Λάμπρη. Το Πάσχα στην Ελλάδα. Μια διαδρομή ανάμεσα σε πάθη και λάθη που οδηγεί σε δοκιμασία και τελικά σε δικαίωση. Λύτρωση ίσως. Χρόνια τώρα αυτή η γιορτή λυτρώνει τους Έλληνες, δίκαια και άδικα, πραγματικά ή φαινομενικά.

Η παράδοση στην Ελλάδα αντέχει ακόμα και η γιορτή της Λαμπρής φέρνει τους Έλληνες κοντά και τους πιστούς μέσα στην καρδιά της Πίστης. Προηγουμένως η Μεγάλη Εβδομάδα μπορεί και πρέπει να σε αναδεικνύει σε αυθεντικό άνθρωπο χωρίς υποκρισία και σκοπιμότητα.

Τέτοιες μέρες οι προκλήσεις είναι πολλές. Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού επίμονες. Οι παρεμβάσεις ύπουλες και οι εκβιασμοί γνωστοί.

Τέτοιες μέρες όσοι δεν πιστεύουν, όσοι θεωρούν ότι το γεγονός της Ανάστασης δεν τους αφορά, εκείνοι που χλευάζουν, υπονομεύουν ή γελοιοποιούν τα πράγματα που εν τω μεταξύ βιώνει ή προσπαθεί να βιώσει η πλειοψηφία των Ελλήνων, αυτοί που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στα χαρτιά και μόνον, ας καταλάβουν ότι είναι η εβδομάδα, η Μεγάλη Εβδομάδα και η αποκορύφωση της, η Κυριακή του Πάσχα, για τους αυθεντικούς ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό και εμπνέονται από το Πάθος και την Ανάσταση. Για αγωνιζόμενες ψυχές που θα κριθούν εντός κι εκτός της Εκκλησίας και θα αξιολογηθούν.

Τέτοιες μέρες, ιερές, ο σεβασμός στην πίστη του καθενός είναι υποχρέωση και καθήκον οποιουδήποτε θέλει να συγκαταλέγεται στους πολίτες του σύγχρονου κόσμου...

Δυστυχώς φθάσαμε σε αυτό το σημείο και στην Ελλάδα. Να διώκονται οι πολλοί, να επικρίνονται οι πιστοί, να δοκιμάζονται εκείνοι που αναζητούν την πνευματική και ψυχική ανάταση και ανάσταση μέσα από μια παραδοσιακή και βιωματική πίστη.

Αυτές οι μέρες ανήκουν σε αυτούς που σκιρτά η καρδιά τους. Όσοι μη πιστοί και ταυτόχρονα προκλητικοί, κάντε στην άκρη αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις