ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Ισχυρό επενδυτικό «hot spot» έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια το Πόρτο Χέλι με τους ξένους επενδυτές να βάζουν στο στόχαστρο κάθε διαθέσιμο οικόπεδο.

Το Πόρτο Χέλι είναι ήδη από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας καθώς εκεί έχουν αποκτήσει εξοχικά πολλά γνωστά ονόματα του επιχειρείν κι όχι μόνο.

Όπως γράφει το ot.gr, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην επαναπροκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Βερβερόντα στο Πόρτο Χέλι, μετά την απόφαση να κηρύξει άγονο τον προηγούμενο διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου.

Έτσι, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές την 18η Ιουλίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για διαδικασία μιας πράξης, κοινώς ο επενδυτής με την υψηλότερη προσφορά αναδεικνύεται προτιμητέος.

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου.

Τα κυριότερα στάδια του Διαγωνισμού

  • 29/04/2024: Έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας – Ανάρτηση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς
  • 15/05/2024:Ανάρτηση στο VDR του Σχεδίου Συμβολαίου
  • 17/06/2024: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή από τους Ενδιαφερόμενους σχολίων επί του Σχεδίου Συμβολαίου
  • 02/07/2024: Ανάρτηση του Τελικού Σχεδίου Συμβολαίου στο VDR και καταληκτική ημερομηνία για επίσκεψη στο Ακίνητο
  • 09/07/2024: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους ερωτημάτων σχετικά με το Διαγωνισμό
  • 18/07/2024: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προσφορών προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους

Υπενθυμίζεται πώς στον προηγούμενο διαγωνισμό είχε υποβληθεί μία μοναδική δεσμευτική οικονομική προσφορά από την Γούτος Οικοδομή Ε.Ε.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν ικανοποιήθηκε με την προσφορά που κατέθεσε η Γούτος Οικοδομική Ε.Ε., η μόνο εταιρεία που ενδιαφέρθηκε και συμμετείχε στον διαγωνισμό για την εν λόγω έκταση.

Η αρχική προσφορά που κατατέθηκε από την εταιρεία συμφερόντων της κτηματομεσιτικής οικογένειας Γούτου, η οποία δραστηριοποιείται δεκαετίες στην περιοχή, κινήθηκε στα επίπεδα των 5.000.000 ευρώ. Ποσό ωστόσο που θεωρήθηκε εξαιρετικά χαμηλό για το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο ανεξάρτητος εκτιμητής, προσδιόρισε την αξία του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι σε επίπεδα τετραπλάσια, ήτοι στα 20.000.000 ευρώ.

Οι επενδυτές και ο Κόλσον

Τι ζητά όμως ένας Ιρλανδός επενδυτής στην Ελλάδα; Μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρεται να είναι ο Ιρλανδός μεγιστάνας, Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον, ο οποίος έχει επενδύσει ήδη πολλά εκατομμύρια στην περιοχή αγοράζοντας ξενοδοχεία, οικόπεδο και μια πολυτελή κατοικία.

Ο Κόλσον και επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επένδυση η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, πολυτελών κατοικιών αλλά και κατοικιών που θα απευθύνονται σε πιο χαμηλά βαλάντια.

Ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να αναπτύξει ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων και 10 πολυτελείς κατοικίες, συνολικής αξίας άνω των 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση του επιχειρηματία ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ καθώς τα ξενοδοχεία θα γίνουν ανακαινιστούν ενώ θα κατασκευαστεί και ακόμη ένα πεντάστερο, γήπεδο γκολφ, ελικοδρόμιο, ιδιωτική μαρίνα.

Ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας.

Ο όμιλος Γούτου και η Golden Land Goutos είναι η εταιρεία που έχει χειριστεί από την αρχή, λόγω και των ιδιοκτησιών της στην περιοχή, το έτερο μεγάλο project στο Πόρτο Χέλι, για το νέο Six Senses Resort, έχοντας πλέον συνασπιστεί με σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού για την προώθηση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Το νέο Six Senses Resort στο Πόρτο Χέλι εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμο το 2026 και χρηματοδοτείται από ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων της CBE Capital, το fund της Taconic Capital (με σύμβουλο την Cedar Capital) με έδρα τη Νέα Υόρκη και την εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Golden Land Goutos. Η Golden Land Goutos δραστηριοποιείται πάνω για 50 χρόνια στον τομέα των ακινήτων στην περιοχή της Αργολίδας και των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις