ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Το ένα μετα το άλλο κλείνει τα καταστήματά της στους Νομούς της Πελοποννήσου η Τράπεζα Πειραιώς. Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα... Αυτή τη φορά το Επιμελητήριο Αργολίδας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την ξαφνική απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του υποκαταστήματός της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Τριάδα του Δήμου Ναυπλιέων, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο Φώτη Δαμούλο:

"Η διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος προκαλεί σημαντικά προβλήματα και θα πρέπει να αναθεωρηθεί για τους ακόλουθους λόγους:

1. Η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με πολλά ορεινά χωριά να βρίσκονται πέριξ της Αγίας Τριάδας και αρκετές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στα συγκεκριμένα χωριά αλλά και στην Αγία Τριάδα.
Αποτέλεσμα του κλεισίματος του υποκαταστήματος είναι να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις αυτές, αναγκάζοντας τες να μεταβαίνουν για την παραμικρή εξυπηρέτησή τους στις δύο πόλεις του νομού, Ναύπλιο και Άργος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και ταλαιπωρία.

2. Δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων της περιοχής που στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι υπερήλικες και δεν έχουν καμία εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ, ενώ η δυνατότητα μετακίνησής τους στα δύο αστικά κέντρα του νομού για τραπεζική εξυπηρέτηση καθίσταται πάρα πολύ δύσκολη.

3. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος και κατ’ επέκταση και του ATM, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο πλήθος των συναλλασσομένων που εξυπηρετείται μέσω αυτού.

4. Η Αγία Τριάδα είναι μία περιοχή συγκοινωνιακά αποκομμένη από τα δύο αστικά κέντρα του νομού (Άργος και Ναύπλιο). Έτσι εάν ένας συναλλασσόμενος δεν διαθέτει αυτοκίνητο για να μετακινηθεί θα πρέπει να επιβαρυνθεί με σημαντικό επιπρόσθετο κόστος και με μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Πολύ περισσότερο εάν ανήκει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

5. Η εφαρμογή των μέτρων λόγω του COVID-19 επιτάσσει την αποφυγή συγχρωτισμού και την πολυπληθή παρουσία σε κλειστούς χώρους. Η μείωση των διαθέσιμων υποκαταστημάτων ειδικά μάλιστα αυτή την περίοδο δημιουργεί συνθήκες συγχρωτισμού στα εναπομείναντα καταστήματα, γεγονός που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, πολύ περισσότερο δε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που τα επισκέπτονται.

Εκφράζουμε σαν Επιμελητήριο τις έντονες διαμαρτυρίες μας για το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και ζητούμε από τους αρμόδιους να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το παραπάνω υποκατάστημα να παραμείνει σε λειτουργία".

Βαρθολομιό: Πλήγμα το "λουκέτο" στο υποκατάστημα της "Πειραιώς"

Πλήγμα για την περιοχή του Βαρθολομιού αποτελεί η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του τραπεζικού οργανισμού την Πέμπτη 25 Ιουνίου, το υποκατάστημα κλείνει με αποτέλεσμα να δημιουργείται εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, καθώς περιμετρικά του Βαρθολομιού υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Η απόφαση αυτή της τράπεζας, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινότητα Βαρθολομιού που χθες το πρωί, πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος έκανε λόγο για αυτόματη διακοπή της συνεργασίας του δήμου Πηνειού με την τράπεζα Πειραιώς εάν η τράπεζα αναστείλει την λειτουργία της, ενώ ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Τάσος Πουλής, ανέφερε τις λεπτομέρειες αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης.
Τέλος, αποφασίστηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αλλάξει την απόφασή της, η τράπεζα Πειραιώς και να παραμείνει το υποκατάστημα στο Βαρθολομιό, καθώς ύστερα και από την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Ανδρίτσαινας, είναι η δεύτερη πόλη της πεδινής Ηλείας που χάνει ένα ακόμα υποκατάστημα.