ΚΟΣΜΟΣ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι έκφρασης αγάπης και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έναν ή δύο τρόπους με τους οποίους συνήθως εκδηλώνουν στοργή. Αυτοί είναι συνήθως οι ίδιοι τρόποι με τους οποίους αναγνωρίζουν και κατανοούν καλύτερα την αγάπη όταν τους προσφέρεται.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς νιώθετε εσείς και ο σύντροφός σας και να δείξετε εκτίμηση, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε δείχνουν αγάπη και να προσαρμόσετε τον δικό σας τρόπο να τους προσφέρετε αγάπη έτσι ώστε να μπορούν να την νιώσουν πραγματικά.

Παρακάτω είναι οι πιο συνηθισμένοι πέντε τρόποι έκφρασης αγάπης:

Δώρα

Μερικοί άνθρωποι εκφράζουν και νιώθουν αγάπη μέσω της προσφοράς δώρων. Δίνοντας λουλούδια, ρούχα, μια αγαπημένη λιχουδιά ή ένα χειροποίητο αντικείμενο είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι δείχνουν ότι σας σκέφτονται. "Είδα αυτή τη σοκολάτα και σκέφτηκα, επειδή είναι η αγαπημένη σου, ότι θα σε έκανα χαρούμενο"

Πράξεις

Ένας άλλος τρόπος για να εκφράσετε την αγάπη είναι να κάνετε κάτι ευγενικό ή χρήσιμο για ένα άλλο άτομο. Κάνοντας μια αγγαρεία ή κάνοντας ένα γεύμα για το αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να του δείξετε ότι είναι σημαντικά για εσάς. "Ξέρω ότι είχες μια δύσκολή μέρα στη δουλειά γι' αυτό σου μαγείρεψα το αγαπημένο σου φαγητό"

Χρόνος

Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί είναι επίσης μια έκφραση αγάπης. Όταν ένα άτομο σας δίνει την αμέριστη προσοχή του ή αφιερώνει χρόνο για να κάνετε μια βόλτα ή να κάνετε άλλη δραστηριότητα μαζί, εκφράζει ότι είστε προτεραιότητα στη ζωή του. "Σκέφτομαι να ξεκινήσουμε ένα νέο χόμπι μαζί για να περνάμε πιο δημιουργικά τον χρόνο μας"

Άγγιγμα

Η αγάπη μπορεί να εκφραστεί μέσω της σωματικής στοργής. Το κράτημα από τα χέρια, το τρίψιμο της πλάτης, η αγκαλιά ή το φιλί χρησιμοποιούνται συχνά για να εκφράσουν την αγάπη και την προσκόλληση. Το άγγιγμα ηρεμεί, χαρίζει ασφάλεια και αγάπη και είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε, όσα χρόνια κι αν περνούν! Μια αγκαλιά, έτσι χωρίς λόγο, όταν δείτε τον σύντροφό σας θα φτιάξει σίγουρα την διάθεση και των δύο!

Λόγια

Μερικοί άνθρωποι νιώθουν και δείχνουν αγάπη μέσα από τις λέξεις. Το να κάνετε κομπλιμέντα και να ενθαρρύνετε, να λέτε «σ'αγαπώ» και να αφήνετε σημειώσεις στοργής και εκτίμησης είναι όλοι τρόποι για να ενημερώσετε τους ανθρώπους πόσο σημαίνουν για εσάς. Ξέρετε πολύ καλά ποιες φράσεις θα δημιουργήσουν ένα πλατύ χαμόγελο στον σύντροφό σας, για αυτό μέσα στη μέρα δείξτε με λόγια την αγάπη σας και νιώστε και εσείς καλά με τον εαυτό σας. "Είσαι πολύ όμορφος σήμερα με αυτό το ντύσιμο" ακόμα και αν στα μάτια σας είναι κάθε μέρα όμορφος ακόμα και αν φοράει ένα τσουβάλι!

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και τρόπο αγάπης, μπορεί να οδηγήσει σε παρεξήγηση και απογοήτευση στη σχέση σας, αλλά δεν χρειάζεται. Τα περισσότερα ζευγάρια αγαπούν ο ένας τον άλλον και θέλουν ο σύντροφός τους να νιώσει αυτή την αγάπη.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το άλλο άτομο δείχνει και αισθάνεται στοργή και το να είστε πρόθυμοι να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με τον τρόπο που τα δέχεται καλύτερα, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ότι σας αγαπούν και είστε ολοκληρωμένοι στη σχέση σας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις