Οι πεταλούδες είναι ζωντανά σύμβολα ελευθερίας και ομορφιάς. Πολλοί καλλιτέχνες τα έχουν χρησιμοποιήσει στα έργα τους ως έμπνευση ή ως θέμα λόγω της έντονης σχέσης τους με την ελευθερία και την αναπαράσταση της ομορφιάς της φύσης. Λόγω της φύσης τους, συμβολίζουν την αλλαγή και τα θετικά συναισθήματα που μπορεί να προκύψουν. Το υποσυνείδητό μας, ωστόσο, αντιστοιχεί τις πεταλούδες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αναλύει τα χρώματα, τα σχήματα και τις συνθέσεις τους χωρίς να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει.

Τεστ προσωπικότητας: Διαλέξτε 1 από τις 6 πεταλούδες για να ανακαλύψετε τι είδους άτομο είστε

Διαλέξτε την πεταλούδα που νομίζετε ότι σας ταιριάζει:

Πεταλούδα 1

Είστε ευαίσθητοι και ειλικρινείς

Εάν έχετε επιλέξει αυτή την πεταλούδα, σημαίνει ότι είστε ευαίσθητοι, ειλικρινείς και πολύ ρομαντικοί. Δείχνετε συμπόνια σε πολλούς ανθρώπους, ακόμα και σε αυτούς που δεν γνωρίζετε, επειδή τακτικά βάζετε τον εαυτό σου στη θέση των άλλων. Είστε πολύ συναισθηματικοί και πάντα νοιάζεστε για τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων – τόσο πολύ που παραμελείτε τα δικά σας συναισθήματα μερικές φορές.

Το να βοηθάτε άλλους ανθρώπους είναι στη φύση σας και βιάζεστε να «σώσετε» κάποιον αμέσως. Ωστόσο, πρέπει πάντα να φροντίζετε τον εαυτό σας πρώτα, καθώς το να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας είναι κάτι με το οποίο παλεύετε. Όχι γιατί δεν το θέλετε, αλλά γιατί νιώθετε ότι επιβαρύνετε τους άλλους. Θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι τα προβλήματά σας είναι εξίσου σημαντικά με τα προβλήματα των άλλων και θα πρέπει να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας το ίδιο όμορφα και ευγενικά όπως φέρεστε στους άλλους.

Πεταλούδα 2

Είστε ειρηνικοί

Αν επιλέξατε αυτή την πεταλούδα σημαίνει ότι είστε ένας ήρεμος και αρμονικός άνθρωπος. Έχετε πολύ ήρεμο χαρακτήρα και προσγειωμένη προσωπικότητα. Μια λέξη που μπορεί να σας καθορίσει είναι «ισορροπία» και προσπαθείτε να την εφαρμόσετε σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Πιστεύετε ότι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής είναι ιδανική για την ψυχική σας υγεία. Πιστεύετε βαθιά ότι η τέλεια ισορροπία είναι το κλειδί για την ευτυχία.

Μπορείτε εύκολα να πανικοβληθείτε όταν αντιμετωπίζετε μια δυσάρεστη κατάσταση και χάνετε την πίστη σας πολύ εύκολα χωρίς να το παραδεχτείτε πραγματικά. Οι άνθρωποι γύρω σας δεν μπορούν πραγματικά να το δουν αυτό αφού προτιμάτε να κρύβετε τα συναισθήματά σας και να αποστασιοποιείτε μέχρι να αντιμετωπίσετε τα δικά σας προβλήματα.

Πεταλούδα 3

Έχετε δημιουργική ψυχή

Είστε ο τύπος του ανθρώπου που βλέπει ομορφιά σε όλα. Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί απλώς να δουν ένα λουλούδι, εσείς βλέπετε ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα από αυτό. Σας αρέσει να αναλύετε τα πάντα ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται. Η ανάλυση των πραγμάτων είναι ο τρόπος που καταλαβαίνετε τη ζωή. Αυτό σε κάνει επίσης πολύ λογικό άτομο και οι περισσότεροι σε βλέπουν πολύ ώριμο.

Στη δουλειά σας, σας αρέσει η τελειότητα και προτιμάτε να χάσετε μια προθεσμία παρά να παραδώσετε κάτι μέτριο στην ώρα του. Αυτό μπορεί να σας κάνει εργασιομανή αλλά δεν σας ενοχλεί γιατί αγαπάτε αυτό που κάνετε για τη δουλειά. Βρίσκετε χαρά σε μικρά πράγματα που σημαίνουν τον κόσμο για σας και προσπαθείτε να το δείξετε σε άλλους που αγωνίζονται να σας καταλάβουν.

Πεταλούδα 4

Είστε φιλόδοξοι

Στο σχολείο, οι άνθρωποι σας περιέγραφαν ως το άτομο που θα ήταν το πιο επιτυχημένο στη ζωή του. Όχι απαραίτητα κάποιος που θα γινόταν εκατομμυριούχος αλλά σίγουρα κάποιος που είναι φιλόδοξος, οργανωμένος και πετυχαίνει τους στόχους του. Πιστεύετε ότι έχετε έναν σκοπό και είστε έτοιμος να τον βρεις και να τον διαπρέψεις γιατί αυτός καθορίζει την προσωπικότητά σας. Δεν σας αρέσει η τεμπελιά και συναναστρέφεστε με εργατικούς ανθρώπους γιατί αυτοί είναι που μπορείτε να σχετιστείτε. Σας αρέσει να νιώθετε ασφάλεια και μερικές φορές σας κάνει να φοβάστε την αποτυχία.

Η αποτυχία είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας, αλλά μέσα από τη δουλειά σας, πάντα αποδεικνύετε στον εαυτό σας ότι είστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας. Μερικές φορές αφήνετε την προσωπική σας ζωή στην άκρη, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σας νιώθετε γρήγορα ενοχές και προσπαθείτε να το επανορθώσετε στους ανθρώπους που αγαπάτε μόλις το καταλάβετε.

Πεταλούδα 5

Είστε ενθουσιώδεις

Εάν έχετε επιλέξει αυτήν την πεταλούδα, σημαίνει ότι είστε ένα ενθουσιώδες άτομο. Βρίσκετε χαρά σε ό,τι κάνετε και βλέπετε πάντα τη φωτεινή πλευρά σε κάθε περίσταση. Το όνειρό σας και ο σκοπός σας στη ζωή είναι να συγκεντρώσετε όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείτε γιατί πιστεύετε ότι αυτό είναι το πραγματικό νόημα της ζωής. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους σας είναι η πλήξη. Πιστεύετε ότι η πλήξη είναι μια ψυχική φυλακή και το να είσαι παγιδευμένος σε ένα τέτοιο μέρος ενώ όλος ο κόσμος περιμένει να τον ανακαλύψεις είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, αφού η ζωή είναι τόσο μικρή και όμορφη.

Πεταλούδα 6

Είστε ένας λογικός άνθρωπος

Εάν έχετε επιλέξει αυτή την όμορφη πεταλούδα, σημαίνει ότι είστε πολύ λογικός και σοφός άνθρωπος. Οι άνθρωποι γύρω σας έρχονται πάντα σε εσάς για ειλικρινείς και εποικοδομητικές συμβουλές ή κριτική επειδή ξέρετε πώς να διαχωρίζετε τα συναισθήματά σας σε μια κατάσταση. Δεν αφήνετε τον εαυτό σας να εμπλακεί συναισθηματικά σε κανένα περιστατικό γιατί πιστεύετε ότι αυτό θα σας εμποδίσει να δείτε τι είναι σωστό και τι λάθος. Επιπλέον βάζετε την ηθική πάνω από όλα. Πάντα προσπαθείτε να κάνετε το σωστό γιατί το να έχετε καθαρή συνείδηση είναι ένα από τα πράγματα που εκτιμάτε περισσότερο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις