ΚΟΣΜΟΣ. Δεν βγαίνουν όλοι οι διάσημοι στη σκηνή για τελευταία φορά με λόγους αντάξιους της αξέχαστης καριέρας τους. Όπως είναι οι τελευταίες γνωστές λέξεις του Έλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος είπε, "Δεν θα το κάνω" ως απάντηση στην αρραβωνιαστικιά του Τζίντζερ Άλντεν που του είπε να μην κοιμηθεί στο μπάνιο.

Από την άλλη πλευρά, έχουν ακουστεί διάσημες τελευταίες λέξεις που ταιριάζουν εξ ολοκλήρου στη ζωή και την καριέρα όσων τις προφέρουν, όπως τα τελευταία λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος είπε, σύμφωνα με το History Info, «Έκανα το μερίδιό μου, είναι καιρός να φύγω. Θα το κάνω κομψά». (Στην πραγματικότητα, μουρμούρισε μερικές ακόμη λέξεις καθώς έφυγε από τη ζωή, αλλά τις ψιθύρισε στη μητρική του γλώσσα, τα γερμανικά, μια γλώσσα που δεν μιλούσε η νοσοκόμα του.)

Επίσης, υπάρχουν διασημότητες των οποίων τα τελευταία λόγια είναι εντελώς ανατριχιαστικά. Ίσως υπάρχει κάτι που όσοι είναι κοντά στο θάνατο βλέπουν ή ακούν ενώ εμείς που βρισκόμαστε ακόμα στον ζωντανό κόσμο χάνουμε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τελευταία λόγια που έλεγαν ήταν εκκλήσεις για βοήθεια από εκείνους που ήλπιζαν να μείνουν. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι καθαρά ένα μυστήριο που θα παραμείνει ασαφές. Σε όλες τις περιπτώσεις, είναι αρκετά ανησυχητικές, αυτές οι τελευταίες λέξεις των διάσημων.

Χάνω – Frank Sinatra

Ο Francis Albert Sinatra, είχε μια πραγματικά εκπληκτική καριέρα τόσο ως προς το εύρος των επιτευγμάτων του όσο και για τη διάρκεια της παραμονής του στο προσκήνιο. Άρχισε να ερμηνεύει μουσική ως έφηβος και στα 20 του άρχισε να τραβάει την προσοχή από πολύ μακριά. Η καριέρα του άνθισε κατά τη διάρκεια των πολεμικών χρόνων στη δεκαετία του 1940 και ξεκίνησε μια ανοδική πορεία με μερικά σκαμπανεβάσματα έως το 1990 όπου ξεκίνησε να έχει προβλήματα με την υγεία του, σύμφωνα με το Sinatra.com.

Στο τέλος της μακράς και ιστορικής ζωής του, τα τελευταία λόγια του Σινάτρα ήταν λίγα. Ξαπλωμένος αδύναμος και ταλαιπωρημένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου του Λος Άντζελες, το σώμα του εξασθένησε μετά από καρδιακή προσβολή — ένα από τα πολλά που είχε υποστεί ο 82χρονος μέχρι την ημερομηνία του θανάτου του, 14 Μαΐου 1998 — ο Σινάτρα είπε, «Χάνω» .

Και έτσι και έγινε. Ο Σινάτρα έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε λίγο αφότου είπε αυτά τα λόγια, δείχνοντας μια συνείδηση ​​για τον επικείμενο θάνατό του που είναι εντελώς ανατριχιαστική. Στην πραγματικότητα ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί παρηγορητικό από άλλους. Τουλάχιστον ο Σινάτρα φαίνεται ότι γνώριζε πως διατήρησε τον ρόλος του μέχρι τέλους.

Oh wow – Steve Jobs

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, δεν ήταν διασημότητα με την παραδοσιακή έννοια, τουλάχιστον όχι στην αρχή της καριέρας του. Πριν από τη δεκαετία του 2000, ο Jobs οριζόταν καλύτερα ως επιχειρηματίας τεχνολογίας και φυσικά παρέμεινε έτσι έως το τέλος της ζωής του - μια ζωή που κόπηκε τον Οκτώβριο του 2011 από μια λοιμώδη μορφή καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με τους New York Times. Όμως, την τελευταία δεκαετία περίπου της ζωής του, καθώς ο Jobs προήδρευσε στην κυκλοφορία προϊόντων της Apple όπως το iPod, το iPhone, το iPad και τις συνεχώς βελτιωμένες εκδόσεις των αγαπημένων υπολογιστών Macintosh, πέρασε τα όρια από επιχειρηματίας τεχνολογίας σε διασημότητα.

Ντυμένος με ένα απλό μαύρο πουκάμισο με λαιμόκοψη, ο Τζομπς τραβούσε την προσοχή εκατοντάδων ή και χιλιάδων θεατών που ήταν συγκεντρωμένοι σε αμφιθέατρα ή παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως, καθώς διαφήμιζε τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορούσαν και εξηγούσε τις επιπτώσεις που είχαν για τον κόσμο.

Όταν ήρθε η στιγμή για να φύγει, φαίνεται ότι βρέθηκε σε έναν άλλον κόσμο. Σύμφωνα με το USA Today, τα τελευταία λόγια του Τζομπς, όπως τα άκουσαν οι συγγενείς του, ήταν: "Ω ουάου.."

Και σε αντίθεση με μια φήμη που έκανε το γύρο του διαδικτύου λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Τζομπς, τα τελευταία του λόγια δεν ήταν αναμφισβήτητα μια διάκριση κατά του πλούτου και του υλισμού. Αυτό ήταν καθαρά διαδικτυακά απόκρυφα.

Απόψε φεύγω – James Brown

Όπως ο Φρανκ Σινάτρα, ο οποίος φαινόταν να ήξερε ότι το τέλος πλησίαζε, το ίδιο συνέβη και στον Τζέιμς Μπράουν, τον πιο σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο στη Show Business. Τα τελευταία λόγια του Μπράουν ήταν ανησυχητικά και παρόμοια με αυτά του Σινάτρα, στην πραγματικότητα. Το πρωί της 25ης Δεκεμβρίου 2006 ο Μπράουν υπέστη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και σύμφωνα με το TV Guide, κατάφερε να ψιθυρίσει τα λόγια, «Θα φύγω απόψε», στον επί χρόνια φίλο και μάνατζέρ του, Τσαρλς Μπόμπιτ. Ο Μπόμπιτ αρχικά δεν πίστευε ότι ο Μπράουν βρισκόταν σε πραγματικό κίνδυνο, αλλά συνειδητοποίησε γρήγορα τη σοβαρότητα της κατάστασης όταν ο Μπράουν έχασε τις αισθήσεις του, πήρε μερικές ακόμη ανάσες και μετά πέθανε.

Ο Μπράουν ήταν 73 ετών όταν πέθανε, κάτι που αν και δεν ήταν νέος, είναι μια δεκαετία κάτω από το όριο ζωής των αντρών στη σύγχρονη Αμερική. Ωστόσο, οι περισσότεροι άντρες δεν ξοδεύουν δεκαετίες από τη ζωή τους ρίχνοντας κάθε ουγγιά ενέργειας (και ιδρώτα) σε μουσική που εκτελείται ζωντανά ενώπιον αμέτρητων θαυμαστών και δεν ξοδεύουν πολλά χρόνια κάνοντας κατάχρηση πολλών διαφορετικών ναρκωτικών. Στο τέλος, η καρδιά του Μπράουν είχε απλώς ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ για να συνεχίσει να χτυπά. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήταν αδύναμος, μπερδεμένος και κοντά στο θάνατο τις τελευταίες μέρες του 2006, ο Μπράουν είχε προγραμματιστεί να παίξει μια παράσταση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λίγες μέρες αργότερα.

Απλά μην με αφήσεις μόνο μου– John Belushi

Κοιτάζοντας πίσω τη ζωή και τον θάνατο του John Belushi (5 Μαρτίου 1982) είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο ηθοποιός και κωμικός ήταν μόλις 33 ετών όταν πέθανε. Αυτό είναι αλήθεια εν μέρει λόγω του πόσα πολλά κατάφερε ο Belushi σε μια τόσο σύντομη ζωή, από τους ρόλους που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ σε ταινίες όπως το "The Blues Brothers" και το "Animal House" μέχρι τους πολλούς κλασικούς του ρόλους στο "Saturday Night Live", στο οποίο ήταν ένα από τα επτά αρχικά μέλη του καστ. Είναι επίσης αλήθεια γιατί, ειλικρινά, μέχρι τον θάνατό του, ο Belushi φαινόταν πολύ μεγαλύτερος από τα 33 του χρόνια.

Πάνω από μια δεκαετία χρήσης σκληρών ναρκωτικών και ενός γενικά ανθυγιεινού τρόπου ζωής είχαν προκαλέσει όλεθρο στο σώμα του ηθοποιού και έμοιαζε να είναι μια δεκαετία μεγαλύτερος από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Ο πραγματικός θάνατός του ήρθε ως αποτέλεσμα υπερβολικής δόσης ναρκωτικών, αφού του έκαναν ένεση με το λεγόμενο «speedball», ένα μείγμα ηρωίνης και κοκαΐνης. Η φίλη του και έμπορος ναρκωτικών, Κάθριν Σμιθ, είναι αυτή που έκανε την ένεση με τα ναρκωτικά στον Μπελούσι και ήταν αυτή που άκουσε τα τελευταία του λόγια: «Μην με αφήσεις μόνο μου». Η Σμιθ τον άφησε μόνο του, ωστόσο και λίγο αργότερα θα εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία για τον θάνατο του ηθοποιού.

Θεέ μου, τι έγινε; - Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Παρά το γεγονός ότι έγινε μια πραγματική πριγκίπισσα, η ιστορία της ζωής της Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ήταν κάθε άλλο παρά παραμύθι. Αντίθετα, ήταν μια ζωή που ξεκίνησε με μια δυστυχισμένη παιδική ηλικία σε ένα διαλυμένο σπίτι όταν ήταν μόλις 7 ετών και μια ζωή στην οποία απορρίφθηκε από μεγάλο μέρος της νέας της οικογένειας μετά τον γάμο. Ήταν μια ζωή στην οποία ο παράνομος δεσμός του συζύγου της, την οδήγησε σε ένα οδυνηρό δημόσιο διαζύγιο και σε μια ζωή που κόπηκε απότομα από μια τραγωδία.

Και εν αγνοία πολλών, η Νταϊάνα δεν πέθανε αμέσως μετά το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκλήθηκε και στη συνέχεια τεκμηριώθηκε γρήγορα από τους παπαράτσι που έσπευσαν στο αυτοκίνητό της. Αμέσως μετά το τροχαίο, η Νταϊάνα φέρεται ότι είχε ακόμα τις αισθήσεις της και κοιτάζοντας γύρω της μπερδεμένη, είπε: «Θεέ μου, τι έγινε;». καθώς είδε τα άψυχα σώματα δύο άλλων επιβατών στο όχημα, σύμφωνα με την Oprah Daily. Στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της και γρήγορα υπέκυψε στον θάνατο της.

Η αιτία του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν ένα σχίσιμο σε φλέβα στους πνεύμονες που προκλήθηκε από το τραύμα της συντριβής, διαπίστωσαν αργότερα οι γιατροί. Ήταν ένας σπάνιος τραυματισμός και επιβαρύνοντας και άλλο την τραγωδία, ήταν ένας τραυματισμός που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Νταϊάνα φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Θα είμαι καλά – Heath Ledger

Όταν ο ηθοποιός Χιθ Λέτζερ πέθανε από τυχαία υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων τον Ιανουάριο του 2008, βρισκόταν σε ένα σημείο στο οποίο η καριέρα του θα έπρεπε να είχε εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα. Αντίθετα, κόπηκε απότομα σε ηλικία 28 ετών, αναφέρει το Rolling Stone. Τα τελευταία του λόγια δείχνουν ότι ο ηθοποιός δεν είχε σκοπό να πεθάνει, αλλά ήταν πράγματι σε κάποια βαθιά κατάσταση άρνησης. Σύμφωνα με το «To Save a Life», τα τελευταία λόγια του Αυστραλού ηθοποιού που άκουσε η αδερφή του ήταν: «Κέιτι, θα είμαι καλά» (η Κέιτι είναι η αδερφή του).

Ο Ledger, ο οποίος είχε πει νωρίτερα ότι έπρεπε απλώς να κοιμηθεί, εκμυστηρεύτηκε στην αδερφή του ότι είχε πάρει πολλά διαφορετικά συνταγογραφούμενα φάρμακα και είπε τα μοιραία και απείρως ακριβή τελευταία λόγια απαντώντας στην προειδοποίησή της να μην αναμείξει τόσα πολλά διαφορετικά φάρμακα . Η τοξικολογική έκθεση που διεξήχθη στον αείμνηστο Λέτζερ βρήκε τα φάρμακα οξυκωδόνη, υδροκωδόνη, διαζεπάμη, τεμαζεπάμη, αλπραζολάμη και δοξυλαμίνη στο σύστημά του τη στιγμή του θανάτου του.

Όταν πέθανε, ο Λέτζερ ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, είχε έναν βραβευμένο με Όσκαρ ρόλο ως Τζόκερ στην ταινία μεγάλου μήκους "The Dark Knight" και κάθε ένδειξη που πίστευε ότι θα ήταν πράγματι καλά και θα ζούσε.

Μη με αφήσεις – Chris Farley

Οι ομοιότητες μεταξύ των ζωών και των θανάτων του John Belushi και του Chris Farley είναι τόσο εντυπωσιακές που προκαλούν ανησυχία. Είναι σχεδόν σαν οι ζωές αυτών των δύο ανδρών να ακολουθούσαν το ίδιο σενάριο, μόνο με μερικές διαφορετικές στιγμές και μια 15ετή διαφορά μεταξύ τους. Όπως ο Belushi έτσι και ο Farley πρωταγωνίστησε στην κωμωδία στο διάσημο Second City Theatre στο Σικάγο και στη συνέχεια έγινε ηθοποιός διεθνούς φήμης χάρη στο ρόλο του ως μέλος του καστ στο "Saturday Night Live" τη δεκαετία του 1990 . Όπως και ο Belushi, ο Farley είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές ταινίες που είναι απίθανο να ξεχαστούν ποτέ, όπως η επιτυχημένη κωμωδία «Tommy Boy».

Και όπως ο Belushi, ο Farley ήταν μόλις 33 ετών όταν πέθανε σε απόγνωση και μόνος μετά από μεγάλη υπερβολική δόση ναρκωτικών. Οι τελευταίες του γνωστές λέξεις είναι σχεδόν λέξη προς λέξη επανάληψη του Belushi. Σύμφωνα με την Silver Lining Recovery, τα τελευταία λόγια του Farley που είπε σε άλλο άτομο ήταν: «Μην με αφήνεις». Τραγικά, αυτά τα λόγια ειπώθηκαν σε μια αναφερόμενη σεξεργάτρια, η οποία, προτού τον αφήσει πράγματι να πεθάνει μόνος στο διαμέρισμά του στο Σικάγο, έκλεψε το ρολόι του και τράβηξε φωτογραφίες του ηθοποιού καθώς ήταν ξαπλωμένος στο πάτωμα, κοντά στο θάνατο.

Ο Farley διαπιστώθηκε ότι είχε αλκοόλ, κοκαΐνη, μορφίνη και μαριχουάνα στον οργανισμό του όταν πέθανε. Επιδεινώνει τη θλίψη το γεγονός ότι, μόλις λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, ο Farley βρισκόταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Θα επιστρέψω σε πέντε λεπτά, εντάξει; - Paul Walker

Ο Paul Walker πέθανε όπως έζησε, τουλάχιστον όπως έζησε ο χαρακτήρας του «Brian O'Conner» στο franchise ταινιών «Fast and Furious». Και αυτό σημαίνει ότι πέθανε σε ένα ατύχημα που προέκυψε από την απώλεια του ελέγχου ενός αυτοκινήτου που πήγαινε πολύ γρήγορα. Ο Walker δεν ήταν μόνος όταν η Porsche Carrera GT του 2005 προσέκρουσε σε έναν φανοστάτη και σε πολλά δέντρα, επομένως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα τελευταία του λόγια να ειπώθηκαν στον οδηγό και δεύτερο θύμα του ατυχήμετος, Roger Rodas, σύμφωνα με το CNN. Αλλά τα τελευταία γνωστά λόγια του ηθοποιού είναι ανατριχιαστικά για την απλότητά τους και για το πόσο ανακριβή αποδείχθηκαν.

Ενώ έβγαινε από μια φιλανθρωπική εκδήλωση για να πάρει το σπορ αυτοκίνητό του για μια γρήγορη περιστροφή, ο Γουόκερ φώναξε: "Θα επιστρέψω σε πέντε λεπτά, εντάξει;" σύμφωνα με το India Today. Αντίθετα, μέσα σε λίγα λεπτά, ο Walker θα ήταν νεκρός και με ένα σώμα τόσο σοβαρά κατεστραμμένο και καμένο από τη συντριβή που δεν θα μπορούσε να αναγνωριστεί θετικά έως ότου οι ιατροί θα μπορούσαν να ελέγξουν τα οδοντιατρικά αρχεία. Ο Walker άφησε πίσω του μια έφηβη κόρη και μια κληρονομιά σπουδαίων ταινιών.

Βλέπεις; Έτσι πεθαίνεις! – Coco Chanel

Τα πάντα για τη θρυλική σχεδιάστρια μόδας Coco Chanel ήταν περισσότερα από τη ζωή, μέχρι τα τελευταία της λόγια. Τουλάχιστον, τα πάντα σχετικά με τη Chanel ήταν περισσότερα από τη ζωή όταν ήρθε στη ζωή της στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Κατά τη γέννησή της, ονομάστηκε Gabrielle Chanel και γεννήθηκε από γονείς που ζούσαν σχεδόν σε άθλια φτώχεια. Η Chanel έβγαλε τον εαυτό της από τη φτώχεια, χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα, τη γοητεία της και την αναμφισβήτητη ικανότητά της ως σχεδιάστρια και επιχειρηματίας για να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που θα περιλαμβάνει ρούχα, αξεσουάρ, αρώματα και πολλά άλλα.

Μέχρι τον θάνατό της το 1971, η 87χρονη Chanel ήταν ένα γνωστό όνομα - στην πραγματικότητα, ήταν περισσότερο γνωστή η επωνυμία της παρά το άτομο της μέχρι τότε, οπότε η κληρονομιά της ήταν απολύτως ασφαλής. Η Chanel ήξερε ξεκάθαρα ότι ήταν κοντά στον θανατό της. Πιστή στον χαρακτήρα της, τα τελευταία της λόγια ήταν μια άνθηση που ολοκλήρωσε μια εκπληκτική - αν και αμφιλεγόμενη - ζωή. Στις 10 Ιανουαρίου 1971, η Chanel φέρεται να είπε στην υπηρέτρια της Celine: «Βλέπεις, έτσι πεθαίνεις». Και λίγο αργότερα έκανε ακριβώς αυτό, πέθανε και το κρεβάτι της έγινε το νεκροκρέβατο της.

Αυτός δεν είναι τρόπος να ζεις! – Groucho Marx

Τα τελευταία λόγια που ειπώθηκαν από τον θρυλικό ηθοποιό και κωμικό Γκρούτσο Μαρξ θα ήταν ανατριχιαστικά και τραγικά και πόσο μάλλον όταν λέγονται στο κρεββάτι του θανάτου τους. Όταν ο Μαρξ είπε, «Αυτός δεν είναι τρόπος να ζεις», λίγο πριν πεθάνει, άλλαξε τη φήμη του ανά τους αιώνες. Σε αυτή την περίπτωση, τα τελευταία του λόγια είναι πραγματικά πολύ ξεκαρδιστικά και δεν πειράζει να γελάσουμε.

Γεννημένος ως Julius Henry Marx το έτος 1890, ο Marx ήταν 86 ετών όταν ήρθε ο θάνατος του το 1977. Ήταν σε κακή κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες, έπασχε από αναπνευστικές παθήσεις που επιδεινώθηκαν σε πνευμονία που τελικά τον σκότωσε. Ο Μαρξ φαίνεται ότι γνώριζε καλά ότι ήταν κοντά στο τέλος και τα τελευταία του λόγια ήταν ένα αστείο, σχεδόν τόσο καλό όσο μια ατάκα που του αποδόθηκε με τα τελευταία λόγια του Μαρξ: "Πέθανε, αγαπητέ μου; Γιατί αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις !"

Τα τελευταία λόγια του ήταν σύμφωνα με την παράδοση των αδελφών Μαρξ. Σύμφωνα με το Mental Floss, όταν ο αδερφός του Leonard "Chico" Marx είχε πεθάνει μιάμιση δεκαετία πριν, το 1961, τα τελευταία του λόγια, που είπε στη σύζυγό του, ήταν προφανώς: "Μην ξεχάσεις, γλυκιά μου, αυτό που σου είπα. Βάλε στο φέρετρό μου μια τράπουλα, ένα mashie niblick και μια όμορφη ξανθιά».

Τα χρήματα δεν σου αγοράζουν τη ζωή – Bob Marley

Ο θρυλικός τραγουδιστής Bob Marley ήταν μόλις 36 ετών όταν πέθανε το 1981, γεγονός που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς αν σκεφτεί κανείς την τεράστια επίδραση που είχε αυτός ο άνδρας στη μουσική και στον πολιτισμό γενικότερα. Αυτό που είναι λιγότερο περίεργο είναι ότι τα τελευταία γνωστά λόγια του, που είπε στον γιο του Ziggy, ήταν σοφά και λυπητερά, που ειπώθηκαν λίγο πριν υποκύψει στις επιπλοκές μιας κακοήθους μορφής μελανώματος που, κατά τη διάρκεια μισής δεκαετίας, εξαπλώθηκε από το ένα από τα δάχτυλά του ποδιού του σε ολόκληρο το σώμα του. Ο καρκίνος που σκότωσε τον Μάρλεϊ μπορούσε κάλλιστα να είχε αντιμετωπιστεί αν είχε επιτρέψει τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, αλλά σύμφωνα με την Ρασταφαριανή πίστη του, απαγόρευσε μια τέτοια επέμβαση.

Και, επίσης, σύμφωνα με το είδος των μηνυμάτων που είχε ασπαστεί όλη του τη ζωή, τα τελευταία λόγια του Μάρλεϊ προς τον Ζίγκι ήταν: «Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τη ζωή». Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι εννοούσε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τη θεραπεία που απαιτείται για να συντηρηθεί η ζωή, αλλά πιο πιθανό ο Marley εννοούσε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να φέρουν ευτυχία και πληρότητα στη ζωή, μόνο μια καλά βιωμένη ζωή μπορεί να το κάνει αυτό.

Ναί – John Lennon

Πείτε ό,τι θέλετε για τη σχέση του John Lennon και της Yoko Ono που διέλυσε τους Beatles ή για την περιβόητη αλαζονεία και τις εκκεντρικότητες του Lennon, αλλά ήταν εξαιρετικός μουσικός. Και ήταν ένας άνθρωπος που του άξιζε να ζήσει πολύ περισσότερο από αυτό. Αλλά λόγω των ενεργειών του ψυχικά ασταθούς Μαρκ Τσάπμαν, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει ένα διάσημο πρόσωπο και ο οποίος δυσανασχετούσε με τα σχόλια του Λένον ότι οι Beatles ήταν μεγαλύτεροι από τον Ιησού, η ζωή του κόπηκε απότομα.

Ο Τσάπμαν πυροβόλησε τον Λένον στην πλάτη πολλές φορές εξ επαφής στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Ο Λένον ήταν 40 ετών. Τα τελευταία του λόγια πίστευαν εδώ και καιρό ότι ήταν το ένστικτο του " Με πυροβολούν! Με πυροβολούν!" αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η τελευταία του λέξη θα μπορούσε επίσης να ήταν ένα απαλό «ναι» που ψιθύρισε όταν ρωτήθηκε αν ήταν ο Τζον Λένον.

Ίσως ακόμη πιο λυπηρό είναι το γεγονός ότι, λίγο πριν από τα γυρίσματα, ο Λένον και η σύζυγός του είχαν συζητήσει να πάνε έξω για φαγητό πριν πάνε σπίτι, αλλά αντίθετα επέλεξαν να πάνε σπίτι αμέσως για να δουν τον γιο τους Σον πριν κοιμηθεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις