ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Με «κλεισμένη» πλέον τη χρηματοδότηση και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026 προχωρά η νέα τουριστική επένδυση 5 αστέρων στο Πόρτο Χέλι, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ που θα φέρει την υπογραφή της Six Senses, από τα πλέον ισχυρά brands στο χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, πρόκειται για το project του σχήματος που έχουν συστήσει η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων CBE Capital με έδρα το Λονδίνο, η Τaconic Capital Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη, η Cedar Capital Partners επίσης από το Λονδίνο και η Golden Land Goutos με δραστηριότητα για πάνω για 5 δεκαετίες στον τομέα των ακινήτων στην περιοχή της Αργολίδας και των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Oι επίσημες ανακοινώσεις έρχονται από το Λονδίνο, απ’ όπου οι επιτελείς της CBE Capital, ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι το σχήμα προχώρησε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για ομολογιακό δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ για το project το οποίο υπολογίζει να είναι έτοιμο το 2026. Μάλιστα όπως δηλώνουν οι επιτελείς της CBE Capital και δη ο διαχειριστής κ. Geza Toth-Feher, η εν λόγω συμφωνία έρχεται σε αναντιστοιχία με τη γενικότερη τάση σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη με το «φρένο» στις χρηματοδοτήσεις και αποδεικνύει στην πράξη ότι όταν πρόκειται για projects υψηλών προδιαγραφών με προστιθέμενη αξία, «παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία μπορούν ακόμα να χρηματοδοτηθούν».

Αντίστοιχα και από πλευράς της τράπεζας Πειραιώς, όπως σημειώνουν οι επιτελείς της, η συγκεκριμένη χρηματοδότηση συμβαδίζει με την μακροπρόθεσμη στρατηγική της τράπεζας να υποστηρίζει νέες επενδύσεις στο χώρο της φιλοξενίας που συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη.

Από πλευράς των επενδυτών σε αυτή τη φάση υποστηρίζεται ότι μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη η χρηματοδότηση για το εν λόγω project είναι πλέον εξασφαλισμένη. Οσον αφορά αυτή καθαυτή την επένδυση, προβλέπει 60 ξενοδοχειακές σουίτες και 12 «επώνυμες» κατοικίες στο κομμάτι του τουρισμού υπερ-πολυτελείας διαθέτοντας και περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED Silver. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, μπαρ, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων καθώς και ένα ελληνικό καφενείο. Στις παροχές θα προστεθούν ακόμη 8 αίθουσες περιποίησης, υπαίθριο γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα υπάρχει προβλήτας για τα σκάφη των πελατών, παραθαλάσσια εστιατόρια, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ. Μάλιστα, εκτός από τις υφιστάμενες εκτάσεις, για το νέο “Six Senses Porto Heli“, προβλέπεται και η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης δεδομένου ότι έχουν αγοραστεί και επιπρόσθετα ακίνητα στην περιοχή. Το ξενοδοχείο της Six Senses στο Πόρτο Χέλι σχεδιάστηκε από τους Delogu Architecture στη Ρώμη και Arch Group στην Αθήνα.

Πρόκειται για το δεύτερο σχεδιαζόμενο Six Senses στη χώρα μας μετά από αυτό στους Πεταλιούς που έχει ανακοινωθεί με την Grivalia Hospitality. H Six Senses, με κεντρική έδρα στην Μπανγκόκ και παρουσία από το 1995 στην αγορά της πολυτελούς φιλοξενίας, αποτελεί από τα πλέον γνωστά brands πολυτελών resorts φιλοξενίας και ευεξίας παγκοσμίως «έχοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της τις αρχές βιωσιμότητας». Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses περιλαμβάνει 23 πολυτελή resorts & spas σε 18 χώρες, ενώ 39 νέα έργα έχουν υπογραφεί και βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, από resorts και κέντρα ευεξίας έως ιδιωτικά clubs και πολυτελείς κατοικίες (σ.σ. τα δύο στην Ελλάδα).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις