ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης της Καρδαμύλης, Kardamili Art Doc Festival, 22 -25 Σεπτεμβρίου είναι πια γεγονός. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Οι φίλες και οι φίλοι των τεχνών καλούνται να απολαύσουν στην φιλόξενη και πανέμορφη Καρδαμύλη εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για την μουσική, τη φωτογραφία, το χορό, και όλες τις τέχνες. Οι δημιουργοί, ξένοι και Eλληνες με τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τους κατοίκους θα αναπτύξουν διάλογο εξερευνώντας τις τάσεις της τέχνης.

Παράλληλα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο γυμνάσιο καθώς και στο δημοτικό σχολείο, δίνοντας την δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στο φεστιβάλ απολαμβάνοντας τις ταινίες.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει με μια υπέροχη πολυβραβευμένη ταινία και ανοιχτή πρόσκληση βραδιάς χορού για όλους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κινηματογράφησης και φωτογραφίας. Εργαστήρια Κατασκευής θεατρικής κούκλας και κεραμικής, ενώ προγραμματίζονται και μουσικά διαδραστικά δρώμενα για παιδιά και νέους, Αφήγηση Παραμυθιών, ενώ δεν θα λείψει και μια μουσική παράσταση. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης σας καλεί. Ας μην λείψει κανείς. Όλες οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Όμως το φεστιβάλ ξεκινάει από τον Αύγουστο με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στα χωριά της Δυτικής Μάνης αγκαλιάζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή της και επικοινωνώντας με τους κατοίκους της προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Πρόγραμμα προφεστιβαλικών προβολών

Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

  • 4 Αύγουστου ΠΡΟΣΗΛΙΟ «Αόρατοι/ Invisible» (88’), της Μαριάννας Κακαουνάκη
  • 11 Αυγούστου /ΠΛΑΤΣΑ «Ο Μανάβης» (82’), του Δημήτρη Κουτσαμπασάκου
  • 12 Αυγούστου / ΠΡΟΑΣΤΙΟ «Πάμε για ένα Ούζο» (90’), της Κλέωνης Φλέσσα
  • 13 Αυγούστου / ΚΑΡΥΟΒΟΥΝΙ Βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Καλαμάτας
  • 17 Αυγούστου /ΤΣΕΡΙΑ «Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» (70’), του Asgeir Helgestad
  • 3 Σεπτεμβρίου ΚΑΜΠΟΣ Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ (85’), του Δημήτρη Μπαβέλα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις