Το στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός, που χαίρει της φιλίας της οικογένειας Μητσοτάκη, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του, κατήγγειλε ότι υπάρχουν «σόγια» (οικογένειες) στη Σπάρτη που την έχουν κάνει τσιφλίκι τους και ελέγχουν τον δήμο Σπάρτης. Η συγκεκριμένη δήλωση ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων στον δήμο Σπάρτης όπου ως γνωστόν:

  • Η ΝΔ έχει συντριπτικό ποσοστό υπεροχής.
  • Τα «σόγια» που περιγράφει ο Πέτρος Δούκας είναι στην ουσία οικογένειες που πρόσκεινται στη ΝΔ. (Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «σόγια» και το ΠΑΣΟΚ μόνον ένα).
  • Οι οικογένειες αυτές έχουν δώσει «ψυχή και σώμα» στα κοινά με πολυετή προσφορά και συμβολή. Είναι η παράδοση της κεντροδεξιάς Παράταξης.
  • Σε αυτά τα «σόγια» η ΝΔ στηρίζει τη συσπείρωσή της και στις Εθνικές αλλά και στις εκλογές για την Περιφέρεια και τον Δήμο Σπάρτης.
  • Αυτά τα «σόγια» που διαχέονται σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς είναι ο λόγος που η ΝΔ δεν δίνει ποτέ χρίσμα στη Σπάρτη για να μην διχάσει τον κόσμο της και την κοινωνία.
  • Μέρος από αυτά τα «σόγια» είναι αυτά που στην ουσία τοποθέτησαν (εκλεγόμενο) τον Πέτρο Δούκα στη θέση του δημάρχου έχοντας έτοιμο, στη διάθεσή του, δεξιόστροφο συνδυασμό.

Τα πολιτικά «σόγια» στον Δήμο Σπάρτης σήμερα ακούνε στο βαρύ όνομα: Βαρβιτσιώτης, Δαβάκης, Σταθόπουλος, αλλά και στα ονόματα Κρητικός, Φούρκας, Αργειτάκος, Oρφανός, Αποστολάκος, αείμνηστος Σκάγκος, όπως κι εκείνα που δεν είναι αμιγώς πολιτικά αλλά με μεγάλη προσφορά στην πόλη, στη Λακωνία και στην Παράταξη της ΝΔ. Επίσης οικογένειες, πολυάριθμες στα μέλη, στις οποίες η ΝΔ στηρίζει τη δύναμή της και οι οποίες είναι πρώτες στα προσκλητήρια της Παράταξης. Αυτά τα «σόγια», γιατί άλλα δεν υπάρχουν στη Σπάρτη, το στέλεχος της ΝΔ, φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, τα χαρακτήρισε τσιφλικάδες που κρατούν την πόλη πίσω και την ελέγχουν...

Σήμερα είναι βαθύτατα, είτε ενοχλημένοι, είτε προσβεβλημένοι, είτε αγανακτισμένοι, από τον «αδιόρθωτο», όπως τον χαρακτηρίζουν, Πέτρο Δούκα, που 3 μόλις μέρες μετά την επάνοδό του στο κόμμα, αφού είχε διαγραφεί για όσα είπε για την «εξαγορά» των πυρόπληκτων πολιτών της Ηλείας το 2007, δημιουργεί και πάλι σοβαρό πρόβλημα. Και αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι αιτία διαγραφής του (ίσως και να έπρεπε) αλλά σίγουρα είναι αιτία για αντιδράσεις και διαχωρισμούς στις τάξεις της ΝΔ σε μια κρίσιμη γι’ αυτήν περίοδο.

Όσοι αποτελούν «σόγια», τίτλος που όχι μόνον δεν αποτελεί ντροπή αλλά δείχνει την κοινωνική αλλά και πολιτική κουλτούρα της Σπάρτης και των μεγάλων χωριών της, δεν θα αφήσουν αναπάντητη την προσβολή που ήρθε από τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης. Φαίνεται να περιμένουν πρώτα τις αντιδράσεις τόσο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των επικεφαλής των Παρατάξεων, του κόμματος της ΝΔ και των κομματικών στελεχών και είναι σίγουρο ότι θα αποδώσουν στον κάθε έναν αυτό που του αναλογεί.

Εκτός και αν ο δήμαρχος Σπάρτης σπεύσει και ζητήσει συγνώμη για την προσβολή στην κοινωνία της Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις