Καλημέρα νέε μου.

Mια Ελλάδα που είναι καθηλωμένη στο πλασματικό survivor δεν μπορεί ξαφνικά να απαιτεί… Από τον καναπέ της εικονικής ζωής και από την τηλεκοινωνία δεν μπορείς εύκολα να περάσεις στον αγώνα, στην απαίτηση, στη διεκδίκηση και στην ανατροπή. Γιατί ανατροπή της κακής ζωής χρειάζεται για να έχει η Ελλάδα μέλλον για τα παιδιά της.

Μακάρι το πρόβλημα της Ελλάδας να ήταν οι χιλιάδες ικανοί νέοι που έφυγαν και φεύγουν για το εξωτερικό. Μακάρι το μόνο πρόβλημα της χώρας να είναι η απροθυμία των νέων να κάνουν οικογένεια, να στήσουν δουλειές, να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία.

Το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι πως καλύτερο έχει μια κοινωνία, οι νέες και οι νέοι, έχει καταστεί αναλώσιμο είδος, έχει γίνει μέρος ενός συστήματος που το χρησιμοποιεί για να στέκεται όρθιο.

Δεν χρειάζεται να είσαι κομμουνιστής ή ακροδεξιός για να το πεις δυνατά αφού το καταλάβεις. Είναι μια καθημερινή πραγματικότητα που ήδη έχει εγκλωβίσει μια γενιά, αυτήν, προ του κορονοϊού με άλλοθι την κρίση της οικονομίας, κι έρχεται να καταδυναστεύσει άλλη μια, αυτή της πανδημίας.

Δεν είναι θέμα μιας ή πολλών Κυβερνήσεων και ενός ή πολλών Πρωθυπουργών. Είναι θέμα λαού, οικογένειας, προσωπικής (και όχι ατομικής) ευθύνης. Φυσικά είναι και θέμα Παιδείας και Αγωγής. Θέμα Δημοκρατίας και ζήτημα Τιμής.

Όσο και αν το Σύστημα, τα πρόσωπα που ακούσια ή εκούσια το υπηρετούν, έχουν υπονομεύσει την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του σύγχρονου Έλληνα και πολίτη αυτής της χώρας, πάντα θα υπάρχει το περιθώριο διαφυγής, αντίστασης και ανατροπής.

Μη νηστεύεις μόνο το κρέας, κατάργησε την τηλεόραση.

Μην ελπίζεις μόνο στο κινητό, νιώσε τον διπλανό σου ως άνθρωπο με αισθήματα.

Μην αναθέτεις στον άλλον τη ζωή σου, πάρε στα χέρια σου την εργασία και τον μόχθο που σου αναλογεί.

Μην γίνεσαι οπαδός του τεχνητού αφού γεννήθηκες νοήμονας.

Μην μισείς αλλά αγάπα.

Μην αναβάλεις…

Για να δούμε τελικά, επί των ημερών σου, νέε της Ελλάδας, αν υπάρχει survivor στην Ελλάδα των Τεμπών

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις