Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network διοργανώνει εισερχόμενη Επιχειρηματική Αποστολή στην Πελοπόννησο, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». Οι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με περίπου 20 εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία και να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές B2B συναντήσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις. Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες πριν από την εκδήλωση.

Γιατί να συμμετέχετε;

Σε προκαθορισμένες διμερείς συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

• Να αξιοποιήσουν τις εξατομικευμένες 20λεπτες συναντήσεις

• Να συζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας

• Να βρουν νέους συνεργάτες και να καθιερώσουν νέες επιχειρηματικές σχέσεις

• Να προσεγγίσουν νέες διεθνείς αγορές

• Να βρουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες

• Να προωθήσουν το προφίλ της επιχείρησής τους με συγκεκριμένο αίτημα ή προσφορά

• Να έχουν δωρεάν υποστήριξη και παρακολούθηση κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και μετά την έναρξη των συμφωνιών

Κύριοι τομείς

• Τρόφιμα, ποτά και αγροτικά προϊόντα

• Οργανικά/Βιολογικά τρόφιμα

Σημειώνεται ότι θα καταβληθούν όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των ξένων επιχειρήσεων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις πελοποννησιακές επιχειρήσεις να συναντηθούν μαζί τους και να κλείσουν συμφωνίες.

Η συμμετοχή για τις πελοποννησιακές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι επιχειρήσεις που δεν συμμετέχουν στην έκθεση, αλλά είναι μέλη των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, θα καταβάλουν κόστος συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή 100 ευρώ. Το κόστος αυτό θα καταβάλλεται εφόσον οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει επιχειρηματικές συναντήσεις με τους ξένους αγοραστές και όχι με την αίτηση συμμετοχής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι επιχειρήσεις πρέπει να:

• είναι ενήμερα μέλη των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου

• ανήκουν στους παραπάνω κλάδους που αφορά η επιχειρηματική αποστολή

• διαθέτουν/ετοιμάσουν προφίλ της επιχείρησης στα Αγγλικά

• διαθέτουν ιστοσελίδα κατά προτίμηση και στα Αγγλικά

Δήλωση συμμετοχής

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε και αποστείλετε την δήλωση συμμετοχής στο Enterprise Europe Network/Επιμελητήριο Αρκαδίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση een@enterprise-arcadia.gr. Τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ https://arcadianet.gr/wpcontent/uploads/2019/09/Application-PELOPONNESE-GR.doc. Η διαχείριση της εκδήλωσης θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα καταχωρηθούν τα προφίλ των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων. Κάθε επιχείρηση θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας αυτής να δει τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της πλατφόρμας αυτής με πρωτοβουλία των ξένων αγοραστών/εισαγωγέων. Μία εβδομάδα πριν την εκδήλωση, όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν αναλυτική ατζέντα με τα προκαθορισμένα ραντεβού τους και τα προφίλ των επιχειρήσεων που θα συναντήσουν. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις θα έχουν την καθοδήγηση και

στήριξη των συνεργατών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας/Enterprise EuropeNetwork. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες λεπτομέρειες με την υπεύθυνη του Enterprise Europe Network στο Επιμελητήριο Αρκαδίας κα Ευγενία Τζανετοπούλου, τηλ. 2710227141-2, email: een@enterprise-arcadia.gr , tzanetopoulou@arcadianet.gr