ΚΟΣΜΟΣ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών και λάτρης της Ελλάδας. Eίναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον και έχει λάβει τιμητική πολιτογράφηση ως Έλληνας και παραθερίζει κάθε χρόνο στις εξοχικές κατοικίες που έχει αποκτήσει στην Αντίπαρο και στην Πάτμο.

Σε συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Είμαι 100% Έλληνας. Είμαι περισσότερο Έλληνας από Έλληνα επειδή είχα το καλό γούστο να νυμφευτώ Ελληνίδα. Ορισμένοι Έλληνες παντρεύονται μη Έλληνες, το πιστεύετε; Είναι ευτυχία να παντρευτείς Ελληνίδα, είναι φανταστικό»

Είναι επίσης ένας από τους δύο μόνο ηθοποιούς στην ιστορία που κέρδισε Όσκαρ Α 'Ανδρικού Ρόλου δύο φορές στη σειρά! Στη φιλμογραφία του υπάρχουν περισσότερα από 50 έργα, για να μην αναφέρουμε τα γυρίσματα στην τηλεόραση και τη φωνητική ερμηνεία για κινούμενα σχέδια.

Μοιραζόμαστε τις 15 καλύτερες ταινίες με τον Τομ Χανκς, με τις οποίες θα πρέπει να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας με τη δουλειά του σταρ!

Τερματικός Σταθμός - The Terminal (2004)

Το 1988, ο Nasseri πέταξε από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο μέσω Παρισιού. Ωστόσο, τον έστειλαν πίσω στο Παρίσι επειδή έχασε το προσφυγικό του διαβατήριο. Ο Nasseri ζούσε στην περιοχή διέλευσης του τερματικού σταθμού 1 στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle μέχρι το 2006, αφού η Γαλλία του απαγόρευσε την είσοδο.

Φιλαδέλφεια – Filadelphia (1993)

Ο νεαρός δικηγόρος Άντριου Μπέκετ που υποδύεται ο Τομ Χανκς απολύεται από τη δουλειά του με ένα σκάνδαλο. Και όλα αυτά επειδή η διοίκηση της εταιρείας ανακάλυψε: Ο Andrew είναι ομοφυλόφιλος και έχει AIDS. Και ούτε ένας δικηγόρος δεν ήθελε να υποστηρίξει την επιθυμία του να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Tomταν για αυτόν τον ρόλο που ο Τομ Χανκς έλαβε ένα από τα Όσκαρ του. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του δικηγόρου Jeffrey Bowers.

Forrest Gump (1994)

Ο Φόρεστ Γκαμπ, που υποδύεται ο Τομ Χανκς, είναι άρρωστος και κατώτερος από την παιδική του ηλικία. Αλλά ο επίμονος χαρακτήρας, το πάθος, η φιλικότητα και η τύχη του επέτρεψαν όχι μόνο να επιτύχει το δικό του "αμερικανικό όνειρο", αλλά και να επηρεάσει τα πιο σημαντικά παγκόσμια γεγονότα. Για παράδειγμα, να εμπνεύσει τον Τζον Λένον ή να προωθήσει την παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον. Η επιτυχία της ταινίας ήταν εκπληκτική - 32 παγκόσμια βραβεία και 6 ακόμη Όσκαρ!

Απόλλων 13 – Apollo 13 (1995)

Ο Τομ Χανκς υποδύεται τον Τζέιμς Λόβελ, έναν πραγματικό αστροναύτη που συμμετέχει ενεργά σε αποστολές στο φεγγάρι. Η ταινία αφηγείται την αποτυχημένη αποστολή Apollo 13 και, σε συνδυασμό, ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος. Ο σκηνοθέτης είναι ο Ρον Χάουαρντ, ένας επιτυχημένος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ιστορικός που αργότερα σκηνοθέτησε το The Grinch, A Beautiful Mind, The Da Vinci Code, In the Heart of the Sea και ακόμη και ένα Star Wars spin-off για τον Χαν Σόλο.

Το Πράσινο Μίλι - The Green Mile (1999)

Το μυστικιστικό δράμα βασισμένο στο μυθιστόρημα του Stephen King με τον Tom Hanks στον ρόλο του τίτλου αφηγείται την ιστορία ενός φρουρού της φυλακής. Ο Paul Edgecombe εργάστηκε ακριβώς στο μπλοκ όπου κρατούνταν οι κρατούμενοι πριν από την εκτέλεση. Κάποτε ένας κρατούμενος ήρθε κοντά του, προικισμένος με υπερφυσικές δυνάμεις - για να θεραπευτεί. Η ταινία έτυχε καλής αποδοχής από τους κριτικούς και επίσης συγκέντρωσε δεκάδες βραβεία και υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων των Όσκαρ, του Κρόνου και της Χρυσής Σφαίρας.

Πιάσε με αν μπορείς - Catch Me If You Can (2002)

Στην ντετέκτιβ τραγωδοκωμωδία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τομ Χανκς πήρε το ρόλο του πράκτορα του FBI, Καρλ Χανράτι, ο οποίος κυνηγά τον διάσημο απατεώνα Φρανκ Αμπανιάλ που υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Κυνηγάει έναν απατεώνα σε όλες τις Πολιτείες και σταδιακά χτίζεται μια δύσκολη σχέση μεταξύ του Καρλ και του Φρανκ. Παρά τις αποκλίσεις με την πραγματικότητα, ο πραγματικός Abagnale παραδέχτηκε ότι μόνο ο Spielberg θα μπορούσε να κάνει την ιστορία του αληθινή.

Ο Κώδικας Ντα Βίντσι – The Da Vinci Code (2006)

Στην κινηματογραφική προσαρμογή του καταξιωμένου μυστικιστικού θρίλερ Νταν Μπράουν, ο Τομ Χανκς έπαιξε τον κύριο ρόλο. Ο καθηγητής και ειδικός στα μυστικά σύμβολα Robert Langdon κλήθηκε στο Λούβρο για να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα του επιμελητή που δολοφονήθηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Οι συνεργάτες του Χανκς στον ιστότοπο περιλαμβάνουν την Audrey Tautou, τον Jean Reno, τον Ian McKellen και τον Paul Bettany. Η ταινία έχει επίσης μια συνέχεια - "Angels and Demons" (2009) και "Inferno" (2016).

Cloud Atlas (2012)

Η ιστορική-φανταστική ταινία από τους δημιουργούς του "The Matrix" αφηγείται έξι ιστορίες, όχι χρονολογικά συνδεδεμένες, αλλά συνδεδεμένες ιδεολογικά. Κάθε ηθοποιός έχει αρκετούς ρόλους εδώ σε διαφορετικές ιστορίες. Για παράδειγμα, ο Τομ Χανκς παίζει ταυτόχρονα έναν απατεώνα γιατρό, ρεσεψιονίστ, πυρηνικό φυσικό, συγγραφέα, βοσκό, ακόμη και ηθοποιό.

Ένας υπέροχος γείτονας - A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

Το βιογραφικό δράμα αφηγείται τη ζωή του Αμερικανού τηλεοπτικού παρουσιαστή Φρεντ Ρότζερς, τον οποίο παίζει ο Τομ Χανκς. Ο δημοσιογράφος Lloyd Vogel θέλει να γράψει ένα άρθρο για τον Rogers. Αλλά η συνάντησή τους μετατρέπεται σε απρόσμενες ανακαλύψεις και αλλαγές και για τους δύο. Η ταινία έλαβε καλές βαθμολογίες και ένα σπάνιο 95% στο Rotten Tomatoes, και ο Τομ Χανκς πήρε για άλλη μια φορά το επάξιο Όσκαρ, BAFTA, Χρυσή Σφαίρα και άλλες υποψηφιότητες! Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα, λατρεύουμε τις ταινίες του και κάθε φορά που προβάλλονται, αδημονούμε να τις δούμε στην οθόνη μας.

Ο Ναυαγός - Cast Away (2000)

Ο Τομ Χάνκς κυριολεκτικά παίρνει όλη την ταινία πάνω του, αποδεχόμενος τη μοίρα του ως ναυαγός σε ερημικό νησί με μόνη συντροφιά την αυτοσχέδια μπάλα του, τον Γουίλσον. Για τις ανάγκες της ταινίας είχε χάσει 25 κιλά! Ο Χανκς υποδύεται έναν εργαζόμενο της εταιρείας FedEx ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος σε ένα ακατοίκητο νησί του Νότιου Ειρηνικού, ως ο μοναδικός επιζών ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Η ταινία παρουσιάζει τις προσπάθειές του να επιβιώσει στο νησί χρησιμοποιώντας ό,τι απέμεινε από το φορτίο του αεροπλάνου και ο ίδιος συγκλονίζει με την ερμηνεία του. Για τον ρόλο του έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου και πάρα πολλές θετικές κριτικές.

Άγρυπνος στο Σιάτλ - Sleepless in Seattle (1993)

Είναι ένα συγκινητικό φιλμ που μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και γιατί το δίδυμο Τom Hanks-Meg Ryan είναι απόλυτα ταιριαστό. Ας μην ξεχνάμε ότι τους είδαμε ξανά μαζί μερικά χρόνια μετά στη ρομαντική κομεντί «Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας»! Ο Σαμ έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του και ο γιος του, ο Τζόνα, ανυπομονεί ο πατέρας του να βρει μια νέα συντροφιά. Ένα βράδυ μιλάει κρυφά σε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τον πατέρα του, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες σε όλη την Αμερική να συγκινηθούν και να καταφτάνουν στο σπίτι τους στο Σιάτλ. Μία από αυτές τις γυναίκες είναι η Άνι, η οποία αν και αρραβωνιασμένη, κάτι την προκαλεί να γνωρίσει τον Σαμ.

Sully: Miracle on the Hudson (2016)

Ο Τομ Χανκς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως πιλότος Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ ο οποίος έκανε αναγκαστική προσγείωση στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας και τους 155 επιβάτες της πτήσης, μας χαρίζει στιγμές κινηματογραφικής απόλαυσης. Η ταινία αποτελεί μεταφορά της αληθινής ιστορίας και πραγματικά ο Χανκς, φυσιογνωμικά, μας θυμίζει αρκετά τον πιλότο Σάλενμπεργκερ. Ενώ κάποιοι χαρακτήρισαν το κατόρθωμά του θαύμα, άλλοι κατηγόρησαν τους πιλότους για υπερβολικό κίνδυνο και αντιεπαγγελματισμό. Υποτίθεται ότι, αν ενεργούσαν σωστά, η κατάσταση δεν θα είχε συμβεί καθόλου. Η ταινία διαθέτει και αληθινά cameo. Για παράδειγμα, ο καπετάνιος του πρώτου ferry boat που έτρεξε προς τη διάσωση των επιβατών είναι ο καπετάνιος Βίνσεντ Λομπάρντ ο οποίος παίζε πραγματικά τον εαυτό του.

Captain Phillips (2013)

Η ιστορία από μόνη της είναι συγκλονιστική και ο Τομ Χανκς που ερμηνεύει τον καπετάνιο που πιάστηκε όμηρος από Σομαλούς πειρατές, πλέοντας ανοιχτά της Ανατολικής Αφρικής, μας πείθει στην κυριολεξία ότι πρόκειται για ένα αληθινό γεγονός γεμάτο σασπένς. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του καπετάνιου Φίλιπς, ο οποίος πιάστηκε όμηρος από Σομαλούς πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της θαλασσοπειρατείας του εμπορικού πλοίου Maersk Alabama το 2009. Ο Χανκς κερδίζει τις εντυπώσεις με την εκπληκτική ερμηνεία του ως Φίλιπς και προσθέτει άλλη μία ταινία με εισπρακτική επιτυχία στην καριέρα του.

Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν - Saving Private Ryan (1998)

Πρόκειται για μια ρεαλιστική πολεμική ταινία που συνδυάζει action movie, και ένταση. Ο Τομ Χανκς κρατά πάνω του όλον τον συναισθηματισμό του φιλμ δημιουργώντας ένα κράμα χολιγουντιανής εμπειρίας. Η καλύτερη ίσως ερμηνεία του Τομ Χανκς. Με σκηνοθέτη τον Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν θα μπορούσε να πάει κάτι λάθος στην ταινία. Χαρακτηρίστηκε ως η πιο ρεαλιστική πολεμική ταινία και διηγείται την προσπάθεια του λοχαγού Μίλλερ και 6 στρατιωτών, μετά την απόβαση στην Νορμανδία, να διασώσουν από τα κατεχόμενα έναν Γάλλο στρατιώτη.

Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Όττο - A Man Called Otto (2022)

Ο Ότο είναι ένας γκρινιάρης που εγκαταλείπει τη ζωή μετά την απώλεια της γυναίκας του και θέλει να τελειώσει με όλα. Όταν μια νεαρή οικογένεια μετακομίζει σε κοντινή απόσταση, εκείνος συναντά το ταίρι του στο έξυπνο Marisol, οδηγώντας σε μια φιλία που θα αλλάξει τον κόσμο του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις