ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στις φετινές προκλήσεις αλλά και στην διαρκή τουριστική προοπτική, στάθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Καραλής. Μιλώντας αποκλειστικά στο Notospress o κ. Καραλής τόνισε το διαρκές αισιόδοξο πνεύμα που θα πρέπει σε αυτό το πεδίο, να διέπει την τουριστική Μεσσηνία αλλά και όλη την Πελοπόννησο, όπως φυσικά τις μέριμνες και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας προς την βελτίωση όλων των παραπάνω.

«Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, είναι το πρώτο τριήμερο της φετινής χρονιάς για τις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και για τις επιχειρήσεις εστίασης, ώστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να δούμε πως θα κινηθεί η φετινή τουριστική περίοδος», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Καραλής, στο πρώτο του σχόλιο αναφορικά με τα πρώτα μηνύματα τουριστικής κίνησης, λίγο πριν την κορύφωση του τριημέρου.

Η πληρότητα της Καλαμάτας

«Η Καλαμάτα είναι ήδη γεμάτη, βέβαια αυτό οφείλεται και από το γεγονός ότι ο Δήμος εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερώσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων. Αυτό δημιουργεί μια καλύτερη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό βέβαια με τις καιρικές συνθήκες οι οποίες ακόμα βοηθούν. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα εξαιρετικό απο άποψης τουριστικής κίνησης, τριήμερο για την Καλαμάτα».

Τι επικρατεί στην υπόλοιπη Μεσσηνία;

«Οι άλλοι προορισμοί της Μεσσηνίας δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη κίνηση. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψιν μας ότι δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία ανοιχτά και εν λειτουργία, διότι το Πάσχα όπως γνωρίζεται είναι αρκετά αργά φέτος».

«Η φετινή χρονιά εκτιμώ πως θα είναι στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη»

«Εκτιμώ ότι η φετινή χρονιά θα είναι στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη, δεν θα είναι καλύτερα και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι και χειρότερα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η περιοχή μας έχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τις υποδομές και το οδικό δίκτυο. Μέσα σε όλα αυτά εντάσσεται και το θέμα του αεροδρομίου, το οποίο παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να φτιάξουμε ένα λειτουργικό και ασφαλές αεροδρόμιο το οποίο θα δέχεται περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό».

«Πρέπει να αλλάξει το μείγμα πελατών»

«Θα πρέπει να αλλάξει το μείγμα πελατών, να προσελκύσουμε δηλαδή περισσότερους εισερχόμενους τουρίστες. Θα πρέπει να πάψει η Πελοπόννησος να μαστίζεται από αυτή την ολιγοπωλιακή τσκτική. Δέν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο το οποίο θα θέλαμε, να γίνει δηλαδή η Καλαμάτα τουριστικός προορισμός, πάντως το προσπαθούμε».

«Οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες για να είναι προσιτές»

«Παρά την άνοδο των τιμών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες για να είναι προσιτές. Επειδή ακριβώς οι πελάτες μας είναι εγχώριοι, για αυτό ακριβώς δεν μπορούν και δεν πρέπει να αυξηθούν οι τιμές. Κάποια πολύ μικρή αύξηση μπορεί να υπάρξει αλλά όπως σας είπα παραμένουν καθηλωμένες για να μπορούν να είναι προσιτές, στα επίπεδα των Ελλήνων καταναλωτών».

«Αισιοδοξούμε ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα εφαρμόσει νέες μεθόδους»

«Έχουμε μια νέα περιφερειακή αρχή, με έναν Περιφερειάρχη ο οποίος βλέπει τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εφαρμόσει νέες μεθόδους ώστε να υπάρξει μια καλύτερη προοπτική. Μέχρι τώρα η παλαιότερη περιφερειακή αρχή, δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει κάποιες καταστάσεις έτσι ώστε ο τουρισμός να έχει καλύτερα μεγέθη, για να μπορούμε να πούμε και εμείς ότι μπαίνουμε σε μια φάση κανονικότητας».

«Καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί το τριήμερο την Καλαμάτα και όλη την Μεσσηνία»

«Εμείς κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους επισκέπτες να έρθουν στην Καλαμάτα και στην Μεσσηνία, όχι μόνο για να περάσουν εδώ ένα πολύ όμορφο τριήμερο αλλά και για όλη την υπόλοιπη τουριστική περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των εορτών του Πάσχα και μετέπειτα του καλοκαιριού».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις