτίνες του δωματίου, τα σεντόνια και τα διακοσμητικά μαξιλαράκια θα πρέπει να κινούνται σε ίδια χρώματα. Μπορείτε βέβαια να εναλλάσσετε τις κουρτίνες τους χειμερινούς με τους καλοκαιρινούς μήνες όπως κάνετε και με τις κουρτίνες σαλονιού. Με αυτήν την τακτική θα νιώθετε πως ανανεώνεται συχνά ο χώρος σας. Προσθέστε ψάθινα χαλιά ή χαλιά από γιούτα μέσα στο δωμάτιο για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο το boho style.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Επιλέξτε να τη διακοσμήσετε με ήπια χρώματα και λίγα διακοσμητικά, απαλό φωτισμό και φωτιστικά δαπέδου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις