ΕΛΛΑΔΑ. Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Σε δήλωση κατά την διάρκεια σύσκεψης μίλησε για «διαρκή μάχη για εντονότερο ανταγωνισμό και θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβουν οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός».

Όπως εξήγησε τα νέα μέτρα έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών εταιριών να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ' ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι, που όπως είπε ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό».

«Οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας τις συνολικές εκτπώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή. Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, πάνες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οπωροκηπευτικά», τόνισε

Μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η αναλυτική επεξήγηση των παρεμβάσεων από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στις 12:00 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις