ΜΥΣΤΡΑΣ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα Alcedo folk band στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 21.00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού «Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο».

Με μουσικά χρώματα σαν τα φτερά της Αλκυόνης και διαδρομές από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι το Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με πτήσεις χαμηλές από τη Σμύρνη μέχρι την Ιρλανδία και από το Ισραήλ μέχρι τα Βαλκάνια, ακόμα κι εκεί που η Οθωμανική Λόνγκα συναντά τις καντάτες του μεσαίωνα και της Αναγέννησης, κι άλλοτε συνθέτοντας ιστορίες με φόντο την ελληνική μυθολογία, οι Alcedo θα είναι εκεί για να μας πουν ότι οι μουσικές έχουν πατρίδα αλλά δεν έχουν σύνορα.

Ευφάνταστες ενορχηστρώσεις όπου τα πνευστά συνομιλούν με τα έγχορδα και τα κρουστά συνθέτουν τον προσωπικό «folk» χαρακτήρα και ήχο των alcedo, ήχο σημερινό με επιρροές από διάφορα και ποικίλα μουσικά ρεύματα της πατρίδας μας και των μουσικών του κόσμου.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συναυλίας, θα παρουσιαστούν τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά των Alcedo, «το αμίλητο κουτί».

Οι alcedo folk band είναι:

  • Μαρία Μιχαλάκα: Βιολί, τραγούδι, τζουράς
  • Στέφανος Χατζηαναγνώστου: Φλάουτο, κρουστά
  • Γιάννης Ταυλάς: Κιθάρες, κρουστά
  • Δημήτρης Κουφαλάκος: Φαγκότο, φυσαρμόνικα
  • Μενέλαος Μωραΐτης: Τούμπα, Ακορντεόν
  • Κώστας Κωνσταντάτος: Βιολί, μαντολίνο, κρουστά, φωνή

Κεντρική πύλη Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά - Είσοδος ελεύθερη - Με την ευγενική χορηγία του Mystras Grand Palace και τη συνδρομή του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις