ΛΑΚΩΝΙΑ. Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν λάθος τακτική την απομόνωση της Φεβρωνίας Πατριανάκου και την εξαίρεσή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ίδια κάνει λόγο για αναιτιολόγητο εξοστρακισμό της από τη Λακωνία. Η λάκαινα πολιτικός όταν καλείται από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Πανάγο και το notospress.gr να αξιολογήσει το έργο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Λακωνία δεν διστάζει να πει αλήθειες: «Αν προηγείται ο σχεδιασμός με βάση τα έργα υποδομής που υπάρχουν ήδη και όχι ο σχεδιασμός με βάση τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, τότε οι πολίτες της Λακωνίας θα πρέπει να πούμε, “Άντε γεια”.»

Σε μια και μόνον απάντηση η Φεβρωνία Πατριανάκου συνοψίζει το λακωνικό έλλειμμα και αλήθεια είναι ότι προβληματίζει έντονα ακόμα και τον πιο πωρωμένο κομματικό ακόλουθο της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκαθαρίζει ότι πολλά απ’ όσα λέει σήμερα τα είχε επισημάνει από το 2014 και από τα έδρανα της Βουλής. Ωστόσο, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη στη μέση της θητείας της η Λακωνία όχι μόνον δεν προόδευσε αλλά παρακμάζει…

Ακόμα και σήμερα λοιπόν η λάκαινα πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνει οδικούς άξονες χαμηλής ταχύτητας και υψηλής επικινδυνότητας, με αφρόντιστα γεφύρια που κόβουν το νομό στα δύο. Αναζητά αεροδρόμιο, χρηστικά λιμάνια, υδατοδρόμια αλλά τίποτα.

Βλέπει αλόγιστη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς ενημέρωση και γνώση της τοπικής κοινωνίας που μεταλλάσσει τη φυσιογνωμία του τόπου που έγινε η “αιολική μπαταρία” της Πελοποννήσου.

Στην πλέον τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή ποντίστηκε το υποβρύχιο καλώδιο ηλεκτροδότησης της Κρήτης και κατασκευάστηκαν μόνιμες εγκαταστάσεις και εναέριοι πυλώνες, υποθηκεύοντας ίσως της τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η κ. Πατριανάκου βλέπει, όπως οι περισσότεροι Λάκωνες, επενδύσεις χωρίς θέσεις εργασίας, πανεπιστημιακές σχολές που συρρικνώθηκαν και υποβαθμίστηκαν. Μουσείο, αναβάθμιση και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων ακόμη στα λόγια ενώ άλλες περιοχές καλπάζουν. Η Σπάρτη οδύρεται…

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα στο κόστος παραγωγής, χωρίς ταυτόχρονα να έχει δρομολογηθεί κανένα πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας τους. Αν ο Κ. Μητσοτάκης κομίζει κάτι νέο με την ΚΑΠ από την Τρίπολη αυτό, πρώτοι θα το αντιληφθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

«Οι νέοι Λάκωνες συνεχίζουν να φεύγουν από τον νομό, οι θέσεις εργασίας λιγοστεύουν και το κυνήγι των επιδομάτων και των ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας σε δημόσιους φορείς έχει γίνει μάστιγα οπισθοδρόμησης και μέσο πολιτικής χειραγώγησης. Οι δημιουργικές δυνάμεις του νομού ασφυκτιούν» αναφέρει η πρώην βουλευτής και ποιος μπορεί να διαφωνήσει.

Σε αυτή τη Λακωνία, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί να εντοπίσει κάποια θετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, αν και είναι στο μέσο της θητείας της.

Ούτε καν την Πανδημία δεν χειρίστηκε επιτυχημένα η Κυβέρνηση…

Τόσο η Φεβρωνία Πατριανάκου όσο και χιλιάδες Λάκωνες θα περίμεναν από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, «ειδικά για τη Λακωνία, ως ανταπόδοση ιστορικής οφειλής αλλά και παραταξιακής πολιτικής στήριξης, να οργανώσει και να υλοποιήσει ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να αναδειχθεί η στρατηγική θέση του νομού και οι αναπτυξιακές του δυνατότητες. Ενός νομού, που λόγω εγκατάλειψης και στρεβλής ανάπτυξης, βιώνει τα χαρακτηριστικά παραμεθορίου νομού, συμπληρωματικού για τις αναπτυξιακές ανάγκες των όμορων νομών».

Τι θα μπορούσε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον λακωνικό και ουσιαστικό χαιρετισμό από τη Λακωνία: «Άντε Γεια»;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις